English

Sever Moravy je pro ANO zakletý. Babiš musí nasadit už třetího hejtmana

Seznam Zprávy

Moravskoslezský kraj bude mít v tomto volebním období už třetího hejtmana. Ivo Vondrák musel skončit kvůli podpoře prezidenta Petra Pavla, Jan Krkoška nyní odchází kvůli korupční kauze. Kraj teď povede Josef Bělica.

More from Seznam Zprávy

Apr 3

„Má asi něco s ušima.“ Bělica čelil před zvolením hejtmanem tvrdé kritice

Seznam Zprávy

Moravskoslezským hejtmanem ve středu krajští zastupitelé zvolili primátora Havířova Josefa Bělicu. Ve funkci nahradil odsouzeného Jana Krkošku. Region má v tomto volebním období už třetího hejtmana. Neobešlo se to bez emocí.

Apr 3

Nemůžu na radnici hned skončit, říká hejtman z ANO ke kumulaci funkcí

Seznam Zprávy

Josef Bělica se stal novým hejtmanem Moravskoslezského kraje. Je už třetím politikem hnutí ANO, který region v tomto volebním období povede. Co se děje v moravskoslezském ANO? A kolik funkcí bude Bělica zastávat?

Apr 3

Novým hejtmanem Moravskoslezského kraje se stal Josef Bělica

www.seznamzpravy.cz

Primátora Havířova Josefa Bělicu ve veřejné volbě moravskoslezského hejtmana podpořilo 36 krajských zastupitelů. Kumulaci funkcí ostře kritizovala opozice. Kraj má v tomto volebním období třetího hejtmana.

Mar 23

ANO pošle Bělicu jako lídra do voleb v kraji, kde často mění hejtmany

www.seznamzpravy.cz

Krajský sněm hnutí ANO na lídra kandidátky pro podzimní krajské volby nominoval primátora Havířova na Karvinsku Josefa Bělicu.

Mar 23

Iva Janžurová: Když jsou mladí chytří, tak se našim zkušenostem neposmívají

www.seznamzpravy.cz

„Když mám někdy stres, že jsem za ten život nic nedokázala, tak rychle jdu a něco si pustím,“ říká s humorem sobě vlastním Iva Janžurová v Galerii osobností.

Mar 22

Hejtmanem Moravskoslezského kraje bude Bělica z ANO, přeborník v karate

www.seznamzpravy.cz

Josef Bělica je primátorem Havířova, zasedá i ve Sněmovně. Nahradí spolustraníka Jana Krkošku odsouzeného ve čtvrtek za podíl na uplácení lékařů.

Mar 19

Hejtman Krkoška z ANO je obžalován z uplácení lékařů před 12 lety

www.seznamzpravy.cz

Obvodní soud pro Prahu 2 se bude ve čtvrtek zabývat žalobou týkající se korupčního jednání lékařů a zástupců farmaceutických společností. V případu je obžalován i hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška (ANO), uvedl Deník.cz.

Jan 15

Zemřel Ivo Oberstein, projektant pražského Jihozápadního Města

www.seznamzpravy.cz

Česká komora architektů dnes informovala, že zemřel jeden z jejích zakládajících členů Ivo Oberstein. Významnému architektovi, urbanistovi a pedagogovi bylo 88 let. Se svým týmem vypracoval projekt pražského Jihozápadního Města.

Jan 11

Bývalý hejtman Vondrák zakládá hnutí O.k., chce být ve vedení kraje

www.seznamzpravy.cz

Bývalý hejtman Moravskoslezského kraje zvolený za ANO Ivo Vondrák zakládá nové hnutí O.k. (Osobnosti pro kraj).

Jun 17

Šťastné slovo: Tak mi volal Ivo Ištvan. Kvůli Nečasovi

www.seznamzpravy.cz

„Ten zásah a to, co se dělo krátce po něm, bylo naprosto neadekvátní. Nešlo o promyšlený puč. Možná se jen v pocitu vlastní předurčenosti k velkým věcem urvalo několik policistů a státních zástupců, kteří pak změnili zemi.“

Oct 31

Kritika z ANO: Hnutí je na druhé koleji, Babiš se radí jen se dvěma lidmi, říká hejtman

Seznam Zprávy

Andrej Babiš by měl jít do voleb jako nadstranický kandidát a vzdát se funkce šéfa ANO, míní hejtman Ivo Vondrák. Vadí mu, že důležitá politická rozhodování činí zejména trojlístek vyvolených namísto předsednictva.

Oct 22

Ivo Lukačovič naprogramoval Novinky přes noc, říká jejich první šéfredaktor

Seznam Zprávy

Nápad byl udělat něco jako časopis Reflex, ale na webu, popisuje Petr Matoušek to, jak koncem devadesátých let vznikl server Novinky.cz. Jak se podle jejich prvního šéfredaktora za čtvrtstoletí proměnila česká mediální scéna?

May 3

Další kandidát na prezidenta: Na Hrad chce teolog Ivo Mareš

www.seznamzpravy.cz

Do boje o Hrad se chce zapojit Ivo Mareš, teolog a tiskový mluvčí Diakonie.

Apr 12

Kraj si najal experta na dotace z hnutí ANO. Po protestech mu dali výpověď

Seznam Zprávy

Firma podnikatele a člena ANO Daniela Mayera měla Ústeckému kraji pomoci s plánem, jak region připravit na konec uhlí. Jde o miliardy z nového evropského Fondu pro spravedlivou transformaci. Radní z jiných stran Mayera odmítli.

Mar 18

Asistentka z ANO brala 130 tisíc. Objížděla se mnou kraj, řekl hejtman

Seznam Zprávy

Poradkyně ústeckého hejtmana Jana Schillera dostala od Krajské zdravotní smlouvu na koordinaci očkování v Ústeckém kraji. Zástupci nemocnic i starostové měst říkají, že očkování měl v kraji na starosti někdo jiný.

Nov 16

Koalici v Karlovarském kraji brání spor o funkci hejtmana

www.seznamzpravy.cz

Jednání o koalici v Karlovarském kraji momentálně skončilo kvůli sporu o funkci hejtmana. Trvá na něm koalice ODS a KDU-ČSL, která má v 45členném zastupitelstvu čtyři křesla. Může ještě vrátit k jednání o koalici s hnutím ANO.

Oct 4

Licitování o hejtmany začalo. ANO pomýšlí na dva nové kraje

Seznam Zprávy

Hnutí ANO mělo dosud pět hejtmanů. Už nyní je jisté, že minimálně o dva z nich přijde. A zda naopak někde hejtmani ANO přibudou? Pomýšlí na to třeba vítězové ANO ve Zlínském či Ústeckém kraji.

Sep 6

Na festivalu Dvořákova Praha dnes vystoupí klavírista Ivo Kahánek

www.seznamzpravy.cz

V Rudolfinu se dnes uskuteční recitál klavíristy Ivo Kahánka v rámci programové řady Dvořák Collection mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Praha.

Aug 24

Spoluprací s Michalem Pavlíčkem jsem vykvetla, říká Iva Kubelková

www.seznamzpravy.cz

Moderátorka a herečka Iva Kubelková natočila jako zpěvačka a textařka album s Michalem Pavlíčkem. Díky spolupráci s kytarovou legendou podle svých slov „vykvetla“.

Jul 17

Nedávají nám informace a chytrá karanténa nestačí, zlobí se hejtman z hnutí ANO

Seznam Zprávy

Během páteční tiskové konference hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO) nevydržel a pustil se do hádky s představitelkami krajské hygienické stanice.