English

Rakušan: I kdyby trakaře padaly, k Nejedlému si nesednu

Seznam Zprávy

Ministr vnitra Vít Rakušan považuje za nevhodné setkání svého kolegy - ministra spravedlnosti Pavla Blažka - s bývalým poradcem prezidenta Martinem Nejedlým. Bude schůzku řešit nejen s Blažkem, ale i premiérem Petrem Fialou.

More from Seznam Zprávy

Oct 28

Podle policie lhali kvůli exposlanci ODS. Ministr Blažek se jich zastal

Seznam Zprávy

Nejvyšší soud řeší stížnost pro porušení zákona, již podal ministr spravedlnosti Pavel Blažek z ODS ve prospěch dvou advokátů. Ti čelí obvinění, že nemluvili při výslechu pravdu, aby pomohli exposlanci ODS Marku Šnajdrovi.

Sep 18

Piráti vyzvali k odvolání Blažka. Odpovědnost je teď na ODS, vzkázal Bartoš

Seznam Zprávy

Část Pirátů volá po razantních krocích, jinak se podle nich strana zesměšní. Další část má naopak pocit, že kauzu Blažek vyřešili dostatečně.

Aug 23

Nejedlý přiznal další schůzku s Blažkem

www.seznamzpravy.cz

Někdejší prezidentský poradce Martin Nejedlý uvedl, že se s ministrem Pavlem Blažkem potkal i zhruba před čtvrt rokem. Co tehdy řešili, ale odmítá říci. Blažek přitom dosud tvrdil, že poslední setkání za bouřky bylo náhodné.

Aug 22

Vláda se bez Blažka obejde, obešel by se bez něj ale Fiala v ODS?

Seznam Zprávy

Setkání ministra spravedlnosti s lobbistou Martinem Nejedlým přineslo nové napětí v pětikoalici. „Jiný ministr by se za takové množství potíží už balil,“ říká k vládnímu působení Pavla Blažka reportérka SZ Lucie Stuchlíková.

Aug 21

Fiala: Kdyby schůzka s Nejedlým byla plánovaná, je to na odchod Blažka z vlády

Seznam Zprávy

Podstatné je to, že šlo o náhodné setkání, řekl dnes premiér Petr Fiala k akci, na které byl ministr spravedlnosti s lobbistou Martinem Nejedlým. Pavel Blažek zaslal omluvu.

Aug 19

Blažkova zpověď – Nejedlého jsem nepoznal

www.seznamzpravy.cz

„Abych nezavdal příčinu k divokým, ničím nepodloženým spekulacím a konspiračním teoriím, odmítl jsem třetí společný drink a rozhodl jsem se restauraci urychleně opustit a zamířit domů.“

Aug 18

Šéfové vládních stran tepou Blažka za schůzku s Nejedlým

Seznam Zprávy

Šéfové koaličních stran ministra spravedlnosti kritizují, na Pirátském fóru se dokonce objevil návrh na Blažkovo odvolání.

Aug 17

Blažek na koberečku. Premiér reaguje na jeho posezení s Nejedlým

Seznam Zprávy

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) vysvětloval premiérovi Petru Fialovi (ODS) svou pětihodinovou schůzku s poradcem exprezidenta Martinem Nejedlým v jedné z pražských restaurací. Podle Fialy není tento typ setkání „vhodný“.

Aug 17

TMBK: Deštník? Ne, díky! Jak Nejedlý spasil Blažka před bouřkou

www.seznamzpravy.cz

Romantický příběh, který napsal sám život. Prahou se prohnalo silné krupobití, které do stejné restaurace náhodně zahnalo Zemanova exporadce Nejedlého a ministra Blažka! Další satirická koláž z dílny TMBK pro Seznam Zprávy.

Aug 17

Ministra prý zahnala bouřka do hospody za Nejedlým, seděli tam pět hodin

Seznam Zprávy

VIDEO Ministr spravedlnosti Pavel Blažek po zasedání vlády strávil pět hodin s poradcem exprezidenta Martinem Nejedlým v jedné z pražských restaurací. „Neřešíme tady vůbec nic, co by bylo jakkoliv zajímavé veřejně,“ tvrdil Blažek.

Jun 22

Fiala se kvůli Blažkovi sešel s Bartošem, podle premiéra si věc vysvětlili

www.seznamzpravy.cz

Piráti v hlasování označili setrvání Pavla Blažka na ministerském křesle jako nebezpečí pro spravedlnost.

Jun 18

Piráti hlasují o Blažkovi. „Je to o mně beze mě, vadí ministrovi

Seznam Zprávy

Piráti na svém fóru hlasují o postoji k vládnímu setrvání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS), který čelí mediálním kauzám. Seznam Zprávy oslovily zástupce krajských sdružení a ptaly se, jak odhadují výsledek hlasování.

Mar 1

Fiala se zastal Blažka. Když se ministr ptá, je to ochrana občanů, řekl

Seznam Zprávy

Premiér Petr Fiala z ODS nezakročí proti tomu, že jeho ministr spravedlnosti žádá od žalobců informace o živé kauze, v níž policie krouží kolem členů ODS. Jeho počínání označuje za standardní.

Jan 27

Zeman je v hledáčku BIS. Kvůli Nejedlému

Seznam Zprávy

Inspekce kontrarozvědky pátrá po tom, kdo Miloši Zemanovi vynesl informaci, že BIS odposlouchávala poradce prezidenta Martina Nejedlého. Ten má dlouhodobě blízké vazby na Rusko.

May 7

Prezidentem je Martin Nejedlý. Kdo to neví, ať mě poslouchá, říká Soukup

Seznam Zprávy

Bývalý prezidentův spojenec se rozhodl promluvit: „Mám s tím strašlivou, lidsky i finančně doslova tragickou zkušenost,“ popisuje dnes majitel TV Barrandov na dobu, kdy věřil Zemanovi a čínským investicím.

Oct 20

Zemanův poradce Nejedlý: Odevzdal jsem diplomatický pas

Seznam Zprávy

Martin Nejedlý podle vlastních slov už odevzdal diplomatický pas prezidentské kanceláři. Na Ministerstvo zahraničí, které žádá o vrácení, ale ještě dokumenty nedorazily.

Aug 30

„Nic jsme neslibovali.“ Nejedlý u soudu popřel ovlivňování sportovních dotací

Seznam Zprávy

V kauze sportovních dotací se k soudu dostavily dvě vlivné figury. Martin Nejedlý a Jaroslav Faltýnek museli poodkrýt své personální vazby. Hradní lobbista se hájil prezidentskou kanceláří, soud se zajímal i o Faltýnkův diář.

Aug 22

Zemanova poradce Nejedlého sledovala BIS

Seznam Zprávy

Důvodem sledování byly Nejedlého ruské kontakty i obchodní aktivity.

Jun 6

Nejedlý velvyslance nevybírá, tvrdí ministr. Uniklé e-maily ukazují něco jiného

Seznam Zprávy

Když prezidentův poradce jedná s diplomatiky, musí o tom podle ministra zahraniční vzniknout oficiální zápis.

Mar 3

Komentář: Poradce Nejedlý je klonem slovenského systému vyvolených

Seznam Zprávy

Závazek být prezidentem dolních deseti milionů (Miloš Zeman, 26. ledna 2013) už zapadal prachem. Vzpomínky na něj vytanou jen tu a tam a matně.