English

Jde to i „bez peněz“? Liga mistrů se vrací do Plzně, bohatá Praha jen kouká

Seznam Zprávy

Viktoria Plzeň slaví „obrovský úspěch“. Po letech spojených s tenčícími se finančními zdroji se opět dostala do Ligy mistrů. „Teď zase peníze přitečou a kašny se naplní zlatem,“ komentuje v 5:59 Luděk Mádl ze Seznam Zpráv.

More from Seznam Zprávy

Mar 7

Sparta i Slavia v Evropské lize padly. Plzeň ubránila remízu

www.seznamzpravy.cz

Sparta nestačila doma na Liverpool, který ji rozstřílel 1:5. Slavia na legendárním San Siru po vyloučení Dioufa prohrála s AC Milán 4:2. FC Viktoria Plzeň v Konferenční lize remizovala se Servette 0:0.

Feb 23

Sparta našla v Evropské lize nového tahouna. Skolil Betis i Galatasaray

www.seznamzpravy.cz

Slovenský záložník Lukáš Haraslín je pro Spartu Praha v Evropské lize nenahraditelný. Jeho gól ji posunul do jarních kol přes španělský Real Betis, nyní zasadil rozhodující úder tureckému Galatasaray Istanbul.

Dec 14

Propočty v Evropské lize. Proč může Spartu gól od Gabonce hodně mrzet

Seznam Zprávy

Spartu Praha čeká ve čtvrtek večer na půdě Arisu Limassol zápas pravdy. Když vyhraje, může se těšit na jarní účinkování v Evropské lize, remíza ji postrkuje do Konferenční ligy, porážka o dva góly znamená konec.

Oct 31

Nejlepší fotbalista světa poprvé není z evropské ligy. Messi se vrátil na trůn

Seznam Zprávy

Nejvíce hráčů mezi deseti nejlepšími fotbalisty této sezony má Manchester City - hned čtyři. Z fotbalistů, kteří odešli do arabských lig, neuspěl nikdo.

Aug 15

Fotky: Dánští fanoušci prošli Prahou. Pak slavili konec Sparty v Lize mistrů

Seznam Zprávy

Dánští fanoušci FC Kodaň přijeli do Prahy na zápas se Spartou. Na večerní odvetné utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů dohlížejí v hlavním městě stovky policistů. Po penaltovém dramatu byl nakonec šťastnější tým z Kodaně.

Aug 6

Kvíz: Co víte o Lize mistrů, sparťani? A vy ostatní?

Seznam Zprávy

Je tu pravidelný víkendový kvíz, tentokrát otestujeme vaše znalosti z milionářské soutěže, jak se někdy říká fotbalové Lize mistrů.

Jul 18

Slávisté v Lize mistrů. Proč loví Benfica Lisabon zrovna ve Vršovicích

Seznam Zprávy

Jurásek, Bah, předtím Petar Musa. Slavná Benfica Lisabon loví ve Slavii Praha. Propojení obou klubů je fascinující.

Mar 14

Zkáza nejdražšího týmu světa. Proč to hvězdám PSG v Lize mistrů nejde?

www.seznamzpravy.cz

Pořídíte si nejvěhlasnější fotbalisty na planetě, dáte jim královské platy a pak už jen čekáte na to, až se vám fotbalové trofeje pohrnou. Ty francouzské možná ano, v Lize mistrů ale Paris Saint-Germain opět vyhořel. Proč?

Oct 8

Teď hraju byznysovou Ligu mistrů, říká král klik, bývalý fotbalista Ulich

Seznam Zprávy

V jaké kondici jsou české firmy? Energetické společnosti a banky hrají o titul, sklárnám a pekárnám hrozí baráž. „My hrajeme klidný střed ,“ říká bývalý profesionální fotbalista, nyní majitel firmy M&T Ivo Ulich.

Aug 26

Jde to i „bez peněz“? Liga mistrů se vrací do Plzně, bohatá Praha jen kouká

Seznam Zprávy

Viktoria Plzeň slaví „obrovský úspěch“. Po letech spojených s tenčícími se finančními zdroji se opět dostala do Ligy mistrů. „Teď zase peníze přitečou a kašny se naplní zlatem,“ komentuje v 5:59 Luděk Mádl ze Seznam Zpráv.

Aug 24

Glosář: Vyvalte sudy, Bílek je s Plzní v Lize mistrů a už vyhlíží Messiho

www.seznamzpravy.cz

Plzeňská aréna pulzovala elektrizující atmosférou obrovského úspěchu, tým Michala Bílka to dokázal, dotkl se hvězd. Postup Viktorie do Ligy mistrů, čtvrtý v historii klubu, glosuje Luděk Mádl, fotbalový expert Seznam Zpráv.

Aug 9

Plzeň se blíží k Lize mistrů. Data tvrdí, že sílu na postup do skupiny má

www.seznamzpravy.cz

Nosiče vody tentokrát posílil datový analytik Jakub Dobiáš. Nabídl řadu unikátních postřehů k plzeňské cestě za úspěchy, ale také k charakteristice hry Slavie, formě Kryštofa Daňka a adaptaci Erlinga Haalanda v Manchesteru City.

Sep 22

Hvězdné války po pařížsku. Favorit v Lize mistrů řeší paradox jménem Messi

Seznam Zprávy

Francouzský hegemon PSG patří bezpochyby k absolutním vítězům letního přestupového období. Do Paříže se kromě Lionela Messiho stěhovalo několik dalších es. Jenže kvalitativní přetlak v kádru může odšpuntovat hvězdné války.

Sep 14

Messi mění vše. Kurzy v Lize mistrů favorizují kluby, co ji zatím nevyhrály

Seznam Zprávy

Nejsledovanější evropská soutěž dnes duely ve skupinách začíná, vítěze Ligy mistrů by měli dekorovat 28. května v Petrohradě. Podle bookmakerů by to měl být nejspíš PSG či poražený finalista minulého ročníku Manchester City.

Aug 26

Kterak outsider z nejchudší evropské země urval postup do Ligy mistrů

Seznam Zprávy

Ve středu večer se zrodila jedna z největších fotbalových senzací nového tisíciletí. Klubu z nejchudší evropské země se podařilo protlačit se všemi čtyřmi předkoly přímo do milionářské Ligy mistrů.

May 4

V nové soutěži UEFA vydělají kluby zhruba to, co dosud v Evropské lize

Seznam Zprávy

Tahle zpráva potěší i některé fotbalové kluby v Česku. Obavy, že se nová klubová soutěž UEFA, jež se v příští sezoně rozehraje jako Evropská konferenční liga, stane jen chudou příbuznou dosavadních pohárů, se podaří rozptýlit.

Apr 28

PSG vyzve v Lize mistrů Manchester City. Souboj hvězd i „arabské derby“

Seznam Zprávy

Oba kluby spojuje podobný příběh. PSG i Manchesteru City k úspěchu pomohly ropné dolary, napojení na arabský svět. Semifinále Ligy mistrů proti sobě ale staví dvě názorově různé fotbalové i politické ideje.

Aug 27

Glosa: Liga mistrů epidemiologů

Seznam Zprávy

Rčení „fotbal nemá logiku“ získává za pandemie covidu-19 nový význam. O vítězích a poražených rozhodují u zeleného či jiného stolu hygienici. Jak to skončí?

Jun 17

Liga mistrů i Evropská liga se dohrají v srpnu. České týmy si zahrají předkola

Seznam Zprávy

UEFA na tiskové konferenci oznámila plán dohrání letošního ročníku evropských pohárů a představila systém rozehrání soutěží pro příští sezónu. Jak se změny dotknou českých týmů a jejich účasti v předkolech v příští ročníku?

Mar 12

Fotbal v éře koronaviru: česká liga má stop, o Lize mistrů a Euru rozhodne úterý

www.seznamzpravy.cz

Hrozba koronaviru boří termínové listiny všech sportovních soutěží, fotbalové nevyjímaje. Po nařízení české vlády je zřejmé, že se tuzemská liga nebude hrát přinejmenším 30 dní. Odkládají se dvě kola španělské ligy. Otazník visí nad Ligou…