English

Nejdřív České Švýcarsko hlídal, pak ho zapálil. Ke žhářství se přiznal v ústavu

Seznam Zprávy

Největší požár v dějinách Česka podle policie založil šestatřicetiletý bývalý strážce národního parku.

More from Seznam Zprávy

Jun 26

Česká reprezentace nestačila na Turecko. Na fotbalovém mistrovství končí

www.seznamzpravy.cz

Na utkání základní skupiny fotbalového mistrovství Evropy se dařilo Turecku. V zápase proti české reprezentaci v 94. minutě zajistil vítězství svému týmu Cenk Tosun.

May 25

Čeští hokejisté rozstříleli Švédy, o zlato se utkají se Švýcarskem

www.seznamzpravy.cz

Lehce favorizované soupeře Češi zasypali kanonádou a po 14 letech postoupili do finále mistrovství světa. Blýskla se hlavně druhá řada v čele s Martinem Nečasem a střelcem dvou gólů Dominikem Kubalíkem.

Apr 21

Fotky: Jak trpí České Švýcarsko po devastujícím požáru

Seznam Zprávy

V červenci 2022 zasáhl České Švýcarsko jeden z největších požárů v historii země. Národní park se z neštěstí dodnes nevzpamatoval, řada oblíbených míst je a ještě roky bude zavřená. Fotogalerie ukazuje, jak dnes krajina vypadá.

Mar 19

Národní park České Švýcarsko potrestal Němce za požár

Seznam Zprávy

Loňský požár v Hřensku má pro Němce, který jej způsobil, dohru. Národní park České Švýcarsko mu udělil pokutu ve výši 80 tisíc korun. Pro Seznam Zprávy to uvedl mluvčí parku Tomáš Salov.

Jul 23

Před a rok poté: Jak změnil loňský požár České Švýcarsko?

Seznam Zprávy

Uplynul rok od nejrozsáhlejšího lesního požáru v novodobé historii Česka. Během velké vlny veder začalo hořet 23. července 2022 v Národním parku České Švýcarsko nedaleko Hřenska.

Apr 25

Turistům se otevřela Hřebenovka, stokilometrová trasa Českým Švýcarskem

www.seznamzpravy.cz

Turistům se dnes otevřela Hřebenovka, sto kilometrů dlouhá trasa, která vede oblastí plnou skalních měst, stěn a výhledů v Českém Švýcarsku. Začíná na úpatí Krušných hor a končí s prvními kopci Lužických hor.

Apr 11

TMBK: České mistrovství světa v hokeji představilo logo. Vypadá strašidelně

www.seznamzpravy.cz

Mistroství světa v ledním hokeji v roce 2024 v Praze a Ostravě představilo oficiální logo. A to vzbudilo na sociálních sítích lehké pozdvižení. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Nov 22

Novým ředitelem národního parku České Švýcarsko bude Petr Kříž

www.seznamzpravy.cz

Novým ředitelem Správy národního parku České Švýcarsko se stane Petr Kříž, který působí v CHKO České středohoří. Ministr životního prostředí Marian Jurečka (KDU-ČSL) ho jmenuje zítra.

Aug 3

Prázdnější České Švýcarsko už neuvidíte, přijeďte, vyzývají podnikatelé

Seznam Zprávy

„Hoří jen asi na deseti až dvaceti procentech území. Do zbytku parku se smí a požár tam není ani poznat,“ říká v rozhovoru influencerka, která na sociálních sítích láká návštěvníky do Českého Švýcarska.

Aug 1

Online: Hasiči mají požár v Českém Švýcarsku pod kontrolou

Seznam Zprávy

Reportéři Seznam Zpráv jsou na místě požáru v Hřensku. Dění sledujeme v online zpravodajství.

Jul 30

Online: V Českém Švýcarsku se vážně zranil hasič, spadl ze skály

Seznam Zprávy

Reportéři Seznam Zpráv jsou na místě požáru v Hřensku. Dění sledujeme v online zpravodajství.

Jul 27

Obrazem: Podívejte se na leteckou techniku, která hasí České Švýcarsko

www.seznamzpravy.cz

Polsko, Slovensko a nově také Itálie pomáhají Česku tím, že poslaly leteckou techniku k hašení hořících lesů v národním parku. Největším trumfem je nově létající člun, který bude oheň bombardovat šesti tisíci litry vody.

Mar 14

Zájem o české zbraně je po celém světě

www.seznamzpravy.cz

České vojenské vybavení jde na dračku. Největší český výrobce munice daruje ve spolupráci s Armádou ČR speciální náboje ukrajinské armádě a přední čeští producenti zbraňových systémů jsou připraveni odmítat zahraniční zakázky.

Dec 28

Výchova drilem i pasťákem: nejlepší české dokumenty online

Seznam Zprávy

České online videotéky už nabízejí spoustu dokumentárních filmů i z tohoto roku. Že jsou dokumenty nuda? Vyvedou vás z omylu.

May 4

Online: Co se dělo v české politice po zveřejnění kauzy Hamáček

Seznam Zprávy

Vicepremiér Jan Hamáček chtěl podle informací Seznam Zpráv, které jsme publikovali v úterý 4. května, vyměnit na cestě do Moskvy informace související s útokem ve Vrběticích za dodávky vakcíny Sputnik. Co se ten den odehrálo?

Apr 23

V Národním parku České Švýcarsko vypustili do říček lososy

www.seznamzpravy.cz

V Národním parku České Švýcarsko vypustili lososy do říček, které se vlévají do Labe. Ryby pak doplují nejspíš až do oceánu, odkud by se měly po čtyřech letech vrátit na Děčínsko a rozmnožit se.

Mar 14

Chybí lidský kontakt a potlesk. České kultuře ve světě už online nestačí

Seznam Zprávy

Po světě je 26 českých kulturních institutů, které mají za úkol posilovat dobré jméno ČR v zahraničí. Pilíře veřejné diplomacie, které se musely naučit pracovat jinak. Kultura přišla v koronaobdobí první na ránu.

Jan 15

„Hnací motor“ české ekonomiky se zadrhl. Přesto je Česko vicemistrem světa

Seznam Zprávy

Rok 2020 nebyl pro výrobu automobilů příznivý: ve všech evidovaných čtvrtletích byla produkce meziročně horší, v pololetí dokonce o třetinu. Česká republika drží druhé místo v přepočtu na obyvatele, před námi je jen Slovensko.

Oct 19

České Švýcarsko a Lužické hory propojí nový most pro turisty

www.seznamzpravy.cz

České Švýcarsko a Lužické hory propojí nový most pro pěší a cyklisty. Most překlene frekventovanou silnici I/9 ve Šluknovském výběžku na Stožeckém sedle.

Sep 2

11 let poté. Dluhy po libereckém mistrovství světa půjdou opět k soudu

Seznam Zprávy

Dluhy po mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2009 zamíří opět k soudu. Na své peníze marně čeká řada firem a podnikatelů, kteří se na akci, které šéfovala Kateřina Neumannová, podílela.