English

Nejvyšší státní zástupce Zeman rezignoval kvůli tlakům Benešové

Seznam Zprávy

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman se vzdal funkce. Oznámil to ministr průmyslu po jednání vlády. „Čelil jsem vysokému tlaku od ministryně, odrážení útoků škodilo úřadu,“ řekl dnes Zeman.

More from Seznam Zprávy

Oct 17

Výroční zprávy BIS, kauza Čapí hnízdo a útok na Kyjev

www.seznamzpravy.cz

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam

Sep 12

„Koule na noze Andreje Babiše.“ Co sledovat při soudu v kauze Čapí hnízdo?

Seznam Zprávy

Andrej Babiš dnes usedne na lavici obžalovaných v kauze Čapí hnízdo. „Soudní řízení mu komplikuje politické cíle. Toužil po absolutní většině,“ říká reportér Tomáš Pergler ze Seznam Zpráv. Poslechněte si průvodce procesem roku.

Jul 19

Obžaloba za Čapí hnízdo: Žalobce se přiklonil k Babišovi mladšímu

Seznam Zprávy

Část obžaloby v kauze Čapí hnízdo popisuje, proč skončí bývalý premiér Andrej Babiš a Jana Nagyová před soudem. Případ začne řešit 12. září.

Jun 27

Policie odložila reklamní větev kauzy Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Druhý případ, v němž se prověřují podezření z podvodů Andreje Babiše a jeho lidí. Žalobce teď rozhodne, jestli vyšetřování opravdu skončí, nebo se v něm bude pokračovat.

Jun 16

Babiš neuspěl s další stížností v kauze Čapí hnízdo. Odmítl ho i Nejvyšší soud

Seznam Zprávy

Andrej Babiš u Nejvyššího soudu zpochybňoval, že znění žádosti o jeho vydání k trestnímu stíhání se výrazně liší od toho, co následně napsal do obžaloby státní zástupce Jaroslav Šaroch.

Jan 9

Benešová: Průtahy s Čapím hnízdem vyhovovaly žalobcům

Seznam Zprávy

AKTUALIZOVÁNO. „Andreje Babiše drželi kauzou Čapí hnízdo v šachu. Státní zástupci si tím trochu zajišťovali i své posty,“ říká exministryně spravedlnosti v rozhovoru pro Seznam Zprávy. Proti těmto výrokům se ohradil Pavel Zeman.

Dec 6

Kauza Čapí hnízdo přežije u žalobce Šarocha další rok

Seznam Zprávy

V úterý přijde do Poslanecké sněmovny spis kauzy Čapí hnízdo, v níž policie už potřetí žádá o vydání poslance Babiše. Spis má přes 34 tisíc stran, poslanci ho budou studovat skoro až do konce roku.

Nov 30

Důležitý posudek v kauze Čapí hnízdo se opět odsouvá

Seznam Zprávy

Soudní znalec má zdravotní komplikace, a tak pošle žalobci Jaroslavu Šarochovi znalecký posudek nejspíše až příští týden.

Oct 19

Žalobce si v kauze Čapí hnízdo nechal zpracovat nový důkaz

Seznam Zprávy

Na pokyn dozorujícího státního zástupce Jaroslava Šarocha se začal soudní znalec zabývat tím, zda byl na smlouvě ke koupi akcií společnosti Farma Čapí hnízdo zfalšován podpis Andreje Babiše mladšího.

Sep 18

Případ Čapí hnízdo se může vrátit brzy žalobci

Seznam Zprávy

Advokát, který zastupuje obviněnou Janu Mayerovou, odhaduje, že se seznámí se spisem příští týden a policista poté předá spis žalobci Jaroslavu Šarochovi.

Sep 17

Policie ukončila práci na kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Po výslechu dvou svědků se premiér Andrej Babiš a Jana Mayerová musí seznámit se spisem. Ten poté bude předán žalobci, aby rozhodl.

Jul 12

Benešová prosadila svou, nejvyšším státním zástupcem bude Igor Stříž

Seznam Zprávy

Vláda schválila návrh ministryně spravedlnosti Marie Benešové, aby se novým nejvyšším státním zástupcem stal Igor Stříž.

Jun 25

Ministryně Benešová navrhla novým státním zástupcem Igora Stříže

www.seznamzpravy.cz

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) navrhla vládě jako nového nejvyššího státního zástupce Igora Stříže, prvního náměstka končícího šéfa žalobců Pavla Zemana.

May 27

Ministryně Benešová se zastala podvodníka, kterého hájila jako advokátka

Seznam Zprávy

Marie Benešová (za ANO) po nástupu do vlády odmítala, že by jako ministryně spravedlnosti mohla rozhodovat o svých bývalých klientech z advokátní praxe. Avšak přesně to se nyní stalo.

May 14

Nejvyšší státní zástupce Zeman rezignoval kvůli tlakům Benešové

Seznam Zprávy

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman se vzdal funkce. Oznámil to ministr průmyslu po jednání vlády. „Čelil jsem vysokému tlaku od ministryně, odrážení útoků škodilo úřadu,“ řekl dnes Zeman.

Mar 30

Ministryně Benešová řeší případ Janouškovy dovolené na horách

Seznam Zprávy

Na brněnský krajský soud se obrátila ministryně spravedlnosti Marie Benešová, aby zjistila detaily k případu odsouzeného podnikatele Romana Janouška.

Feb 5

Glosa: Hold neomalenosti. „Polepšená“ ministryně Benešová je nepoučitelná

Seznam Zprávy

Už před třinácti lety dostala Marie Benešová radu (dokonce s kulatým razítkem), aby více vážila slova. Zbytečně.

Jan 24

Začíná volební kampaň. Oživí lithium a Čapí hnízdo?

Seznam Zprávy

Kampaň pro parlamentní volby vyhlásil prezident už 28. prosince. Tím připomněl, že politická reprezentace dosud dluží vysvětlení v kauzách, které volby rozhodly před čtyřmi lety.

Sep 29

Měl Babiš Čapí hnízdo i na Slovensku? Může mu to přitížit

Seznam Zprávy

Redakci Seznam Zpráv se podařilo ověřit, že v době podání žádosti o dotaci pro Farmu Čapí hnízdo vlastnil Agrofert také ubytovací zařízení na Slovensku. Právě tento „střet“ podnikání na jednom trhu zajímá vyšetřovatele.

Aug 28

Jindřich Šídlo: Zapomeňte už na Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Před pár lety se zdálo neuvěřitelné, že v čele vlády může při vší úctě k presumpci neviny stát trestně stíhaný politik. Dnes jako umanutý podivín vypadá ten, kdo to připomene.