English

More from Seznam Zprávy

May 22

Novotný se musí omluvit Zemanovi. Svých slov ale nelituje

www.seznamzpravy.cz

Bývalého prezidenta Novotný na sociální sítí TikTok vulgárně urážel a přál mu smrt. Kvůli videu dostal pokutu 20 tisíc korun v přestupkovém řízení.

Jan 4

Miloš Zeman má týden na písemnou omluvu, jinak mu hrozí exekuce

Seznam Zprávy

Vrcholí případ sporu mezi bývalým poradcem Zdeňkem Šarapatkou a Milošem Zemanem. Soud rozeslal ve středu rozsudek, že se Zeman musí omluvit, a lhůta na omluvu začala běžet.

Nov 16

Miloš Zeman se musí omluvit svému bývalému poradci

Seznam Zprávy

Odvolací pražský krajský soud vynesl pravomocný verdikt ve sporu, v němž se bývalý poradce Zdeněk Šarapatka domáhal omluvy za pomlouvačný Zemanův výrok.

Jul 13

Babiš se musí omluvit za slova, že demonstranti byli zaplacení

Seznam Zprávy

Bývalý premiér Andrej Babiš se má podle verdiktu soudu omluvit za výrok, že lidé, kteří proti němu a jeho vládě protestovali, byli zaplaceni.

May 17

Soud popsal důvody, proč se Babiš musí omluvit

Seznam Zprávy

Je hotovo písemné zdůvodnění rozsudku, podle něhož se má Andrej Babiš omluvit svému bývalému spolupracovníkovi Lukáši Wagenknechtovi.

Apr 21

Okamura se musí omluvit europoslancům za tvrzení o migrantech

www.seznamzpravy.cz

Tomio Okamura o dvou europoslancích tvrdil, že hlasovali pro uvalení sankcí na Českou republiku za nepřijímání migrantů. Podle soudu bylo toto tvrzené jednoznačně lživé.

Dec 17

Hrad prosoudil v prohraném sporu o Peroutku celkem 729 000 korun

Seznam Zprávy

Pražský hrad v odpovědi podle informačního zákona vyčíslil, kolik zaplatil advokátovi, který zastupoval prezidenta Miloše Zemana ve sporu o výrok na adresu novináře Ferdinanda Peroutky.

Nov 8

Tři nejvěrnější. Co se děje na Hradě, když je Miloš Zeman v nemocnici

Seznam Zprávy

Nejedlý. Mynář. Jiří O. Nejbližší okolí prezidenta začívá dramatické dny. Poslechněte si dramatizovanou podobu jejich rozhovorů, jak si je představují tvůrci Šťastného pondělí.

Oct 14

Stát se musí za Zemana omluvit Peroutkově vnučce

Seznam Zprávy

Nejvyšší soud zveřejnil rozsudek v případu, v němž byl stát žalován za výrok prezidenta Miloše Zemana.

Aug 26

Klaus se omluví Fajtovi za nařčení, že nadělal Hradu milionové dluhy

Seznam Zprávy

Bývalý prezident Václav Klaus se omluví někdejšímu řediteli Národní galerie Praha Jiřímu Fajtovi za výrok, že Pražský hrad kvůli Fajtovi zdědil milionové dluhy.

May 24

Okamura se musí omluvit za to, že nazval novináře mediální žumpou

www.seznamzpravy.cz

Předseda SPD a poslanec Tomio Okamura se musí omluvit Ústavu nezávislé žurnalistiky za to, že v příspěvku na facebooku označil web HlídacíPes.org za podvodný a novináře nazval „mediální žumpou“.

May 24

Reflex se musí omluvit za Pitomia, nesmí výraz dál používat

www.seznamzpravy.cz

Týdeník Reflex se musí předsedovi SPD Tomiu Okamurovi omluvit za to, že ho v roce 2012 nazval Pitomiem. Označení nesmí nadále používat, rozhodl pravomocně pražský vrchní soud.

May 19

Glosa: Omluvy Miloše Zemana jsou někdy horší, než když se neomluví

Seznam Zprávy

Omluvy Miloše Zemana vnučce novináře Ferdinanda Peroutky se sotva dočkáme. Omluvu Srbsku za bombardování Jugoslávie jsme vskutku nečekali a dočkali jsme se. Vskutku, Miloš Zeman má co do omlouvání se zvláštní metr.

Mar 23

Německá televize se musí omluvit polským odbojářům, rozhodl soud

Seznam Zprávy

Odvolací soud v Krakově dnes potvrdil předchozí rozsudek soudu nižší instance odsuzující německou stanici ZDF k omluvě někdejším bojovníkům polského odboje, které rozhořčilo antisemitské zpodobnění v seriálu o druhé světové válce.

Oct 26

Andrej Babiš se nemusí omluvit. U soudu mu pomohla svatba s Monikou

www.seznamzpravy.cz

Soudkyně do rozsudku napsala, že premiér Andrej Babiš svými slovy o „zaplacených demonstranech“ přímo na Janu Filipovou nemířil.

Sep 7

Soud vysvětlil lidem od Schillerové, proč se musí za Zemana omluvit

Seznam Zprávy

Na deset stran sepsal Nejvyšší soud rozhodnutí o dovolání ministerstva financí v případě výroku prezidenta Miloše Zemana.

Sep 7

Stát se musí omluvit za Zemana. Uděláme to neprodleně, řeklo ministerstvo

Seznam Zprávy

Ministerstvo financí neuspělo s dovoláním, kterým se snažilo zvrátit případ, v němž se muselo podle soudu omluvit za prezidenta Miloše Zemana.

Aug 11

Začal odpočet. Stát se musí do týdne omluvit za prezidenta Zemana

Seznam Zprávy

Ministerstvo financí, advokát Hradu i zástupce Terezie Kaslové dostali pravomocný rozsudek Městského soudu v Praze, který se týká případu Peroutka.

Jul 2

Stát se musí omluvit za Zemana. Kvůli článku „Hitler je gentleman“

Seznam Zprávy

Údajný článek s titulkem „Hitler je gentleman“ prezidentovi muži nenašli. Podle soudu proto, že ho Ferdinand Peroutka nenapsal.

Jun 12

Nejvyšší soud vyšel vstříc Zemanovi. Stát se teď nemusí omluvit za jeho pomluvy

Seznam Zprávy

Ministerstvo financí chtělo odklad omluvy radnímu ČT Zdeňku Šarapatkovi do doby, než bude rozhodnuto o dovolání proti verdiktu, který omluvu pravomocně přikazuje. Nejvyšší soud financím vyhověl.