English

Čínský Leapmotor bude v polských Tychách vyrábět malé elektromobily

Novinky.cz / AutoMoto

Čínská automobilka Leapmotor začne vyrábět v továrně společnosti Stellantis v polských Tychách malé elektromobily. S odvoláním na dva nejmenované zdroje to uvedla agentura Reuters. Leapmotor a Stellantis před časem vytvořily společný…

More from Novinky.cz / AutoMoto

May 5

Čínský prezident Si přiletěl do Paříže

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu Francie, informovala agentura AFP s odkazem na čínská státní média. Proti návštěvě chystají ve francouzské metropoli demonstrace Ujguři a…

Mar 25

Čínský Leapmotor bude v polských Tychách vyrábět malé elektromobily

Novinky.cz / AutoMoto

Čínská automobilka Leapmotor začne vyrábět v továrně společnosti Stellantis v polských Tychách malé elektromobily. S odvoláním na dva nejmenované zdroje to uvedla agentura Reuters. Leapmotor a Stellantis před časem vytvořily společný…

Nov 29

Čínské zápaly plic už jsou v Evropě

Novinky.cz / Domácí

Zápaly plic způsobené bakteriemi, které zaznamenali v Číně, se podle náměstka ministra zdravotnictví Jakuba Dvořáčka už objevily i v Evropě. ČR prověřuje dostupnost antibiotik, která na ně účinkují.

Jul 18

Čínský ministr zahraničí zmizel

Novinky.cz

Čínský ministr zahraničí Čchin Kang se už tři týdny neukázal na veřejnosti v době, kdy se Peking snaží zlepšit diplomatické vztahy s Washingtonem, napsal list The Guardian. Údajně je nemocný.

Mar 29

Zelenskyj zve čínského prezidenta na Ukrajinu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro agenturu AP řekl, že pozval svůj čínský protějšek Si Ťin-pchinga na Ukrajinu. Prezident Číny byl minulý týden v Moskvě.

Mar 17

Čínský prezident přijede do Moskvy v pondělí

Čínský prezident Si navštíví ve dnech 20. až 22. března Rusko. S prezidentem Vladimirem Putinem podepíše řadu důležitých dokumentů, napsala ruská agentura TASS.

Feb 17

Zmizel další čínský miliardář

Jeden z předních čínských bankéřů, miliardář Pao Fan, zmizel. Firma China Renaissance uvedla, že se jí již několik dní nedaří předsedu a výkonného ředitele společnosti kontaktovat. Oznámení firmy obnovilo obavy ohledně možného dalšího…

Feb 4

USA sestřelily čínský špionážní balon

Spojené státy sestřelily nad Atlantským oceánem čínský balon, který byl podle nich vybavený špionážní technikou. Poté zahájily operaci na vyzvednutí trosek. Uvedla to agentura AP.

Jan 3

Na čínském autosalonu hořel vystavený elektromobil

Den před zahájením autosalonu v čínském Kantonu začal hořet vystavený koncept elektromobilu. Požár se podařilo uhasit a akce od 30. prosince do 9. ledna tak probíhá podle plánu.

Nov 4

Scholz je v Pekingu, setkal se s čínským prezidentem

Čínský prezident Si Ťin-pching přijal v pátek ráno v Pekingu německého kancléře Olafa Scholze, který se jako první vůdce členské země Evropské unie a skupiny vyspělých států světa G7 vydal do Číny od začátku pandemie covidu-19, uvedla…

Oct 13

Čínské úřady před sjezdem přitvrzují

Jen několik dnů před začátkem sjezdu Komunistické strany Číny (KS Číny) se místní úřady předhánějí ve zpřísňování protikoronavirových omezení, aby tím zamezily případným novým ohniskům nemoci.

Sep 11

Čínský prezident se setká s Putinem

Novinky.cz

Po více než dvouleté pauze vycestuje čínský prezident Si Ťin-pching ze země na návštěvu střední Asie, kde se setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Podle Kremlu se mají prezidenti setkat v polovině příštího týdne na summitu…

Mar 17

Unikla podoba čínského Audi Q6

Novinky.cz / AutoMoto

Zatímco v Evropě má vůz s označeným Audi Q6 jezdit na elektřinu, v Číně to bude výhradně benzínový model. Stojí na stejném technickém základě jako Škoda Octavia, třebaže je dlouhý přes pět metrů.

Jan 10

Čínská odpověď na luxusní evropské sedany

Novinky.cz / AutoMoto

Nejstarší a nejluxusnější čínský výrobce automobilů, firma FAW Hongqi představila svůj nový luxusní sedan, který má směle konkurovat Mercedesu, Audi i BMW. Při pohledu na automobil je ovšem patrné, že se Čína opět inspirovala právě v…

Jul 11

Čínský elektromobil bude mít unikátní reklamu. Nedoplatí na to?

Novinky.cz / AutoMoto

Automobilka Aiways se chce stát první z Číny, která bude v Evropě prodávat elektrická auta. Její SUV s označením U5 má do Evropy dojet po vlastní ose. Najede při tom více než 14 tisíc kilometrů. Tedy za předpokladu, že se celá reklama…

Mar 28

Smart zachraňují čínské peníze

Novinky.cz / AutoMoto

Informace o tom, že koncern Daimler zvažuje budoucnost značky městských miniautíček Smart, je stále relativně čerstvá. Už ale dostává další kapitolu - do Smartu vstupuje čínský koncern Geely, majitel švédské automobilky Volvo.

Jan 22

Čínské Geely ukázalo své kupé-SUV

Novinky.cz / AutoMoto

Značka Geely je už v automobilovém průmyslu velkým hráčem. Především na domácí trh chce zaútočit s SUV-kupé pod kódovým označením FY11. Tento vůz ale může mít dopad i na slavné evropské automobilky.

Oct 5

Čínský GAC vstoupí do Evropy s elektromobilem

Hlavním tahákem čínské automobilky GAC na pařížském autosalonu byl crossover GS5, ale na ten v Evropě můžeme prozatím zapomenout. Automobilka sem chce podle svého prezidenta vstoupit nejdříve s elektromobilem.

Aug 4

Čínský sedan se bude vyrábět v Belgii

Automobilka s podivným názvem Lynk & Co připravila do výroby už třetí model. Jde tentokrát o sedan. Jeho základ je opět ve Volvu a výroba bude započata v belgickém Ghentu.

May 4

Čínské elektrické SUV má protisměrné dveře

Na autosalonu v Pekingu bylo trochu stranou zájmu SUV Singulato iS6, které vychází z malého startupu Zhiche Auto. Karoserie není nijak výjimečná, až na dveře, které se otevírají proti sobě.