English

Na prezidenta Zemana míří nová žaloba za jeho pomluvu

Seznam Zprávy

Ve sporu mezi členem Rady České televize Zdeňkem Šarapatkou a prezidentem Milošem Zemanem došlo k dalšímu zlomu.

More from Seznam Zprávy

May 22

Novotný se musí omluvit Zemanovi. Svých slov ale nelituje

www.seznamzpravy.cz

Bývalého prezidenta Novotný na sociální sítí TikTok vulgárně urážel a přál mu smrt. Kvůli videu dostal pokutu 20 tisíc korun v přestupkovém řízení.

Apr 10

Zeman se omluví Šarapatkovi za pomluvu. Pošle mu dopis

Seznam Zprávy

Byl vyhozen pro neschopnost, řekl Miloš Zeman o Zdeňku Šarapatkovi. Soud nově poslal oběma verdikt, že se bývalý prezident musí za výrok – podle soudu pomlouvačný – někdejšímu poradci z Úřadu vlády omluvit. Lhůta je jeden týden.

Apr 1

Zeman se musí omluvit za pomlouvačný výrok, potvrdil Nejvyšší soud

Seznam Zprávy

Nejvyšší soud rozhodl o dovolání Miloše Zemana. Bývalý prezident ho podal, protože mu soud nařídil, aby se omluvil svému bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. S dovoláním ale Zeman neuspěl.

Mar 15

Seznam Zprávy se mají omluvit Polčákovi za tvrzení o odměně, podaly dovolání

www.seznamzpravy.cz

Seznam Zprávy se musí omluvit europoslanci a advokátovi Stanislavu Polčákovi (STAN), rozhodl Městský soud v Praze. Server proti rozsudku podal dovolání a zároveň Nejvyšší soud požádal o odklad vykonatelnosti rozhodnutí.

Feb 12

Odvolací soud potvrdil 19 měsíců pro Patrika Tušla. Obhájkyně zváží dovolání

www.seznamzpravy.cz

Za pronásledování šéfa České lékařské komory potvrdil odvolací soud Patriku Tušlovi 19 měsíců vězení. Trest zahrnuje i jiné činy. Obžalobě z výtržnictví čelil i Zdeněk Masár, který dostal podmínku se zkušební dobou na 2,5 roku.

Nov 16

Miloš Zeman se musí omluvit svému bývalému poradci

Seznam Zprávy

Odvolací pražský krajský soud vynesl pravomocný verdikt ve sporu, v němž se bývalý poradce Zdeněk Šarapatka domáhal omluvy za pomlouvačný Zemanův výrok.

Jul 13

Babiš se musí omluvit za slova, že demonstranti byli zaplacení

Seznam Zprávy

Bývalý premiér Andrej Babiš se má podle verdiktu soudu omluvit za výrok, že lidé, kteří proti němu a jeho vládě protestovali, byli zaplaceni.

May 17

Soud popsal důvody, proč se Babiš musí omluvit

Seznam Zprávy

Je hotovo písemné zdůvodnění rozsudku, podle něhož se má Andrej Babiš omluvit svému bývalému spolupracovníkovi Lukáši Wagenknechtovi.

Apr 21

Okamura se musí omluvit europoslancům za tvrzení o migrantech

www.seznamzpravy.cz

Tomio Okamura o dvou europoslancích tvrdil, že hlasovali pro uvalení sankcí na Českou republiku za nepřijímání migrantů. Podle soudu bylo toto tvrzené jednoznačně lživé.

Dec 23

Poradcem u ministra z ODS se stal bývalý kandidát na prezidenta

Seznam Zprávy

Na ministerstvo spravedlnosti míří jako poradce bývalý ministr Zemanovy vlády Jaroslav Bureš. V minulosti kandidoval za sociální demokracii na prezidenta.

Oct 14

Stát se musí za Zemana omluvit Peroutkově vnučce

Seznam Zprávy

Nejvyšší soud zveřejnil rozsudek v případu, v němž byl stát žalován za výrok prezidenta Miloše Zemana.

May 19

Glosa: Omluvy Miloše Zemana jsou někdy horší, než když se neomluví

Seznam Zprávy

Omluvy Miloše Zemana vnučce novináře Ferdinanda Peroutky se sotva dočkáme. Omluvu Srbsku za bombardování Jugoslávie jsme vskutku nečekali a dočkali jsme se. Vskutku, Miloš Zeman má co do omlouvání se zvláštní metr.

Nov 18

Bartík se omluví prezidentovi. Tvrdil o něm, že má rakovinu

Seznam Zprávy

Bývalý radní městské části Brno-střed Svatopluk Bartík se omluví prezidentu Miloši Zemanovi, o němž v roce 2017 na facebooku napsal, že má rakovinu.

Sep 14

Prezident se schoval za cizí záda, říká exporadce Šarapatka

Seznam Zprávy

Ten papír za pár haléřů má ve skutečnosti cenu zlata, říká bývalý vládní poradce Zdeněk Šarapatka. Mrzí ho prý jediné: „Že se tu za zbabělce musel omluvit stát.“

Sep 7

Soud vysvětlil lidem od Schillerové, proč se musí za Zemana omluvit

Seznam Zprávy

Na deset stran sepsal Nejvyšší soud rozhodnutí o dovolání ministerstva financí v případě výroku prezidenta Miloše Zemana.

Aug 11

Začal odpočet. Stát se musí do týdne omluvit za prezidenta Zemana

Seznam Zprávy

Ministerstvo financí, advokát Hradu i zástupce Terezie Kaslové dostali pravomocný rozsudek Městského soudu v Praze, který se týká případu Peroutka.

Jul 11

Trump změnil soudní verdikt, jeho bývalý poradce nemusí do vězení

Seznam Zprávy

Americký prezident Donald Trump změnil trest, který soud vyměřil jeho dlouholetému příteli a poradci Rogeru Stoneovi v souvislosti s vyšetřováním vlivu Ruska na americké prezidentské volby v roce 2016. Oznámil to Bílý dům.

Jul 2

Stát se musí omluvit za Zemana. Kvůli článku „Hitler je gentleman“

Seznam Zprávy

Údajný článek s titulkem „Hitler je gentleman“ prezidentovi muži nenašli. Podle soudu proto, že ho Ferdinand Peroutka nenapsal.

Jun 22

Trump není způsobilý k tomu, aby byl prezidentem, soudí jeho bývalý poradce

Seznam Zprávy

Americký prezident Donald Trump nemá žádnou zahraniční politiku, je „nebezpečím pro republiku“ a neměl by být hlavou státu. Takto se v nedělním rozhovoru o svém bývalém šéfovi vyjádřil někdejší bezpečnostní poradce John Bolton.

Mar 11

Stát se nechce omluvit za pomlouvačný výrok prezidenta Zemana

www.seznamzpravy.cz

Ministerstvo financí místo toho, aby se podle pravomocného verdiktu omluvilo bývalému Zemanovu poradci Zdeňku Šarapatkovi, podá dovolání a bude žádat soud o odklad omluvy.