English

Rebel, který navždy proměnil Manchester United

Seznam Zprávy

Manchester United čekal na mistrovský titul 25 let, podobně jako Liverpool před létem roku 2020. S příchodem francouzského bouřliváka, o kterého v jeho domovině kluby kvůli jeho excesům nestály, se změnilo doslova všechno.

More from Seznam Zprávy

Mar 7

TMBK: Fotbalisté Liverpoolu přijeli do Prahy. Bohužel zrovna dnes

www.seznamzpravy.cz

Naštvaní zemědělci si pro kydání hnoje před Úřad vlády vybrali jedinčný den. Do Prahy přijíždí vážená fotbalová delegace z Liverpoolu. Fotbal vs. traktory očima TMBK pro Seznam Zprávy.

Oct 31

Nejlepší fotbalista světa poprvé není z evropské ligy. Messi se vrátil na trůn

Seznam Zprávy

Nejvíce hráčů mezi deseti nejlepšími fotbalisty této sezony má Manchester City - hned čtyři. Z fotbalistů, kteří odešli do arabských lig, neuspěl nikdo.

Jun 10

Večer se hraje finále Ligy mistrů. Rozhodnout může nenápadný trumf City

Seznam Zprávy

Měří jen 173 centimetrů, ale fotbalovým uměním nyní převyšuje všechny ostatní. Portugalský záložník Bernardo Silva rozběhá soupeře a doslova upotí celé hřiště, rozděluje přesné přihrávky a střílí góly.

Feb 6

Skončí Manchester City v Premier League? Liga klub viní z finančních přečinů

www.seznamzpravy.cz

Vedení nejvyšší anglické fotbalové ligové soutěže předalo případ nezávislé vyšetřovací komisi. Slavnému klubu reálně hrozí peněžitý trest, nebo dokonce i vyloučení.

Nov 22

Cristiano Ronaldo odchází z Manchesteru United

www.seznamzpravy.cz

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo i fotbalový klub Manchester United uvedli, že rozhodnutí padlo po „vzájemné dohodě“.

Nov 1

Schick do Manchesteru United? Hledá se Ronaldův nástupce

www.seznamzpravy.cz

Co bude s Ronaldem? O budoucnosti portugalské fotbalové superstar vášnivě diskutuje celý svět. Pokud United opustí, kdo by ho měl vystřídat? Nosiči vody řeší, proč by to podle mnohých nápověd mohl být Patrik Schick.

Sep 7

Je to oficiální. Miliardář Ratcliffe chce koupit Manchester United

Seznam Zprávy

Sir James Arthur Ratcliffe je anglický miliardář, podnikatel a chemický inženýr. Také je blázen do sportu. 69letého muže baví běhání, cyklistika, lyžování, terénní motorky nebo vodní sporty. A samozřejmě miluje fotbal.

Apr 24

Rebel, který navždy proměnil Manchester United

Seznam Zprávy

Manchester United čekal na mistrovský titul 25 let, podobně jako Liverpool před létem roku 2020. S příchodem francouzského bouřliváka, o kterého v jeho domovině kluby kvůli jeho excesům nestály, se změnilo doslova všechno.

Feb 24

Nová éra fotbalu. Manchester City bude mít stadion s neomezenou kapacitou

www.seznamzpravy.cz

Nejde o žádný laciný vtip. Lídr anglické Premier League ve spolupráci s technologickými odborníky ze Sony chystá unikátní projekt. Ten má za cíl vybudovat pro fanoušky historicky první virtuální stadion.

Jan 30

Mladá hvězda Manchesteru United čelí obvinění z domácího násilí

Seznam Zprávy

Anglický útočník Manchesteru United Mason Greenwood čelí vážnému obvinění. Jeho přítelkyně Harriet Robsonová zveřejnila na sociálních sítích fotografie a videa svého těla po napadení Greenwoodem i audiozáznam, kde ji nutí k sexu.

Nov 8

City zničili United, Vydra obral Chelsea a Souček a spol. zdolali Liverpool

Seznam Zprávy

Citizens se ani nenadřeli a svého městského rivala zašlapali do země. Chelsea a Liverpool, tedy další konkurenti v boji o titul, zaváhali. A prsty v tom měli v obou případech čeští reprezentanti. Víkend s Premier League nenudil.

Oct 7

Anglický klub mě nechal sledovat, co dělám po večerech, přiznal Skalák

Seznam Zprávy

Jiří Skalák, bývalý hráč Brightonu a Millwallu, vzpomínal na Pivu s Angličanem, tedy při natáčení podcastového speciálu, na svůj fotbalový život na ostrovech. Nezapomenutelné pro něj byly zejména oslavy postupu do Premier League.

Aug 30

Obviněn ze znásilnění. Manchester City ale nechal hvězdu dlouhé měsíce hrát

Seznam Zprávy

Třetí kolo anglické Premier League bylo bohaté na výživné okamžiky, a to i mimo fotbalové trávníky. Benjamin Mendy byl obžalován za znásilnění, přitom donedávna nastupoval k soutěžním zápasům.

Aug 22

Měl jít s Poborským do Manchesteru United, ale odmítl. Teď Kuka řekl proč

Seznam Zprávy

Střílel branky v dresu Chebu, Slavie, Kaiserslauternu i české reprezentace. Nezapomenutelný pak zůstává zápas proti Rusku na EURU 1996, kdy posunul Česko do vyřazovacích bojů. Hostem Ušáku byl fotbalista Pavel Kuka.

Apr 28

PSG vyzve v Lize mistrů Manchester City. Souboj hvězd i „arabské derby“

Seznam Zprávy

Oba kluby spojuje podobný příběh. PSG i Manchesteru City k úspěchu pomohly ropné dolary, napojení na arabský svět. Semifinále Ligy mistrů proti sobě ale staví dvě názorově různé fotbalové i politické ideje.

Feb 18

Začíná vyřazovací část Evropské ligy. O co hraje Slavia?

Seznam Zprávy

Po začátku vyřazovací fáze Ligy mistrů se rozjede i play off Evropské ligy. Ta láká přítomností 4 anglických gigantů. Český fotbal doufá, že po prvním kole bude o jednoho míň. Slavia vyzve Leicester v boji o miliony a koeficient.

Oct 14

Půl miliardy pro profesionální sport, u fotbalistů z ligy smí trénovat celý tým

Seznam Zprávy

Hlavní hygienička Jarmila Rážová schválila výjimky pro uspořádání tenisového turnaje WTA v Ostravě i pro Octagon, turnaj zápasníků MMA v Brně. Akce se tak mohou uskutečnit, ačkoli jinak je veškeré sportovní dění v zemi zastaveno.

Jul 21

Kontakt tam byl. Fotbalisté si odnesli koronavirus z nočního klubu, 120 lidí je v karanténě

Seznam Zprávy

Pražská hygienická stanice informovala o 59 osobách, které onemocněly covidem-19 na oslavě v klubu v Praze 2. Dalších více než 120 lidí je v karanténě. Nemoc se šířila také mezi pražskými fotbalisty.

Jul 6

Čeští fotbalisté strašák anglických týdnů zahnali, zranění je neskosila

Seznam Zprávy

Obavy z toho, že náročný program po ligovém restartu přinese četná zranění, se nepotvrdily. Se zkušenými trenéry a špičkovým fyzioterapeutem jsme hledali odpovědi na otázky, jak vysokou zátěž zvládat.

May 19

Pozitivní koronatest měl i fotbalista Slavie. Klub už zná opatření

Seznam Zprávy

Plošné testování profesionálních fotbalistů prováděné před restartem I. a II. ligy odhalilo po prvním případu z Mladé Boleslavi i případ druhý, tentokrát slávistický. Klub čeká krátká karantena, desinfekce kontrolní testy.