English

Volební on-line: Pellegrini vyhrál poměrem 53:47, rozhodla vyšší účast

Seznam Zprávy

Zvolenému slovenskému prezidentovi Peteru Pellegrinimu už gratulovala stávající hlava státu Zuzana Čaputová i jeho český protějšek Petr Pavel. „Těším se na spolupráci,“ řekl český velvyslanec.

More from Seznam Zprávy

Jun 15

Střídání na Slovensku. Prezident Pellegrini nastoupil do úřadu

Seznam Zprávy

Bez zraněného Roberta Fica, zato s Andrejem Babišem, Milošem Zemanem i zástupcem Ruska. Novým slovenským prezidentem se stal po poledni Peter Pellegrini.

May 15

Slovenského premiéra Roberta Fica postřelil atentátník

Seznam Zprávy

Slovensko šokoval atentát na premiéra Roberta Fica. V Handlové ho útočník zranil několika výstřely. Atentátník byl na místě zadržen.

Apr 9

Je Pellegrini proruský? Je slovenský, tvrdí Cyril Svoboda

www.seznamzpravy.cz

Předsednictvo lidovců se distancovalo od aktivit svého expředsedy Cyrila Svobody a vyzvalo jej, aby své členství zvážil.

Apr 6

Unikátní predikce: slovenským prezidentem se stává Peter Pellegrini

Seznam Zprávy

Slovensko zvolilo novou hlavu státu. Unikátní predikce datových specialistů Seznam Zpráv již přisoudila vítězství Peteru Pellegrinimu. Jeho soupeř Ivan Korčok již podle propočtů nemá šanci jej dostihnout.

Mar 24

Slovenským prezidentem bude Korčok, nebo Pellegrini. Co mají za sebou?

Seznam Zprávy

Zuzanu Čaputovou nahradí na postu hlavy státu buď zkušený diplomat Ivan Korčok, nebo Peter Pellegrini, spojenec současného premiéra Roberta Fica. O vítězi voliči na Slovensku rozhodnou ve druhém kole 6. dubna.

Mar 6

Reportáž z rodného města budoucího slovenského prezidenta. „Mně se líbí váš Pavel“

Seznam Zprávy

Město prezidentských kandidátů. Středoslovenská Banská Bystrica má ve slovenském klání hned dvě želízka v ohni. O třetím, extremistickém kandidátovi Štefanu Harabinovi, se tu raději nemluví.

Jan 11

Peter Pellegrini spustil prezidentskou kampaň. Zastal se hokejisty Hudáčka

www.seznamzpravy.cz

Peter Pellegrini, místopředseda Národní rady Slovenské republiky, zveřejnil ve středu na facebooku video. Zastává se v něm hokejového brankáře Júliusa Hudáčka, se kterým Kladno po dvou dnech rozvázalo smlouvu.

Nov 16

Čaputová: V žalobě na Fica nechci ani euro

Seznam Zprávy

Robert Fico se počtvrté stal premiérem a Evropa čeká, nakolik změní politické směřování Slovenska. Už stihl přijít s ostrým výpadem proti médiím i neziskovým organizacím, chce brzdit vojenskou pomoc Ukrajině. Co Slovensko čeká?

Sep 21

Roztržka Polska a Ukrajiny je jen nedorozumění, tvrdí Pavel a Čaputová

www.seznamzpravy.cz

Ukrajinský prezident zemím, které se rozhodly pokračovat v embargu na dovoz ukrajinského obilí, vyčetl, že nepřímo napomáhají Moskvě. Polsko si předvolalo ukrajinského velvyslance a vzkázalo, že „už Ukrajině nedodává výzbroj“.

Sep 19

Pohled šéfredaktora: Jaký je Petr Pavel prezident? Můžete mu to říct i vy

www.seznamzpravy.cz

Půl roku je dostatečně dlouhá doba, aby se po počátečním rozhlédnutí a zabydlení nového prezidenta na Hradě dalo už trochu bilancovat. Seznam Zprávy chystají akci, kde bude hostem prezident Petr Pavel. A vy můžete být u toho.

Jan 28

Komentář: Zapomeňme na „generála“, prezident se jmenuje Petr Pavel

Seznam Zprávy

„Zvolení Petra Pavla není vítězstvím dobra nad zlem ani metaforou vývoje české společnosti. Je osobním vítězstvím vzdělaného, pracovitého a kultivovaného muže nad bezcharakterním a chaotickým populistou.“

Jan 28

Česko má nového prezidenta. Jak bude vládnout Petr Pavel

Seznam Zprávy

Novým prezidentem České republiky je Petr Pavel. V druhém kole voleb získal XXX procent.

Jan 28

Nový prezident Petr Pavel: Život bod po bodu

www.seznamzpravy.cz

Armádní generál v záloze Petr Pavel byl zvolen novým prezidentem České republiky. Projděte si klíčové momenty jeho dosavadní kariéry.

Jan 28

Babiš utrpěl historickou porážku, prezidentem bude Petr Pavel

Seznam Zprávy

Původní predikce výsledků druhého kola přímé volby prezidenta: Petr Pavel zvítězí s 58 procenty hlasů, Andrej Babiš dostane 42 procent.

Jan 21

Průzkum pro ČT: Tento týden by finále volby prezidenta vyhrál Petr Pavel

Seznam Zprávy

Pokud by se tento týden konalo rozhodující druhé kolo volby prezidenta, ovládl by ho bývalý vysoký představitel armády Petr Pavel.

Nov 29

Slovenská prokuratura zrušila stíhání Fica i Kaliňáka

www.seznamzpravy.cz

Expremiér Robert Fico a exministr vnitra Robert Kaliňák byli stíhaní kvůli podezření, že zneužívali policii k diskreditaci svých politických odpůrců.

Nov 17

Budoucí český prezident? Máte spoustu kvalitních kandidátů, míní Čaputová

Seznam Zprávy

Slovenská prezidentka si přijela do Česka připomenout výročí listopadu 1989. Jakým největším výzvám čelí dnešní společnost? Proč se nedaří lidi stmelovat? A jak se daří prezidentce v mužském světě politiky?

Feb 1

Čaputová: Rusko ohrožuje i slovenskou svobodu

Seznam Zprávy

Posílení východního křídla NATO je i v zájmu Bratislavy, zdůraznila slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Aliance v posledních dnech uvažuje o vyslání nových vojáků mimo jiné právě na Slovensko.

Nov 23

„Jsme nejhorší na světě.“ Zdrcená Čaputová volá po slovenském lockdownu

Seznam Zprávy

Hitem sociálních sítí se stal úterní projev slovenské prezidentky Zuzany Čaputové, který pronesla po návštěvě bratislavské nemocnice. Slovensko se potýká se silnou vlnou epidemie covidu, zvažuje celostátní lockdown.

Mar 3

Čaputová pověří Matoviče sestavením nové slovenské vlády

www.seznamzpravy.cz

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová ve středu pověří Igora Matoviče sestavením nové vlády po sobotních parlamentních volbách, které Matovičovo hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) vyhrálo. Čaputová to oznámila poté, co se v…