English

O čem se bavili Si Ťin-pching a Zeman? Obě strany tvrdí něco jiného

Seznam Zprávy

Není tajemstvím, že se ve středu na ose Peking - Lány uskutečnil telefonát, po kterém Hrad oznámil plán na další cestu Miloše Zemana do Číny. To, o čem se hlavy států bavily, ale dosud jasné není. Česká a čínská verze se liší.

More from Seznam Zprávy

May 5

Čínský prezident Si Ťin-pching přiletěl do Paříže

www.seznamzpravy.cz

Čínský prezident Si Ťin-pching přiletěl poprvé od pandemie koronaviru do Evropy. Momentálně je v Paříži, kam přijel na dvoudenní státní návštěvu. Si následně navštíví i Maďarsko a Srbsko.

Jan 13

Chlubil se i Pražským hradem. Podnikatel za sebou nechal dluhy v Česku i Africe

Seznam Zprávy

Podnikatel Roman Polák našel originální byznysový model: Léta zakládá a systematicky zadlužuje malé firmy. Počet jeho věřitelů se šíří se do zahraničí, jak dokazují svědectví, která SZ Byznys sesbíral.

Dec 17

Na Hrad přichází bývalá mluvčí České televize

www.seznamzpravy.cz

Karolína Blinková povede oddělení komunikace. Změny v prezidentské kanceláři odstartoval odchod mluvčí Markéty Řehákové.

Nov 1

Pražský exprimátor povede kancelář nového šéfa České televize

www.seznamzpravy.cz

Dosud sbíral zkušenosti jako ministr, poslanec, primátor Prahy či šéf šachistů. Nyní se Igor Němec stal vedoucím sekretariátu nového ředitele České televize.

Jul 6

Obrazem: Prezident Pavel přivítal Zelenského na Pražském hradě

Seznam Zprávy

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj po návštěvě Bulharska zamířil do České republiky. Na Pražském hradě ho přivítal prezident Petr Pavel. Státníci spolu jednali o aktuální situaci na frontě i summitu NATO.

Mar 28

Zvědavý čínský TikTok rozdělil české firmy

Seznam Zprávy

Aplikace TikTok, před jejímž používáním varoval Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost, je na „pozorování“ v řadě firem, které ji využívají. Část z nich sleduje, co se bude dít, část se s ní už rozloučila.

Mar 10

Čínským prezidentem bude potřetí Si Ťin-pching. Parlament volil jednomyslně

www.seznamzpravy.cz

Čínským prezidentem bude i nadále Si Ťin-pching. Parlament o této bezprecedentní volbě rozhodl jednomyslně. Poprvé v historii tak Čínu povede stejný muž třetí volební období za sebou.

Feb 20

Šťastné pondělí: Ani Lány, ani Hrad. Prezident Pavel si vybral nové sídlo

Seznam Zprávy

Šťastné pondělí tento týden vyrazilo mimořádně do terénu. Investigativní tým satirického pořadu totiž odhalil, že na příkaz generálního prezidenta Petra Pavla se hlavní město Česka již brzy přesune z Prahy do Černoučku.

Jan 19

České korunovační klenoty vystaví Hrad do úterý

www.seznamzpravy.cz

Hrad prodloužil po dohodě s památkáři do úterý výstavu korunovačních klenotů, o kterou je velký zájem. Původně měla výstava skončit v sobotu. I tak jde ale o nejkratší dobu jejich vystavení.

Sep 1

Obrazem: Miloš Zeman přivítal prvňáky v Lánech, naposledy jako prezident

www.seznamzpravy.cz

Prezident zahájil školní rok na Základní škole Charlotty Garrigue Masarykové v Lánech, do lavic zde poprvé usedlo 28 dětí.

Aug 24

Za péči sester o prezidenta v Lánech zaplatil Hrad už 1,7 milionu korun

Seznam Zprávy

O Miloše Zemana v Lánech už devět měsíců nepřetržitě pečují ošetřovatelky soukromé firmy. Prezidentská kancelář za to nyní platí 160 až 170 tisíc korun měsíčně, přibližně stejnou částku hradí také zdravotní pojišťovna.

Aug 19

Prezident Miloš Zeman opouští nemocnici, jede do Lán

www.seznamzpravy.cz

Prezidenta Miloše Zemana dnes propustili z pražské Ústřední vojenské nemocnice, kde byl hospitalizován.

Aug 15

Hostí svatby i filmaře. Kaple jsou chloubou českých hradů

www.seznamzpravy.cz

Kaple většinou nebývá prvotním lákadlem, proč navštívit hrad. Právě prostory pro modlitby jsou však často nejcennějšími částmi opevněných sídel. Vydejte se na pouť po těch nejpozoruhodnějších v Česku.

Mar 30

Komentář: Ostuda z Lán. Privatizace Pražského hradu je dokonána

Seznam Zprávy

Neskrývaný nepotismus hradní party bude bohužel nutné nějak vydržet do hořkého, ale už vcelku brzkého konce.

Nov 29

Pražský hrad – a které jsou další? 10 největších českých hradů

Seznam Zprávy

Které hrady jsou největší? Oficiální žebříček neexistuje a ve veřejně dostupných údajích jsou nejasnosti. Seznam Zprávy proto změřily rozlohu všech známých českých hradů, aby našly rekordmany. Budete překvapeni.

Oct 12

Čínský pohled na Česko se otřásl: „Náš“ prezident je v nemocnici. Volby dopadly špatně

Seznam Zprávy

„Obloha nad Českem se náhle mění a pročínský prezident je v kritickém stavu. Čína by měla být ostražitá,“ varuje pondělní titulek čínského webu. Vítězství koalic bude pro „česko-čínské vztahy“ těžkou zkouškou, obává se Čína.

Mar 29

Stát nakupuje jen čínské respirátory. Ty české jsou téměř bez šance

Seznam Zprávy

Správa státních hmotných rezerv se do svých skladů chystá nakoupit 6 milionů respirátorů. Domácí producenti očekávají, že podobně jako při minulém tendru prohrají. V jejich neprospěch totiž hrají i české zákony.

Nov 2

Výstava Asociace českých kameramanů dorazí na pražský Smíchov

www.seznamzpravy.cz

Fotografická výstava ke 100. výročí vzniku Asociace českých kameramanů (AČK) je do 30. listopadu umístěna na prostranství před smíchovským kostelem sv. Václava.

Oct 6

Si Ťin-pching bude prezident navždy. Jeho myšlení je ve školách povinné

Seznam Zprávy

Čína má na další roky jasno, kdo bude stát v jejím čele. Díky usnesení o Si Ťin-pchingovi jako jediném hlavním vůdci strany bude zřejmě vládnout navždy. Jeho myšlenky se nově také staly povinným předmětem čínských vysokoškoláků.

Apr 12

Krumlov je z „čínského“ zase „českým“. Začíná nová éra turistiky?

Seznam Zprávy

Chceme jednoznačně vsadit kromě domácí klientely na naše nejbližší sousedy: Rakousko, Německo, Slovensko, Polsko, říká místostarosta Českého Krumlova Martin Hák.