English

Kdo je muž, který má držet prezidenta Pavla nohama na zemi

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Diplomata Petra Koláře označil Petr Pavel za přítele po boku a klíčového člověka. Počítá, že Koláře zapojí do týmu své prezidentské kanceláře. Kolář se ovšem nevzdá svého byznysu. Podle politologů tím Pavla poškodí.

More from Seznam Zprávy

Mar 13

Petr Pavel má pamětní bankovku. Podpoří nadaci, ale hitem sběratelů nebude

www.seznamzpravy.cz

K výročí roku Petra Pavla ve funkci uvádí Nadační fond Evy Pavlové pamětní list v podobě bankovky s jeho podobiznou. Výtěžek z prodeje půjde na charitu. Ačkoli různé speciální tisky mají v oblibě sběratelé, tato se hitem nestane.

Mar 8

Petr Pavel a jeho první rok na Hradě: Tipnete si, jaká jsou jeho čísla?

www.seznamzpravy.cz

„Když se ohlédnu zpátky, tak za chybu považuji zřejmě to, co občas vyčítám i vládě. Komunikaci toho, co děláme a jak to děláme,“ vyhodnotil prezident své dosavadní působení. Dokážete přiřadit některá data k tomu, co opravdu dělal?

Mar 8

Petr Pavel je rok na Hradě. Sám přiznal, co dělá špatně

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Prezident si v uplynulých dvanácti měsících našel několik témat, která tlačí a na která dává důraz. Nelze si nevšimnout, že nápadně stejné motivy v politice prosazuje jedna z parlamentních sil - vládní hnutí STAN.

Dec 13

Bývalý šéf NBÚ: Kdo potřebuje prověrku, si určuje Hrad

Seznam Zprávy

Prověrky nejsou podle bývalého šéfa Národního bezpečnostního úřadu Dušana Navrátila od toho, aby si organizace prověřovaly svoje lidi. K provedení prověrky podle něj vždy musí být oprávněné důvody.

Dec 11

Pavlův poradce Kolář nebude mít prověrku od NBÚ

Seznam Zprávy

Kancelář prezidenta republiky rozhodla, že ji ke své činnosti na Hradě nepotřebuje. Kontroloři se tak Kolářovou žádostí nebudou zabývat. Poradci zůstane prověrka udělená prezidentskou kanceláří se základním stupněm „Vyhrazené“.

Sep 26

Seznam Zprávy vyzpovídají prezidenta Petra Pavla

www.seznamzpravy.cz

Seznam Zprávy vyjely do regionů vyzpovídat prezidenta Petra Pavla. Otázky si pro něj připravili moderátorka podcastu Ptám se já Marie Bastlová a šéfredaktor SZ Jiří Kubík a prostor dostanou i čtenáři a publikum v kině Blansko.

Mar 27

Prezident Pavel se přestěhoval na Hrad

www.seznamzpravy.cz

Prezident Petr Pavel se dnes přestěhoval z Hrzánského paláce na Pražský hrad. Potvrdil to tiskový tým prezidenta. Podle mluvčí Markéty Řehákové by odpoledne měl mít Pavel na Hradě první schůzky.

Mar 9

Dokument: Projev prezidenta Petra Pavla

www.seznamzpravy.cz

Přečtěte si plné znění projevu prezidenta Petra Pavla, který pronesl po složení slibu ve Vladislavském sále.

Mar 3

Bezpečnostní ředitelkou v prezidentské kanceláři bude Princová

www.seznamzpravy.cz

Bezpečnostní ředitelkou prezidentské kanceláře se stane Mlada Princová. Na twitteru to uvedl zvolený prezident Petr Pavel.

Feb 3

TMBK: Jak Petr Pavel vyčistí Hrad od Mynáře s Nejedlým

www.seznamzpravy.cz

Novinka v boji proti silně zakořeněným kancléřům bez prověrky a dalším škodlivým elementům se konečně dostává na pulty obchodů. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Feb 3

Lidé Petra Pavla. Proč konzultant Kolář a kancléřka Vohralíková budí emoce?

Seznam Zprávy

Petr Pavel na Hrad přivádí nový tým. Některé tváře – jako neformální Pavlův poradce a exdiplomat Petr Kolář a dosavadní kancléřka Senátu Jana Vohralíková – ale budí kontroverze. Důvody probíráme s reportérkami SZ v podcastu 5:59.

Feb 2

Náčelníkem vojenské kanceláře prezidenta Pavla bude generál Hasala

www.seznamzpravy.cz

Brigádní generál a zástupce náčelníka generálního štábu Radek Hasala by se měl od března stát oporou zvoleného prezidenta Petra Pavla. Ten ho chce totiž jmenovat náčelníkem Vojenské kanceláře prezidenta republiky.

Feb 1

TMBK: Příchod Petra Pavla do prezidentské kanceláře na Pražském hradě

www.seznamzpravy.cz

Jak to bude vypadat, až Petr Pavel 9. března poprvé vkročí do pracovny, kterou do té doby obýval Miloš Zeman? Ne úplně ideálně. Další satirická koláž populárního grafika pro SZ.

Jan 30

TMBK: Pražský hrad několik minut po inauguraci Petra Pavla

www.seznamzpravy.cz

Miloši Zemanovi zbývají na Hradě poslední týdny, než se ho ujme nový nájemce. A rozjede to ve velkém. Další satirická koláž populárního grafika pro SZ.

Jan 29

Obrazem: Petr Pavel a jedenáct mužů, kteří byli na Hradě před ním

Seznam Zprávy

Podívejte se na všechny československé a české prezidenty před generálem.

Jan 29

První kroky nového prezidenta. Kdo bude v týmu Petra Pavla?

Seznam Zprávy

Vítěz prezidentských voleb Petr Pavel bude v příštích týdnech připravovat inauguraci a první zahraniční cesty. Seznam Zprávy zjišťovaly, koho si přivede na Hrad.

Jan 18

TMBK: Průvodce emocemi Petra Pavla

www.seznamzpravy.cz

Číst ve tváři generála Pavla není jednoduché. Tenhle jednoduchý návod vám to usnadní. Další satirická koláž populárního grafika.

Sep 6

Obrazem: Petr Pavel rozjel ofenzivu na Hrad

www.seznamzpravy.cz

Generálovu kandidaturu podpořilo mnoho známých osobností. Podívejte se na fotky z oficiálního zahájení kampaně.

Sep 2

Bývalý šéf hradní vojenské kanceláře Pilc prohrál s NBÚ spor o peníze

Seznam Zprávy

Generálmajor Rostislav Pilc podal žalobu v souvislosti s nezákonným odebráním prověrky, po němž odešel z funkce. Domáhal se služebního platu 329 000 korun.

Aug 2

Exhejtman Pavel: Začínali jsme v provizorních kancelářích

www.seznamzpravy.cz

Začátky fungování Karlovarského kraje byly těžké. Kraj neměl sídlo, úředníky ani příjmy. Přesto se mu v prvních letech podařilo prosadit hodně věcí, míní první hejtman Karlovarského kraje Josef Pavel, který byl ve funkci osm let.