English

Země živitelka nabídne nejsilnější traktor i stříhání ovcí na rychlost

www.idnes.cz

Na 49. ročník agrosalonu Země živitelka na výstavišti v Českých Budějovicích pořadatelé očekávají i přes sto tisíc návštěvníků. Přihlásilo se více než 600 vystavovatelů. Tahákem je nejsilnější traktor a bohatý program pro odborníky i…

More from idnes.cz

May 30

ŽIVĚ: Prezident Pavel přijme zlaté české hokejisty

tv.idnes.cz

Češti hokejisté, mistři světa, s pohárem a zlatými medailemi míří na Pražský hrad za prezidentem Petrem Pavlem. Na hradním nádvoří se s nimi fotili turisté, hokejisté rozdávali podpisy. (30. května 2024)

Apr 8

Petr Pavel se na Hradě sešel s premiérem Petrem Fialou

tv.idnes.cz

Prezident Pavel přijal na Pražském hradě premiéra Fialu, diskutovat by mohli o cestě předsedy vlády do USA, penzijní reformě či Ukrajině.

Sep 20

KOMENTÁŘ: Jak se Petr a Pavel nestali českými prezidenty. A co by bylo jinak

iDNES.cz / Zprávy

Nejde tu o Petra Pavla, ale o Petra a Pavla. Tedy Petra Pitharta a Pavla Rychetského. Oba byli logickými pokračovateli Havla, Klause či Zemana, ale nejvyšší post jim utekl. Co všechno by bylo bývalo jinak? ptá se právník a politolog Milan…

Jul 5

Prezident Pavel s manželkou jsou na festivalu, překvapili diváky české sci-fi

iDNES.cz

Prezident Petr Pavel s manželkou Evou přijeli do Karlových Varů na mezinárodní filmový festival. Cílem návštěvy je poukázat na význam akce, program je ale soukromý, sdělila Pavlova mluvčí Markéta Řeháková. Pavel zde již stihl navštívit…

May 6

Kate byla ozdobou recepce před korunovací. Nechyběl český prezident Petr Pavel

iDNES.cz

Britský král Karel III. měl den před korunovací napilno. Neformálně se setkal s lídry Commonwealthu, s rodinou pak šel pozdravit příznivce v ulicích Londýna. V Buckinghamském paláci ještě organizoval recepci pro politiky a zahraniční…

Feb 5

Na co pan generál Pavel po svém zvolení prezidentem České republiky nedbal?

Měl možnost tím nejpřirozenějším způsobem věnovat svou pozornost těm, kdo ho nevolili, nikdy neměli v úmyslu ho volit a nikdy ho nikam volit nebudou. Těmi, s nimiž by se jistě mohl potkat i v okolí Černoučku a pošešit se jimi.

Feb 3

ANO, v Českých Budějovicích bylo hůř

Babišovo hnutí ve vedení jihočeské metropole totálně selhalo. Až do loňských komunálních voleb mělo primátora Jiřího Svobodu. Výsledkem jsou prakticky nulové významnější investice a drahá elektřina.

Jan 3

Premiér Fiala a ministr Bek hodnotí české předsednictví v Radě EU

tv.idnes.cz

S koncem roku 2022 skončilo po půl roce i české předsednictví v Radě EU. O tom, jak jej hodnotí, promluví v úterý na tiskové konferenci od 10 hodin premiér Petr Fiala a ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek. Portál iDNES.cz ji bude…

Dec 6

K případu hospodského v Českých Budějovicích

Kdyby někdo v dobách, kdy byl svět ještě „společensky normální“, řekl majiteli hospody, že za inzerát „Přijmu číšnici“ dostane pokutu, hospodský by si nejspíš poklepal na čelo. Dnes si na čelo neklepe.

Aug 23

Setkání prezidenta Miloše Zemana s českými velvyslanci

tv.idnes.cz

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě přijal novou maďarskou prezidentku Katalin Novákovou. (7. června 2022)

Jul 13

Nebezpečné přechody v Českých Budějovicích

tv.idnes.cz

V Budějovicích je několik nebezpečných přechodů pro chodce. MF DNES vybrala ty nejrizikovější, jsou na Mánesově i Pražské.

Jun 30

Petra Fialu mám rád, ale moc jim to nejde, říká prezident Miloš Zeman

iDNES.cz

Se jmenováním Vladimíra Balaše ministrem školství jsem měl velký problém, říká v rozhovoru pro MF DNES prezident republiky Miloš Zeman. Kdo by podle něj byli silní kandidáti v prezidentské volbě, proč se rozhodl guvernérem České národní…

Aug 12

Sadismus (masochismus) v Českých Budějovicích

dianova.blog.idnes.cz

Možná, že to nebyl sadista, ale jenom ignorant, nechci být nespravedlivá. I když mě téměř usmrtil, a to smrtí mimořádně trýznivou.

Mar 19

Projev prezidenta České republiky Miloše Zemana k národu

Prezident ve svém projevu hovořil k aktuální situaci, kdy Česká republika a její občané zažívají nouzový stav a krizová opatření v boji s novým koronavirem.

Aug 23

Nedokončené letiště v Českých Budějovicích

V současné době se projekt letiště jednoznačně jeví jako prodělečný. Jediné řešení je ho zakonzervovat, investice odepsat a počkat, zda se něco změní. V současné době začíná ekonomická recese, lidé budou mít jiné starosti.

Jul 29

Novodobý fitness v Českých Budějovicích

Chtěla jsem vidět Jump arénu v jižních Čechách, která se skládá z více než 1100 m2 vzájemně propojených trampolín a sportovních atrakcí. Nakonec mi nestačilo arénu vidět, musela jsem ji prostě okusit.

Mar 8

Je Miloš Zeman vážně prezidentem České republiky? Nebo ruským poskokem?

Bohužel, skutečně to spíše vypadá, že je pouhou loutkou Kremlu. Hlava suverénního státu si nemůže dovolit kritizovat vypovězení člověka, který je agentem ruské tajné služby a navíc na seznamu nežádoucích osob.

Jan 26

V Českých Budějovicích mohli lidé chvíli volit prezidentem i Pavla Fischera

iDNES.cz

V Českých Budějovicích na okrsku 22 vydávala komise voličům vedle volebních lístků Miloše Zemana a Jiřího Drahoše také třetí volební lístek, a to Pavla Fischera. Ministerský náměstek Petr Mlsna věc považuje za nafouknutou bublinu. Šlo…

Jan 17

Jak se prezident Miloš Zeman zasloužil o českou ekonomiku?

Myslím si, že hodně. Miloš Zeman je ekonom, a proto je i takovým prezidentem, který se snaží, aby naše země bohatla i hospodářsky. Pojďme se tedy podívat na nejzajímavější jeho úspěchy v této oblasti: