English

Rusko uvádí, že Ukrajina střely Storm Shadow dodané Británií

Ruské ministerstvo obrany dnes uvedlo, že ukrajinské letectvo v pátek zasáhlo dva průmyslové objekty v okupovaném Luhansku střelami dlouhého doletu Storm Shadow, které Ukrajině dodala Británie. Informovala o tom agentura Reuters. Podle…

More from Týden.cz / Zahraničí

May 13

Rusko uvádí, že Ukrajina střely Storm Shadow dodané Británií

Ruské ministerstvo obrany dnes uvedlo, že ukrajinské letectvo v pátek zasáhlo dva průmyslové objekty v okupovaném Luhansku střelami dlouhého doletu Storm Shadow, které Ukrajině dodala Británie. Informovala o tom agentura Reuters. Podle…

Mar 4

Až patnáct let vězení bude nově v Rusku hrozit za lživé zprávy o ruské armádě

Týden.cz

Ruští poslanci v pátek jednomyslně schválili zavedení trestní odpovědnosti v podobě až 15 let vězení za dezinformace a lživé zprávy o ruské armádě, za diskreditaci ozbrojených sil a za výzvy k sankcím.

Mar 5

Eurokomisař: Rusko a Čína dodají vakcíny, až nebudou tak potřebné

Týden.cz

V reakci na pomalý rozjezd očkování proti covidu-19 v Evropské unii a na kritiku od některých členských států zahájila tento týden Evropská komise ofenzivu.

Feb 16

Rusko prý dokončilo vývoj jaderného pohonu pro své střely

Rusko úspěšně zakončilo zkoušky jaderného pohonu pro střelu s plochou dráhou letu Burevestnik (Buřňák). Uvedla to agentura TASS s odvoláním na zdroj z raketového průmyslu. Dodala, že tyto informace zatím nebyly oficiálně potvrzeny.

Jan 21

USA znovu vyzvaly Rusko ke zničení nové střely

Spojené státy v pondělí znovu vyzvaly Rusko, aby zničilo novou střelu s plochou dráhou letu, představující podle USA přímé porušení smlouvy o likvidaci raket středního a krátkého doletu. Američané také obvinili Rusko z destabilizace…

Oct 5

Rusko dodá Indii protiraketové systémy S-400

Týden.cz

Rusko a Indie v pátek podepsaly smlouvu o dodávce ruských systémů protivzdušné obrany S-400, jejichž hodnota činí zhruba pět miliard dolarů (téměř 112 miliard korun). Oznámil to dnes podle agentury TASS mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.…

Aug 21

Británie vyzvala EU k uvalení dalších sankcí na Rusko

Britský ministr zahraničí Jeremy Hunt v úterý v projevu ve Washingtonu vyzve administrativu amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby na Rusko kvůli případu použití nervové látky v Británii uvalila další sankce.

Mar 31

Prohledávání letadel je rutina, reaguje Británie na ruskou stížnost

Prohledávání letadel za účelem ochrany Británie před organizovaným zločinem a pašováním drog a zbraní je rutinní záležitostí.

Mar 31

Británie zvažuje ruskou žádost k přístupu k Juliji Skripalové

Britské ministerstvo zahraničí zvažuje žádost Ruska o možnost návštěvy dcery bývalého ruského dvojího agenta Skripala Julije, která je společně s otcem od začátku března hospitalizována po otravě bojovou látkou.

Mar 14

Rusko plánuje odvetná opatření: "Británie stupňuje napětí"

Britská vláda se kvůli otrávení bývalého špiona Sergeje Skripala rozhodla vyhoštěním ruských diplomatů ještě více vystupňovat napětí mezi oběma zeměmi. Prohlásilo to podle agentury Reuters ruské ministerstvo zahraničí.

Mar 14

Británie doporučuje svým občanům v Rusku nekomentovat politiku

Británie vyzvala své občany, kteří cestují do Ruska, aby se tam kvůli zvýšenému napětí mezi oběma zeměmi vyhýbali debatám o politice. Chovat se mají obezřetně a neměli by se účastnit žádných protestů či demonstrací. Oznámilo to britské…

Mar 14

Rusko se zlobí kvůli vyhoštění svých diplomatů z Británie

Ruské velvyslanectví v Londýně označilo vyhoštění 23 ruských diplomatů z Británie za nepřijatelné, neodůvodněné a neprozíravé. Odpovědnost za "úpadek" vzájemných vztahů má prý Londýn.

Nov 14

Mayová: Británie bude dál chránit Evropu před hrozbou z Ruska

Británie bude navzdory odchodu z Evropské unie dál spolupracovat se svými spojenci ve snaze chránit Evropu před agresivní politikou Ruska, která ohrožuje mezinárodní řád.

Oct 26

Rusko na Dálném východě testovalo mezikontinentální střely

Ruské ministerstvo obrany oznámilo sérii testovacích startů mezikontinentálních raket z ponorek na Dálném východě, ze strategických letounů a z armádního kosmodromu Pleseck. Šlo o "součást plánu bojové přípravy strategických sil".

Sep 22

Rusko odpálilo střely na radikály v severozápadní Sýrii

Ruské ponorky ve Středozemním moři odpálily na radikály v severozápadní Sýrii střely s plochou dráhou letu. Terčem byly sklady zbraní a základny radikálů v provincii Idlib, kde jsou zejména členové koalice zvané Výbor za osvobození Levanty…

Apr 22

Syn ruského poslance dostal v USA 27 let. Rusko mluví o únosu

Soud v americkém Seattlu v pátek poslal na 27 let do vězení ruského hackera Romana Selezňova, který internetovými krádežemi kreditních karet a dalšími online podvody způsobil škody ve výši 169 milionů dolarů (4,2 miliardy korun).

Oct 1

Británie k Sýrii: Rusko riskuje, že se stane vyvrhelem

Ruská a syrská letadla pokračovala v útocích na povstalecké pozice v syrském městě Aleppo. Oznámili to povstalci i syrská organizace ochránců lidských práv. Jedna z nevládních organizací uvedla, že nejméně dvě barelové bomby dopadly na…

Sep 25

Británie obvinila Rusko z válečných zločinů v Sýrii

Britský velvyslanec při OSN Matthew Rycroft na mimořádném zasedání Rady bezpečnosti v New Yorku obvinil Rusko, že se v Sýrii po boku tamního vládnoucího režimu dopouští válečných zločinů.

Nov 9

Rusko po zrušení sankcí dodá Íránu rakety S-300

Kontrakt Ruska a Íránu, na jehož základě Moskva dodá Teheránu rakety země-vzduch S-300, vstoupil v platnost. Podle agentury RIA Novosti to řekl šéf ruského státního zbrojního konglomerátu Rostech Sergej Čemezov.

Apr 22

Francie Rusku mistraly zatím nedodá, řekl Hollande

www.tyden.cz

Dodání dvou vrtulníkových lodí Mistral Rusku podle francouzského prezidenta Françoise Hollandea není možné, protože pro to nebyly vytvořeny potřebné podmínky.