English

Velvyslanec: V Kábulu šlo o minuty, pak přišla střelba

tv.idnes.cz

Velvyslanec v Afghánistánu Jiří Baloun popisuje, jak dramatická byla situace s evakuací lidí z Afghánistánu. Zatímco první letadlo odletělo bez problémů, další lety už byly velmi dramatické. Situace se tam horšila z minuty na minutu.

More from idnes.cz

Mar 22

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

vaclavek.blog.idnes.cz

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

Feb 19

Česká suverenita sociální demokracie (ČSSD)

www.idnes.cz

Česká suverenita sociální demokracie, dříve Česká Suverenita či Suverenita - blok Jany Bobošíkové, byla založena po politickém rozchodu Bobošíkové s Petrem Hannigem, se kterým spolupracovala v letech 2002 až 2010 v rámci koalice Suverenita…

Feb 1

Andrej Babiš na setkání s občany v České Lípě

tv.idnes.cz

Stovky lidí, které dnes navečer zamířily na veřejnou debatu s Andrejem Babišem v České Lípě, se nevešly do sálu kavárny Union. Čtvrt hodiny před začátkem akce obtékal budovu v centru města dlouhý lidský had, Českolipané se tlačili do dveří…

Sep 13

Andrej Babiš

www.idnes.cz

Andrej Babiš je zakladatelem a lídrem hnutí ANO 2011. Slovenský rodák s českým občanstvím vlastnil...

Jan 29

Otevřená výzva Andreji Babišovi k odchodu z české politiky

drozdik.blog.idnes.cz

Andrej Babiš dal heslu "Pomáhat lidem" zcela jiný rozměr a proto si myslím, že v politice už nemá co dělat. Doufám, že se zachová jako chlap a že se nebude s odstupem času opět u odchodu z politiky vytáčet.

Jan 24

Andrej Babiš v Jablonci aneb segregace po česku.

Není to zas až tak dávno. Černoši neměli stejná práva jako běloši. Ženy neměly stejná práva jako muži, Židé byli o něco méně než jiní. Za práva homosexuálů se bojuje a demonstruje i dnes.

Jan 23

Andrej Babiš se klidně může stát prezidentem České republiky

Stačí k tomu pouhá skutečnost, aby se potencionální voliči Petra Pavla nechali ukonejšit průzkumy, které vykřikují do světa, že to má generál ve výslužbě v podstatě v kapse.

Jan 23

A vítězem nedělní superdebaty v České televizi se stává Andrej Babiš

Panu Divišovi bylo vyčítáno, že v první televizní debatě ČT sundal rukavice a tvrdě zaútočil na pana Pavla a na paní Nerudovou. Když vás nikdo nezná, tak co jiného asi měl dělat. Namazal si je na chleba oba, ale bylo mu to platné

Oct 2

Andrej Babiš se nestane prezidentem České republiky

Andrej Babiš nebude kandidovat v prezidentských volbách, bude-li kandidovat, nebude zvolen a bude-li zvolen, nebude ho to bavit.

Aug 17

Česká stopa v Afghánistánu: trolejbusy, náklaďáky i Večerníček

iDNES.cz / Zprávy

Trolejbusy ze Škodovky, náklaďáky z kopřivnické Tatry, traktory ze Zetoru, motorky Jawa, cementárny, cukrovary, lisovny oleje nebo konzervárny. Češi zanechali v Afghánistánu hlubokou stopu. V zemi působili s­ přestávkami od roku 1932.

Jan 10

Jak Andrej Babiš “zmafianizoval“ českou veřejnou správu

evan.blog.idnes.cz

Slovo “mafianizovat“ mi není vlastní, četl jsem ho ale nedávno v týdeníku 5plus2 (vydává MAFRA), takže je možné, že toto slovo v češtině skutečně existuje, a je tak celkem příhodné ho zde na iDnes.cz použít.

Sep 21

Česko hledá premiéra: Andrej Babiš umřel

fekar.blog.idnes.cz

Už dlouho hodně věcí naznačovalo, že Andrej Babiš jako premiér není úspěšný a končí. Dneska večer umřel. Česko potřebuje schopného šéfa, který ho nahradí.

Feb 8

Konec v Afghánistánu, česká armáda se přesouvá do Afriky

iDNES.cz / Technet

Vláda 26. ledna rozhodla o vyslání 60 vojáků Armády České republiky, zřejmě ze 601. skupiny speciálních sil, do afrického Mali. Vojáci se připojí k evropskému bojovému uskupení Takuba v rámci operace Barkhane.

Sep 19

Babiš: České zdravotnictví je na tom skvěle!

Vnitřní dluh je 300 miliard korun, chybí 2000-3000 lékařů a 3000-5000 sester, chybí pomocný personál, zavírají se oddělení, bankrotují celé nemocnice, prodlužuje se čekací doba na vyšetření a operace.

Jul 18

ČSSD aneb Česká Strana SebeDestruktivní

lhotska.blog.idnes.cz

K probíhající koaliční „krizi-nekrizi“ se už vyjádřil kdekdo, a tak jsem asi jedna z posledních, kdo tak dosud neučinil. Je na čase to napravit, plácnout taky nějaké ta moudro a pokusit se přitom neopakovat již tisíckrát sdělené.

Jul 11

Afghánistán poslal do Česka nótu, která souvisí se smrtí českých vojáků

iDNES.cz / Zprávy

Afghánistán poslal Česku diplomatickou nótu, která souvisí s loňskou smrtí českých vojáků v této asijské zemi. Informaci serveru iROZHLAS.cz potvrdila mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová. Podrobnosti nóty podle ní nelze zveřejnit…

Jun 25

Andrej Babiš, Matka Tereza české politiky

Čím víc se rozmáhá masový odpor proti trestně stíhanému premiérovi, tím více také přitvrzují jeho obhájci. Staré argumenty typu odstřihl lobisty od státních penězovodů vzaly za své poté co se prokázalo, že on sám je lobistou no 1.

Jun 22

Premiér Andrej Babiš je v defenzivě i když to nedává najevo, ale ČSSD i opozice to využívá

Obdobně by na tom byl každý občan, pokud by byl v ohrožení nejen on sám, ale v podstatě celá jeho rodina a to pouze na základě staré podnikatelské kauzy neustále zneužívané k politickému nátlaku na premiéra Andreje Babiše.

Aug 11

První dáma byla v Afghánistánu, pozdravila tam české vojačky

iDNES.cz / Zprávy

Manželka prezidenta Miloše Zemana Ivana Zemanová navštívila Afghánistán, kde se setkala s českými vojačkami. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček řekl, že Zemanová letěla do Kábulu v pondělí ráno vojenským speciálem s vojáky, kteří tam budou sloužit.…

Aug 3

Kábul v českých ateliérech. Norové tu točí seriál o válce v Afghánistánu

iDNES.cz / Kultura

Od pondělí 3. srpna u nás norská veřejnoprávní televize NRK natáčí záběry pro seriál Nobel. Osmidílná minisérie vypráví příběh norského vojáka, který se v Afghánistánu zaplete do politického spiknutí.