English

Agenda prezidenta Pavla: ministr, soud a hledání průvodce politikou

Seznam Zprávy

Petr Pavel už dal najevo, že jmenuje ty, proti nimž se postavil jeho předchůdce Zeman. Nebude komplikovat nástup Petra Hladíka na ministra životního prostředí a jmenuje i odmítnuté státní zástupce Petra Babku a Marka Bodláka.

More from Seznam Zprávy

Oct 18

Čaputová zakročila. Odmítla jmenovat ministra

Seznam Zprávy

Soupeřili spolu už před volbami, když byl šéf Směru v opozici. Nyní je čekají měsíce náročného politického soužití. Prezidentka Čaputová se postavila Robertu Ficovi, nechce jmenovat jeho kandidáta na ministra životního prostředí.

Sep 18

Starostové se ohradili proti „deseti nepravdám“ ministra Hladíka

Seznam Zprávy

Starostové z Křivoklátska odmítají ministrova slova, která pronesl v rozhovoru pro Seznam Zprávy. Například, že jejich region upadá a že chystané zřízení národního parku je cesta, jak tento trend změnit.

Jun 18

Prezident Pavel stihne jmenovat nového ministra ještě v červnu

www.seznamzpravy.cz

Výměna ministrů na resortu zemědělství má být ještě rychlejší. Původně měl Zdeněk Nekula rezignovat k červenci. Petr Pavel v neděli uvedl, že jmenování jeho nástupce by mělo proběhnout dříve.

Mar 7

Vyšetřujete Hladíka? ptal se premiér Fiala nejvyššího žalobce

Seznam Zprávy

Nejvyšší státní zástupce Seznam Zprávám potvrdil neznámou souvislost jmenování Petra Hladíka ministrem. Premiér Petr Fiala u šéfa žalobců zjišťoval, zda je Hladík stíhaný a jaká je jeho pozice v trestním řízení bytové kauzy.

Mar 7

Petr Pavel bude mít po inauguraci k dispozici více značek aut

www.seznamzpravy.cz

Zvolený prezident Petr Pavel bude mít po inauguraci k dispozici hned několik aut. Seznam Zprávám to sdělilo Policejní prezidium ČR.

Mar 3

Pavel bude z Hrzánského paláce úřadovat i krátce po inauguraci

www.seznamzpravy.cz

Nový prezident Petr Pavel bude v propůjčeném Hrzánském paláci úřadovat i krátký čas po inauguraci, která se uskuteční 9. března. Uvedla to jeho budoucí kancléřka Jana Vohralíková.

Feb 13

Pavel pozval Zemana na inauguraci. „Měl na srdci tři věci,“ řekl po jednání

Seznam Zprávy

Zhruba tři týdny před střídáním v úřadu prezidenta se na zámku v Lánech sešli Miloš Zeman a jeho nástupce ve funkci Petr Pavel.

Jan 30

Petr Pavel se sešel se šéfem BIS Koudelkou. Chce ho jmenovat generálem

www.seznamzpravy.cz

Petr Pavel o setkání informoval na twitteru. V České televizi následně uvedl, že chce při nejbližší příležitosti Koudelku povýšit do hodnosti generála.

Jan 28

Komentář: Zapomeňme na „generála“, prezident se jmenuje Petr Pavel

Seznam Zprávy

„Zvolení Petra Pavla není vítězstvím dobra nad zlem ani metaforou vývoje české společnosti. Je osobním vítězstvím vzdělaného, pracovitého a kultivovaného muže nad bezcharakterním a chaotickým populistou.“

Jan 28

Online: Hladíka jsem připraven jmenovat. Je to odpovědnost premiéra, uvedl Pavel

Seznam Zprávy

Voliči rozhodli, že novým prezidentem Česka bude Petr Pavel. Inaugurace proběhne v březnu. Vítěz už promluvil k národu, stejně jako poražený Andrej Babiš. Události sledujeme v online reportáži.

Jan 8

Zeman si stojí za nejmenováním Hladíka ministrem, postoj měnit nehodlá

www.seznamzpravy.cz

K Hladíkovi měl čtyři výhrady, z nichž pouze jednu mu místopředseda lidovců při středeční návštěvě Pražského hradu osvětlil.

Jan 4

Zeman odmítl jmenovat Hladíka. Jde mu jen o Babiše, zní od lidovců

Seznam Zprávy

Po více jak hodinovém jednání u prezidenta Petr Hladík oznámil, že se prozatím ministrem životního prostředí nestane. Miloš Zeman má k němu výhrady. Šéf lidovců Marian Jurečka k Zemanovu kroku nevidí důvod.

Dec 29

Fiala Zemanovi navrhl Hladíka na ministra životního prostředí

www.seznamzpravy.cz

Petr Hladík má ve funkci nahradit Annu Hubáčkovou, která počátkem října rezignovala ze zdravotních důvodů.

Nov 27

Další odklad pro Hladíka. Fiala žádá Jurečku, aby dvojministroval dál

Seznam Zprávy

Ministerstvo životního prostředí bude minimálně do konce roku stále řídit ministr životního prostředí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Požádá ho o to premiér Petr Fiala (ODS).

Nov 24

Fiala váhá se jmenováním Hladíka. Do konce listopadu ho Zemanovi nenavrhne

www.seznamzpravy.cz

Premiér Petr Fiala (ODS) navštívil v Lánech prezidenta Miloše Zemana. Po pravidelné pracovní večeři potvrdil, že Petra Hladíka zatím nenavrhne ke jmenování ministrem životního prostředí.

Jun 27

Zeman jmenuje Balaše ministrem školství ve středu, oznámil Fiala

Seznam Zprávy

Premiér Petr Fiala se sešel s kandidátem na ministra školství Vladimírem Balašem a večer i s Milošem Zemanem. Následně oznámil jmenování nového ministra.

May 1

Prezident vysvětlil premiéru Fialovi, proč nejmenuje Koudelku generálem

www.seznamzpravy.cz

Prezident Miloš Zeman sdělil premiérovi Petru Fialovi (ODS) za přítomnosti několika osobností z bezpečnostních složek, proč opět nejmenuje ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku generálem.

Apr 24

Komentář: Jak se má KDU-ČSL prosadit, když klidnou silou je teď Fiala?

www.seznamzpravy.cz

Lidovecký rébus: Jak se neztratit v koalici Spolu, zachovat samostatnou značku KDU-ČSL a nebýt čtyřprocentní stranou?

Dec 13

Překvapení: Zeman jmenuje vládu i s Lipavským, oznámil Fiala

Seznam Zprávy

Petr Fiala dnes přesvědčoval Miloše Zemana, aby jmenoval jeho vládu i s ministrem zahraničí Janem Lipavským. O výsledku jednání designovaný premiér informuje na tiskové konferenci.

Nov 17

Zeman nechce jmenovat jednoho ministra. Ať post zatím obsadí Fiala, prohlásil

Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman poprvé po hospitalizaci vystoupil v médiích. Patnáctiminutový rozhovor dal televizi Nova. V něm objasnil, kdy by se měl vrátit do Lán i jak bude postupovat při jemnování nové vlády.