English

Doprava Hrad, s. r. o.: náklaďák najezdil do Osvětiman 1819 kilometrů

Seznam Zprávy

Nová ilustrace, jak Vratislav Mynář zachází s veřejným majetkem. Hradní náklaďák mu dovážel do Osvětiman borovice, doklady za dopravu na 1819 kilometrů nepředložil. Dodavatel stromů pak získal zakázku v Lánech.

More from Seznam Zprávy

Oct 24

V Lánech hostili členy komise, kteří pro Mynáře vybrali šéfa hradní obory

Seznam Zprávy

Jak se vybíral nástupce odsouzeného ředitele Lesní správy Lány Miloše Baláka? Nominaci Pavla Rusa schválili kancléři Mynářovi i dva členové komise, kteří nyní nedokáží říct, zda či jak se nechali zdarma hostit na lovu v oboře.

Jun 20

TMBK: Mynář pasoval do funkce hradního skladníka sám sebe

www.seznamzpravy.cz

Bývalý kancelář Vratislav Mynář si naivně myslel, že k výkonu jeho funkce patřilo obhospodařovávání hradních skladů. Jenže se zdá, že to nebyl úplně ideální správce… Další koláž TMBK pro Seznam Zprávy.

Apr 19

Obrazem: Nejedlý a Mynář. Zeman v nové kanceláři s obvyklým doprovodem

Seznam Zprávy

Bývalý prezident dnes začal oficiálně pracovat ve své nové kanceláři v Jaselské ulici na Praze 6. Podívejte se na stěhování i na to, jak se po odchodu z Pražského hradu v nových prostorech zabydlovali Václav Havel a Václav Klaus.

Apr 6

Do hradní kaple na hradě Bouzov se vrátily po opravě hradní varhany

www.seznamzpravy.cz

Do kaple hradu Bouzov na Olomoucku se vrátily hradní varhany. Nástroj z přelomu 19. a 20. století, který byl funkční jen krátce, prošel rozsáhlou opravou.

Mar 13

Odtajněno: Mynář hostil v Lánech zdarma ministry, lékaře i známé z Osvětiman

Seznam Zprávy

Vratislav Mynář, bývalý hradní kancléř, se v prezidentských honitbách choval jako v soukromém revíru: na lovy zdarma zval své známé z Osvětiman i lékaře, kteří jej ošetřovali. Hostil také exministry či lobbisty.

Mar 10

Mynář přepsal pravidla v Lánech. Aby mohl zdarma lovit a zvát si, koho chce

Seznam Zprávy

Vratislav Mynář, dnes už bývalý kancléř, si v tichosti přisvojil pravomoc, která mu umožnila takřka bez omezení střílet zvěř v lánských honitbách. Po výtce Nejvyššího kontrolního úřadu totiž změnil zřizovací listinu lesní správy.

Mar 8

Privátní cestu do Osvětiman Mynář neuhradil. Ať to platí úředník, sdělil Hrad

Seznam Zprávy

Hrad našel viníka, který může za to, že si kancléř Vratislav Mynář nechal dovézt hradní dopravou stromky do Osvětiman a že za to nezaplatil.

Mar 2

Ovčáček prodává artefakty z hradní kanceláře

www.seznamzpravy.cz

Jiří Ovčáček po deseti letech ve funkci vyklízí kancelář na Hradě. A nabízí různé artefakty do dražby.

Feb 27

Doprava Hrad, s. r. o.: náklaďák najezdil do Osvětiman 1819 kilometrů

Seznam Zprávy

Nová ilustrace, jak Vratislav Mynář zachází s veřejným majetkem. Hradní náklaďák mu dovážel do Osvětiman borovice, doklady za dopravu na 1819 kilometrů nepředložil. Dodavatel stromů pak získal zakázku v Lánech.

Feb 16

Zase je to jinak. Mynář měl hradní stan u vleku déle, i než tvrdil napodruhé

Seznam Zprávy

Hrad po odhalení reportérů sice Vratislavu Mynářovi naúčtoval zápůjčku stanu. Kancléř a vlekař v jedné osobě ale při účtování zatajil další týden, kdy stan v Osvětimanech už měl.

Feb 15

Jak Mynář vedl hradní kancelář? Dokumenty už prý přichystali, říká nástupkyně

Seznam Zprávy

Doufám, že jsme dospělí a rozumní lidi a nezůstane taková ta pachuť, říká budoucí vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Jana Vohralíková o dosavadní spolupráci s dosluhujícím Vratislavem Mynářem.

Feb 8

Hradní stan stojí u sjezdovky déle, než Mynář přiznává

Seznam Zprávy

Kancléř Vratislav Mynář Seznam Zprávám tvrdil, že hradní stan si na svou sjezdovku řádně objednal a zaplatil. Část pronájmu ale podle zjištění redakce zatajil. Již tři dny navíc odmítá poskytnout podklady, jež redaktorům slíbil.

Feb 8

Mynář si na sjezdovku „půjčil“ stan z Hradu. Vrátil ho, když se na to přišlo

Seznam Zprávy

Vratislav Mynář využil své dvojrole. Jako vlekař potřeboval na sjezdovku v Osvětimanech party stan. Jako kancléř prezidenta si ho tam nechal dovézt z hradního skladu.

Jan 25

Mynář vyplatil odsouzenému správci z Lán na platu a odměnách 10,8 milionu

Seznam Zprávy

Ředitel Lesní správy Lány měl příjmy, jež s bonusy převýšily ty poslanecké. Kancléř Mynář ho rekordně odměnil i loni, přestože Miloše Baláka soudy dvakrát uznaly vinným z toho, že manipuloval zakázkami a připravil Hrad o miliony.

Mar 28

Skartaci dokumentů na Hradě nařídil sám Mynář

www.seznamzpravy.cz

Překotná skartace na Pražském hradě podle informací serveru iRozhlas začala ještě ten samý den, kdy ji kancléř nařídil. Vyplývá to z kontroly Národního bezpečnostního úřadu, kterou má rozhlas k dispozici.

Dec 10

Přijede popravčí četa? ptal se hradní kancléř Mynář fotbalového šíbra Berbra

Seznam Zprávy

Ve spisu, který policie vede v souvislosti s vyšetřováním aféry Romana Berbra, se objevuje i jméno Vratislava Mynáře, kancléře prezidenta republiky. U mocného fotbalového šíbra podle všeho hledal podporu pro klub 1. FC Slovácko.

Oct 19

Mynář a spol. se chovají jako na dobytém území, říká bývalý hradní kancléř

Seznam Zprávy

Bývalý šéf prezidentské kanceláře Ivo Mathé kritizuje mlčení a zastírání informací o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana.

Feb 9

Mynář převzal dluhy fotbalisty z Osvětiman, v přiznání to zamlčel

Seznam Zprávy

Hradní kancléř Vratislav Mynář odkoupil dluhy a zástavu na dům fotbalisty TJ Osvětimany Ondřeje Zýbala. Ani jedno ale neuvedl v majetkovém přiznání. Experti tvrdí, že položky nelegálně zatajil.

Sep 1

Hrad zveřejní, kolik brali Mynář a Ovčáček

Seznam Zprávy

Poté, co Městský soud v Praze před několika dny rozhodl, že Hrad musí zveřejnit dosud odmítané informace o příjmech předních úředníků, se Kancelář prezidenta republiky rozhodla žádostem o tyto údaje vyhovět.

Jun 1

Fotbalisti Osvětiman jeli za 860 tisíc na Euro. Pozval je Mynář, platil Pelta

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy získaly dosud neznámé dokumenty, které se sice podařilo ukrýt před policií po Peltově zatčení v roce 2017, ale nyní byly objeveny zapomenuté v cloudových úložištích.