English

Prezident nemluvil pravdu. Spor o Peroutku definitivně skončil

Seznam Zprávy

Minulý týden končil termín, kdy bylo možné podat ústavní stížnost ve sporu, kdy prezident Miloš Zeman pomluvil novináře Ferdinanda Peroutku.

More from Seznam Zprávy

May 9

Ruský novinář: Putin vykresluje Západ je nového Hitlera. Funguje to

Seznam Zprávy

Ukazuje se, že některým zemím stojí Rusko za to, aby riskovaly pošramocení vztahů se Západem, komentuje ruský novinář Leonid Ragozin seznam hostů na moskevské přehlídce ke Dni vítězství.

Dec 14

Hrad dostal pokutu za Zemanovy abolice. Prezidentská kancelář se odvolala

Seznam Zprávy

Národní bezpečnostní úřad konstatoval, že Hrad pochybil, když dvě žádosti o abolice, kterými chtěl Miloš Zeman ochránit své blízké spolupracovníky, převedl do stupně Tajné. Dal mu pokutu 30 tisíc korun. Informaci přinesl Deník N.

Mar 6

Šťastný podcast: Od Zemáku k likvidaci novinářů. Život a dílo Miloše Zemana

www.seznamzpravy.cz

Jaké byly nejhorší momenty Miloše Zemana? A kdo učí na první skutečné vysoké škole života v Česku? To vám řekne Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Mar 6

Obrazem: Kalašnikov na novináře a další dary pro prezidenta Miloše Zemana

Seznam Zprávy

Nafukovací člun, soudek s pivním speciálem, chodský kroj, polnici a spoustu dalších více či méně bizarních věcí dostal Miloš Zeman darem během svých cest v prezidentském úřadu. Připomeňte si je ve velké obrazové galerii.

Feb 22

Advokát Nespala vrátil Hradu peníze za obhajobu Miloše Zemana

Seznam Zprávy

Kancelář prezidenta republiky platila zhruba jeden rok ze svého rozpočtu advokátní služby za obhajobu Miloše Zemana v jeho soukromém sporu se Zdeňkem Šarapatkou. Nyní otočila a vyzvala Marka Nespalu, aby jí peníze vrátil.

Feb 14

Hrad zaplatil Nespalově advokátní kanceláři za právní služby téměř 21 milionů

www.seznamzpravy.cz

Během prezidentství Miloše Zemana zaplatil Hrad z veřejných rozpočtů advokátní kanceláři Marka Nespaly téměř 21 milionů korun. Server iRozhlas to zjistil z faktur a dokumentů získaných na základě informačního zákona.

Feb 9

Mynářův party stan je jen jednou z mnoha kauz na Hradě, varuje novinář

Seznam Zprávy

Měsíc před výměnou hlavy státu se pozornost vrací k týmu Miloše Zemana. Pochybnosti kolem „výpůjčky“ hradního stanu kancléřem Mynářem podtrhují otázku, jak tito lidé nakládají s veřejným majetkem nebo pravomocemi. Co je sporné?

Feb 1

TMBK: Příchod Petra Pavla do prezidentské kanceláře na Pražském hradě

www.seznamzpravy.cz

Jak to bude vypadat, až Petr Pavel 9. března poprvé vkročí do pracovny, kterou do té doby obýval Miloš Zeman? Ne úplně ideálně. Další satirická koláž populárního grafika pro SZ.

Nov 16

Miloš Zeman se musí omluvit svému bývalému poradci

Seznam Zprávy

Odvolací pražský krajský soud vynesl pravomocný verdikt ve sporu, v němž se bývalý poradce Zdeněk Šarapatka domáhal omluvy za pomlouvačný Zemanův výrok.

Oct 21

Babiš se omluví znovu, aby nebyl v exekuci

Seznam Zprávy

Předseda hnutí ANO Andreji Babiš se chce vyvázat z exekuce. Do té se dostal kvůli sporu s jeho kritičkou Janou Filipovou, která vyhrála spor o omluvu. Proto se expremiér rozhodl, že se omluví ještě jednou.

Dec 17

Hrad prosoudil v prohraném sporu o Peroutku celkem 729 000 korun

Seznam Zprávy

Pražský hrad v odpovědi podle informačního zákona vyčíslil, kolik zaplatil advokátovi, který zastupoval prezidenta Miloše Zemana ve sporu o výrok na adresu novináře Ferdinanda Peroutky.

Nov 8

Tři nejvěrnější. Co se děje na Hradě, když je Miloš Zeman v nemocnici

Seznam Zprávy

Nejedlý. Mynář. Jiří O. Nejbližší okolí prezidenta začívá dramatické dny. Poslechněte si dramatizovanou podobu jejich rozhovorů, jak si je představují tvůrci Šťastného pondělí.

Sep 21

Slovenská prokuratura zrušila stíhání dvou novinářů za článek z roku 2018

Seznam Zprávy

Prokurátor dnes na Slovensku zrušil stíhání dvou novinářů listu Denník N kvůli podezření, že v článku z roku 2018 vyzradili totožnost utajovaného svědka v souvislosti s vyšetřováním vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky.

Aug 26

Klaus se omluví Fajtovi za nařčení, že nadělal Hradu milionové dluhy

Seznam Zprávy

Bývalý prezident Václav Klaus se omluví někdejšímu řediteli Národní galerie Praha Jiřímu Fajtovi za výrok, že Pražský hrad kvůli Fajtovi zdědil milionové dluhy.

May 24

Okamura se musí omluvit za to, že nazval novináře mediální žumpou

www.seznamzpravy.cz

Předseda SPD a poslanec Tomio Okamura se musí omluvit Ústavu nezávislé žurnalistiky za to, že v příspěvku na facebooku označil web HlídacíPes.org za podvodný a novináře nazval „mediální žumpou“.

May 19

Glosa: Omluvy Miloše Zemana jsou někdy horší, než když se neomluví

Seznam Zprávy

Omluvy Miloše Zemana vnučce novináře Ferdinanda Peroutky se sotva dočkáme. Omluvu Srbsku za bombardování Jugoslávie jsme vskutku nečekali a dočkali jsme se. Vskutku, Miloš Zeman má co do omlouvání se zvláštní metr.

Mar 25

Zemřel Ferdinand Berousek, světově uznávaný žonglér a artista

Seznam Zprávy

Berousek vystupoval od šestnácti let, například v nejslavnějším německém cirkusu Krone.

Jul 2

Stát se musí omluvit za Zemana. Kvůli článku „Hitler je gentleman“

Seznam Zprávy

Údajný článek s titulkem „Hitler je gentleman“ prezidentovi muži nenašli. Podle soudu proto, že ho Ferdinand Peroutka nenapsal.

May 28

Soudil se s ním Adolf Hitler, prý ho novinář urazil na cti

Seznam Zprávy

V roce 1928 projednávaly československé soudy pozoruhodný soudní spor o urážku na cti. „Spisovatel z Mnichova“, jak sám sebe označoval Adolf Hitler, žaloval pražského novináře za jeho články v sociálnědemokratickém tisku.