English

Čím Miloš Zeman v neděli překvapí? Expert vysvětluje prezidentovo mlčení

Seznam Zprávy

Podle politologa Ladislava Mrklase hraje prezident Zeman i o to, jak se zapíše do historie. V souvislosti s kauzou Vrbětice nevylučuje, že by například mohl odletět do Moskvy, aby se napjaté česko-ruské vztahy pokusil urovnat.

More from Seznam Zprávy

May 4

Fiala: Do konce roku by se mohlo konat další jednání české a ukrajinské vlády

www.seznamzpravy.cz

Česko s Ukrajinou jedná průběžně na všech úrovních, země napadená Ruskem potřebuje především zbraně a munici, řekl český premiér v rozhovoru s ČTK.

May 3

„Za svobodu budou bojovat do konce.“ V Gruzii kvůli ruskému zákonu přituhuje

Seznam Zprávy

Už druhým týdnem se v Gruzii konají protesty proti zákonu, který by podle kritiků zemi přiblížil k Rusku. Jedním z tisíců lidí, kteří vyšli do ulic, byl Nika Gurini, s nímž mluvily Seznam Zprávy.

Nov 28

Ruský soud prodloužil vazbu Gershkoviche do konce ledna

www.seznamzpravy.cz

Gershkovich je prvním americkým reportérem zadrženým v Rusku kvůli údajnému podezření ze špionáže od roku 1986. Gershakovichovi hrozilo až 20 let vězení. Ve vazbě bude do 30. ledna 2024.

May 8

Obrazem: Oslavy konce druhé světové války ve stínu ruské agrese na Ukrajině

www.seznamzpravy.cz

Téma válečného konfliktu na Ukrajině se v pondělí jako červená nit prolínalo projevy politiků během pietního aktu k 78. výročí konce druhé světové války.

Jan 1

Putin dál „brání ruský svět“. Válčit bude až do hořkého konce, říká historik

Seznam Zprávy

Mýtus o neporazitelnosti armády žije dál. Propaganda na Rusy funguje, a Kreml tak může tvrdit, že srovná se zemí nejen Kyjev, ale klidně i Varšavu, Prahu, Londýn či Washington, říká historik Petr Hlaváček.

Nov 2

Do konce roku přicestují do České republiky varhany pro katedrálu svatého Víta

www.seznamzpravy.cz

Na několika kamionech a po silnici pravděpodobně do konce roku přicestují ze Španělska do České republiky tisíce píšťal, které tvoří nové varhany pro katedrálu svatého Víta na Pražském hradě.

Nov 1

Senioři budou mít do konce roku vstup na Pražský hrad zdarma

www.seznamzpravy.cz

Do Vladislavského sálu či svatovítské katedrály na Pražském hradě se do konce letošního roku mohou senioři ve věku od 70 let podívat zdarma.

Oct 11

Průlom kolem americké hvězdy? Do konce roku může být z ruského vězení doma

www.seznamzpravy.cz

Brittney Grinerová je na tom v ruské věznici, kde si odpykává devítiletý trest, psychicky nejhůř, jak se kdy cítila. Její telefonát s manželkou Cherelle minulý týden byl prý velmi znepokojivý. Teď se zdá, že jí svítá naděje.

Apr 12

Fischer: Na Hradě je ruský výsadek s přímým vlivem na prezidenta

Seznam Zprávy

Česko hledá novou hlavu státu. Volit si ji bude v lednu 2023, ale už teď se spekuluje, kdo by se mohl v prezidentském klání utkat. Bude mezi kandidáty i senátor Pavel Fischer? A co mu vadí na současném prezidentovi?

Mar 8

USA končí s ruskou ropou. Británie udělá do konce roku to samé

www.seznamzpravy.cz

USA přestanou dovážet ruskou ropu. Británie se rozhodla pro podobný krok, firmy mají čas přejít na jiné zdroje do konce roku. Americký prezident Biden oznámil, že chápe, že někteří spojenci nebudou moci stejný krok učinit.

Mar 2

Potvrzeno. Diplomacie zavírá Český dům v Moskvě kvůli ruské agresi

www.seznamzpravy.cz

Rusko vyhrožuje Západu zabavováním majetku cizincům. Česká republika má kromě nemovitostí v Moskvě také kancelářské prostory v Petrohradu.

Feb 10

Fotky: V Bělorusku je nejvíc ruských vojáků od konce studené války

Seznam Zprávy

V Bělorusku začalo ve čtvrtek ráno plánované společné vojenské cvičení s Ruskem. Armády obou zemí nacvičují obranu před napadením zvenčí. Následující fotografie zveřejnilo přímo ruské ministerstvo obrany.

Jan 2

Do konce zimy se rozhodnu, zda budu kandidovat na prezidenta, říká Kalousek

Seznam Zprávy

„Prezident by měl svoji běžnou agendu řešit někde jinde než na Pražském hradě. A sídlo českých králů si půjčovat jen pro slavnostní příležitosti,“ navrhuje Kalousek.

Jul 15

Peripetie se stavebním zákonem jsou u konce. Normu podepsal prezident

Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman podepsal nový stavební zákon. Nová úprava stavebního práva má podle vlády především zrychlit stavební řízení a zajistit dodržování stanovených lhůt.

May 16

Oprava hradu Kost je ve finále, stavební práce by měly skončit do konce srpna

www.seznamzpravy.cz

Rozsáhlá rekonstrukce gotického hradu Kost na Jičínsku, která začala na podzim 2019, je ve finále. Stavební práce by měly být dokončeny do konce srpna. Hrad patří rodině Kinských dal Borgo a nyní je pro veřejnost uzavřený.

Mar 24

Česká televize prodlouží vysílání kanálu ČT3 do konce roku

www.seznamzpravy.cz

Česká televize prodlouží vysílání kanálu ČT3 pro seniory nejméně do konce letošního roku. Program vznikl loni na konci března jako pomoc seniorům.

Aug 29

Pražský hrad do konce roku uvede již jen výstavu o Komenském

www.seznamzpravy.cz

Na Pražském hradě se do konce letošního roku uskuteční již jen jedna výstava. Začne počátkem prosince v Jízdárně a bude se věnovat osobnosti a dílu Jana Amose Komenského. Výstavu připravuje Moravské zemské muzeum.

May 28

EET se do konce roku odkládá, zákon podepsal prezident

www.seznamzpravy.cz

Elektronická evidence tržeb (EET) bude přerušena do konce letošního roku. Nárok na stejnou podporu jako OSVČ budou nově mít i společníci malých s.r.o.

Apr 6

Pomsta za Koněva? Na české velvyslanectví v Moskvě měli zaútočit ruští radikálové

Seznam Zprávy

Podle zpráv z ruského serveru drugoros.ru měli v neděli zaútočit na české velvyslanectví v Moskvě ruští nacionální bolševici. Podle informací šlo o odplatu za odstranění sochy maršála Koněva v Praze.