English

Nejdřív České Švýcarsko hlídal, pak ho zapálil. Ke žhářství se přiznal v ústavu

Seznam Zprávy

Největší požár v dějinách Česka podle policie založil šestatřicetiletý bývalý strážce národního parku.

More from Seznam Zprávy

Mar 22

J&T kupuje podíl ve druhé největší zemědělské skupině v Česku

www.seznamzpravy.cz

Fond J&T Arch Investments kupuje 45procentní podíl v zemědělské skupině J&T Zemědělství a Ekologie (JTZE) svého dlouholetého partnera Dušana Palcra.

Mar 5

Sparta, Slavia a Plzeň. Výsledky a kde sledovat zápasy českých týmů v Evropě

www.seznamzpravy.cz

Započaly české osmifinálové boje v Evropské lize a Evropské konferenční lize. Do boje o postup mezi nejlepší osmičku ve své soutěži usilují hned tři české celky. Kdy, v kolik a kde zápasy sledovat?

Jul 4

Ženský Wimbledon vypadá jak mistrovství České republiky. Ale zdání klame

Seznam Zprávy

Češky vstoupily do wimbledonského singlového pavouka v úctyhodném počtu jedenácti hráček. Co do kvantity jsou tedy absolutní velmoc. Predikce zahraničních odborníků na jejich úspěch v turnaji už tak optimistické ale nejsou.

Jun 7

Místo Číňanů Izraelci. Israir chtějí do českých Smartwings

www.seznamzpravy.cz

Společnost Israir Group vylepšila svou nabídku na koupi podílu v dopravci Smartwings od čínského státu. Izraelci jednají také s českými majiteli Jiřím Šimáněm a Romanem Vikem.

Apr 21

Mražené místo chlazeného, treska místo lososa. Inflace změnila české košíky

Seznam Zprávy

Češi šetří, a tak omezují nákupy čerstvých potravin. V supermarketech více slyší na akční nabídky, nekupují tolik chlazeného masa, ale více sahají po mražených výrobcích. Vyplývá to z dat, která shromáždily Seznam Zprávy.

Apr 11

TMBK: České mistrovství světa v hokeji představilo logo. Vypadá strašidelně

www.seznamzpravy.cz

Mistroství světa v ledním hokeji v roce 2024 v Praze a Ostravě představilo oficiální logo. A to vzbudilo na sociálních sítích lehké pozdvižení. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Sep 30

Česká ekonomika ve druhém čtvrtletí stoupla o 3,7 procenta

www.seznamzpravy.cz

Česká ekonomika v letošním druhém čtvrtletí podle zpřesněných údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) meziročně stoupla o 3,7 procenta. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím byl hrubý domácí produkt (HDP) vyšší o 0,5 procenta.

Aug 3

5:59: „Příliš sledujete katastrofické filmy.“ České Švýcarsko ale začalo hořet

Seznam Zprávy

Vedení Národního parku České Švýcarsko i Ministerstvo životního prostředí podle Seznam Zpráv ignorovaly připomínky ke kůrovcovému dřevu i vstupnému z Pravčické brány, které jde soukromníkům. Více se dozvíte v podcastu 5:59.

May 3

Místo Entropy Česko v Bruselu představí hru s českou vlajkou

Seznam Zprávy

Při prvním českém předsednictví Evropské unii v roce 2009 Česko šokovalo starý kontinent výtvarnou plastikou Entropa, která drsně ztvárňovala stereotypy zemí sedmadvacítky.

Apr 26

Nová česká dovolená: Místo dvou jen jedna nebo chleba s řízkem

www.seznamzpravy.cz

Po dvou letech čeká Česko první turistická sezóna téměř bez speciálních koronavirových opatření. Strach z covidu ale vystřídal strach z války a nejistota ohledně zdražování a vývoje cen.

Apr 13

Více cizinců, více angličtiny. Lék na české školství a jeho místo v tabulkách

www.seznamzpravy.cz

Kvalitu českých vysokých škol by posílilo více angličtiny ve výuce i běžném provozu a větší počet cizinců. České školy jsou podle úrovně uprostřed mezi státy EU. Srovnávat univerzity a hodnotit jejich kvalitu ale může být ošidné.

Dec 28

Výchova drilem i pasťákem: nejlepší české dokumenty online

Seznam Zprávy

České online videotéky už nabízejí spoustu dokumentárních filmů i z tohoto roku. Že jsou dokumenty nuda? Vyvedou vás z omylu.

Sep 29

Na Wales znovu se Schickem. Druhé místo ve skupině má velkou cenu, říká kouč

Seznam Zprávy

První místo v kvalifikační skupině spojené s přímou letenkou na MS do Kataru už je mimo dosah české fotbalové reprezentace. Hraje se ale ještě o pozici číslo 2. Příští týden v Edenu proti Walesu a pak s Běloruskem, v ruské Kazani.

Jun 23

Zpravodajství Seznamu drží největší zásah z českých online médií

Seznam Zprávy

Nové vydání prestižní mediální studie udává, že největší týdenní online zásah mezi českými médii mají Seznam Zprávy. Pandemie podle výzkumu obrátila pokles důvěry ve zpravodajství, média ale potrápila finančně.

May 30

Kdo vládne žebříčku českých dobrodějů? První místo za 1,5 miliardy

Seznam Zprávy

Covid prohloubil rozdíly mezi bohatými a méně majetnými obyvateli. Česká mutace časopisu Forbes sestavila nový žebříček lidí, kteří za posledních 12 měsíců věnovali či přislíbili nejvíc peněz na podporu těch nejpotřebnějších.

May 4

Online: Co se dělo v české politice po zveřejnění kauzy Hamáček

Seznam Zprávy

Vicepremiér Jan Hamáček chtěl podle informací Seznam Zpráv, které jsme publikovali v úterý 4. května, vyměnit na cestě do Moskvy informace související s útokem ve Vrběticích za dodávky vakcíny Sputnik. Co se ten den odehrálo?

Dec 22

Novoroční koncert České filharmonie se 1. ledna uskuteční online

www.seznamzpravy.cz

Novoroční koncert České filharmonie (ČF) pod taktovkou hlavního hostujícího dirigenta Tomáše Netopila se uskuteční 1. ledna bez přítomnosti publika. Orchestr ho nabídne online z Rudolfina.

Sep 17

České nemocnice začínají zavádět online rezervační systém na testy

Seznam Zprávy

Nemocnice v Česku řeší přetíženost a lidé si stěžují na fronty kvůli testování na covid-19. Většina velkých nemocnic má přitom k dispozici i online rezervaci na testování.

Sep 10

Ministerstvo přestalo zveřejňovat číslo R. Svět jej ale sleduje. Existuje i to české

Seznam Zprávy

Aktuální české reprodukční číslo se pohybuje nad 1,4. V sousedním Německu je pod 1, což je hranice, kdy se virus nešíří příliš rychle.

Jun 16

Zprávy Seznamu mají největší týdenní zásah z českých online médií

Seznam Zprávy

Podle aktuální studie Reuters Institute zprávy Seznamu týdně sleduje téměř polovina Čechů. Zpravodajství Seznamu důvěřuje 54 % respondentů. Důvěra v média celosvětově klesá, Češi věří nejvíc veřejnoprávním médiím.