English

Jak na Zemana. Na prezidentovi kvůli Ukrajině „pracují“ ostřílení jestřábi

Seznam Zprávy

V minulosti prezident Miloš Zeman opakovaně zaskočil svými postoji politiky doma i v zahraničí. Málokdy se shodl s většinou demokratických zemí Západu.

More from Seznam Zprávy

Jun 11

Českou rekonstrukční prioritou na Ukrajině jsou voda, energie a zdravotnictví

www.seznamzpravy.cz

Na konferenci o obnově válkou zničené Ukrajiny v Berlíně vystoupil český ministr zahraničních věcí Jan Lipavský. Podle něj soustředí Česko úsilí na obnovu u frontových linií. Vyzval také k posílení ukrajinské protivzdušné obrany.

Oct 3

Top 10 největších českých zbrojařů a jejich zisky na Ukrajině

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy přinášejí žebříček největších českých zbrojařů. Konflikt na Ukrajině většině z nich pomohl k rekordním výdělkům. Výsledky oživují diskuzi, zda by i zbrojaři neměli odvádět vyšší daně.

Sep 13

České miliony mohou pomoci ušetřit Hollywoodu miliardy

www.seznamzpravy.cz

Brněnský fond Look AI Ventures zainvestoval do londýnského startupu Electric Sheep, který chce udělat revoluci v postprodukci filmového materiálu.

Aug 22

Obrazem: Tým českých hasičů vyrazil do Řecka na pomoc

www.seznamzpravy.cz

Hasiči a záchranáři vyrazili na 1800 kilometrů dlouho cestu na pomoc Řekům. 33 kusů hasičské a záchranářské techniky jede k řeckému městu Alexandrupoli, které lesní požáry nyní bezprostředně ohrožují.

May 22

České političky v USA. Chtějí „prodat“ zásluhy na Ukrajině

Seznam Zprávy

Český týden v USA začíná. Ministryně obrany Jana Černochová zítra podepíše obrannou smlouvu. Ve Washingtonu je i šéfka Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová, která musí dokument schválit.

Apr 5

Podívejte se, jaká česká jídla jedí vojáci na Ukrajině

www.seznamzpravy.cz

Před lety je oslovila přímo česká armáda. Chtěla trvanlivé, lehké, ale i chutné jídlo pro vojáky na frontě. Teď si na vyráběných pokrmech od české firmy z Domeželic mohou pochutnávat i ukrajinští vojáci.

Dec 26

Dokument: Poslední vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana

www.seznamzpravy.cz

Prezident Miloš Zeman pronesl 26. prosince ze zámku v Lánech své tradiční vánoční poselství. Tentokrát již naposledy. Jeho plné znění si můžete přečíst zde:

Jul 25

Video: České vrtulníky na Ukrajině poprvé v bojové akci

www.seznamzpravy.cz

Na internetu se poprvé objevilo video českého bojového vrtulníku Mi-24 v bojové akci na Ukrajině.

Jun 25

Policie podezřívá dva české dobrovolníky z rabování na Ukrajině

www.seznamzpravy.cz

Jeden z dobrovolníků se podle právničky k rabování přiznal.

May 12

Evropané podporují humanitární pomoc, méně už dodávky zbraní Ukrajině

www.seznamzpravy.cz

Obyvatelé EU podporují humanitární pomoc pro Ukrajinu, většina se staví kladně i k přijímání uprchlíků nebo k zavedení ekonomických sankcí vůči Rusku. Menší shoda už je na dodávkách vojenského vybavení, ukazuje nový Eurobarometr.

May 4

Vizita: Česká onkologie je skvělá, ale potřebuje pomoc

www.seznamzpravy.cz

Představujeme vám Vizitu – newsletter Martina Čabana plný postřehů o českém zdravotnictví a jeho přesazích do politiky. Níže si můžete přečíst ukázku.

Apr 7

Verze českých bojovníků, které viní z rabování na Ukrajině: Ušili to na nás

Seznam Zprávy

Reportéři Seznam Zpráv na Ukrajině natočili obsáhlý rozhovor s dvojicí Čechů, kteří přišli na pomoc Ukrajincům v boji proti ruským invazním vojskům. Prapor, k němuž se přidali, je obvinil z rozkrádání majetku civilistů v Irpini.

Apr 3

Video: Svědectví českých bojovníků z výcvikového střediska na Ukrajině

Seznam Zprávy

Reportéři Ray Baseley a Roman Havelka přinášejí očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Ve Lvově se setkali s Čechy, kteří místo boje zvolili výcvik místních civilistů. Jak probíhá výcvik? A co je přimělo vyrazit na Ukrajinu?

Mar 17

„Pade na pade, že po nás budou střílet.“ Jak se vozí česká pomoc na Ukrajině

Seznam Zprávy

Reportéři Seznam Zpráv Janek Kroupa a Jan Novák na Ukrajině sledují putování mezinárodní pomoci pro válkou zmítanou zemi. Z bezpečnostních důvodů rozdělují Ukrajinci pomoc do menších aut. Kamiony jsou totiž snadnější cíl pro Rusy.

Mar 13

Doma se nestihly ani rozloučit, z české pomoci jsou v šoku

www.seznamzpravy.cz

Chtěly zůstat doma na Ukrajině, i když rodiče žijí v Česku. 24. února 2022 se Ivaně a Dianě změnil život. Okamžitě opustily rodný Užhorod. Tady jsou v šoku z toho, jak Češi dokážou uprchlíkům pomáhat. Máte srdce a duši, vzkazují.

Mar 12

Válka na Ukrajině rozděluje i české pravoslavné věřící

www.seznamzpravy.cz

Hlava ruské pravoslavné církve před několika dny varovala před silami zla ze Západu. Nadále tak plní důležitou roli v Putinově válečné propagandě, sleduje tím ale svoje vlastní cíle. Dotýká se to i českých věřících.

May 17

Česká Kara znovu ožívá a vyplácí mzdy. Nový šéf označil viníka krachu

Seznam Zprávy

Sotva věřitelé kožešnického podniku Kara Trutnov schválili reorganizaci firmy, začalo se dění ve zkrachovalé firmě obracet k lepšímu. Do obchodů Kary se vracejí prodavačky i zákazníci, zaměstnanci opět dostávají výplaty.

Apr 21

Policie zatkla české extremisty, podezírá je z terorismu na Ukrajině

Seznam Zprávy

AKTUALIZUJEME. Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) během nočních zásahů po celé republice zadrželi extremisty v souvislosti s výjezdy na Ukrajinu. Podezírají je z terorismu.

Feb 27

Obrazem: Česká kultura dnes večer volá o pomoc

Seznam Zprávy

Podívejte se na fotky ze zkoušky festivalu Národ sobě - kultura tobě, který se v sobotu večer koná v Národním divadle. Dvě stě českých umělců chce upozornit na situaci v české kultuře. Přímý přenos vysílá ČT art ve 20:10.

Dec 26

Dokument: Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana

Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman pronesl 26. prosince své tradiční vánoční poselství. Jeho plné znění si můžete přečíst zde: