English

Apple možná připravuje překvapení. V úterý by mohl ukázat nový čip

iDNES.cz / Technet

Apple v úterý v 16:00 středoevropského letního času začne představovat řadu novinek v rámci akce Let Loose. Očekává se nové dotykové pero a také tablety, které zpravidla přicházejí spolu. Větší spekulace vyvolává, jaká bude jejich výbava a…

More from iDNES.cz / Technet

Mar 4

Apple představil nové notebooky a vyřadil z nabídky dva jiné

iDNES.cz / Technet

Tak trochu nenápadně představila společnost Apple dva nové notebooky MacBook Air. Zůstávají v podstatě stejné jako téměř dva roky staří předchůdci, hlavní změnou je tak příchod čipu M3 i do této platformy.

Oct 31

Apple představil „strašidelně rychlé“ počítače, nejvíce vylepšil grafiky

iDNES.cz / Technet

Nové procesory M3, nové MacBooky Pro a inovovaný 24" iMac, to byly hvězdy večerního (nočního) představení novinek Apple. Nepřišlo žádné zásadní překvapení, ale zklamáni jsme nebyli.

Oct 18

Apple představil svůj nejvýkonnější tablet, má čip jako MacBooky

iDNES.cz / Technet

Apple v úterý ukázal nové přírůstky do svého tabletového portfolia. Inovace se podle očekávání dočkaly oba modely řady Pro i klasický iPad. Nová je také Apple TV. Firma novinky oznámila pouze na webu bez speciální tiskové konference.

Oct 13

Chytrá reprosoustava Apple dostala levnější a šikovnější sestřičku

iDNES.cz / Technet

Je menší, levnější a má se stát centrem chytré domácnosti i vaší komunikace. Více než zvukem nejspíše HomePod Mini zaujme využitím dovedností hlasové asistentky Siri.

Jan 27

Před deseti lety Apple představil iPad. Tablet, který definoval kategorii

iDNES.cz / Technet

Tablet iPad nebyl prvním produktem této kategorie, ale můžeme ho považovat za první, který se masově rozšířil mezi uživatele. Společnost Apple jej představila před deseti lety, dosud uvedla sedm generací tohoto produktu.

Jun 4

Apple se snaží udělat z iPadu počítač. Představil iPadOS

iDNES.cz / Technet

Na konferenci WWDC společnosti Apple se objevila jedna nečekaná novinka – nový operační systém pro tablety nazvaný iPadOS. Apple novými a vylepšenými funkcemi chce své tablety přiblížit plně funkčnímu PC a přitom zachovat jednoduchost…

Apr 18

Apple měl tajit propad prodejů iPhonů. Hrozí mu vyplácení odškodného

iDNES.cz

Investorům Applu se nelíbí, že firma dopředu neinformovala o propadu prodejů iPhonů. Apple tak čelí v USA obvinění z podvodu s cennými papíry. Žaloba požadující odškodné pro investory.

Apr 12

Velká ztráta pro Apple. Čipový šéfdesignér opustil firmu

iDNES.cz

Gerard Williams III byl roky velmi důležitou součástí týmu společnosti Apple. Vedl totiž vývoj čipových sad, kterými výrobce osazuje iPhony, iPady i své hodinky. Jak ale informoval server CNet, klíčový designér kalifornskou firmu před…

Sep 13

Apple má nová sluchátka sladěná s iPhony a vylepšuje chytrý reproduktor

iDNES.cz

Ne všechny novinky, které se objevily na webu společnosti Apple, stihla firma představit na uvedení nových produktů v polovině tohoto týdne, jiné zmínila jen krátce.

Sep 5

Canon představil utajované novinky. Po 30 letech zásadně inovuje EOS

iDNES.cz / Technet

Společnost Canon představila novou řadu plnoformátových bezzrcadlovek EOS R. Je to poprvé po třiceti letech od uvedení legendárního systému na trh, co firma přistoupila k zásadní inovaci bajonetu EOS a těla s plnoformátovým snímačem.…

Jul 13

Tišší klávesnice a větší výkon. Apple představil nové MacBooky Pro

iDNES.cz / Technet

Apple konečně představil inovované verze notebooků MacBook Pro. Hlavními novinkami jsou procesory Intel osmé generace, displeje korigující barevné podání podle okolního osvětlení a tichá klávesnice.

Jan 25

Apple HomePod míří na trh. Bude revolucí jako iPhone?

iDNES.cz / Technet

Chytrý reproduktor nabídne asistentku Siri a úzkou provázanost s celým ekosystémem Apple. Cena bude výrazně vyšší než u konkurence.

Nov 15

Apple pracuje na vlastních chytrých brýlích

iDNES.cz

Apple je jednou z mála velkých počítačových společností, která dosud neměla vlastní projekt chytrých brýlí nebo brýlí pro virtuální realitu. To by se teď mohlo změnit.

Sep 7

Apple představil nový iPhone 7, Maria i nové hodinky

iDNES.cz

Apple v San Francisku představil iPhony nové generace a ukázal i nové hodinky Apple Watch. K revolučním změnám nedošlo, u iPhonu 7 se potvrdily spekulace o dvojitém fotoaparátu u verze Plus a absenci sluchátkového konektoru.

Apr 28

Nokia bude mít chytré hodinky. Koupila si na ně celou firmu

iDNES.cz

Někdejší jednička světa mobilních telefonů se pomalu vrací do hry. Nokia před časem uvedla tablet, připravuje smartphony a chce se prosadit i na trhu s nositelnou technikou a zdravotními pomůckami. Pomoci jí má akvizice společnosti…

Mar 21

Apple představil „normální“ iPad Pro. Má mu pomoci s prodeji

iDNES.cz / Technet

Společnost Apple uvedla novinky ve svých nejsledovanějších řadách produktů. Jak se předpokládalo, objevil se nový iPad, který vychází z velkého iPadu Pro.

Nov 4

Chytré hodinky? Apple, pak Apple a zase Apple. Ostatní paběrkují

iDNES.cz

Prodeje chytrých hodinek podle analytické společnosti Strategy Analytics rostou díky novým Apple Watch. Samsung je s velkým odstupem druhý, prodal jich méně než před rokem.

Sep 9

Apple představil nový iPhone, umí reagovat na sílu doteku

iDNES.cz

Šéf Applu Tim Cook představil novou generaci iPhonu. Na tiskové konferenci v San Franciscu překvapivě první na řadu přišel tablet iPad Pro. Následovala Apple TV. Na nové iPhony se dostalo až po hodině a půl od začátku. Prezentace byla…

Sep 9

Apple představil budoucnost televize. Alespoň si to myslí

iDNES.cz / Technet

Změní Apple svět i u televizní obrazovky? Je o tom přesvědčený. Nový operační systém pro Apple TV nazvaný tvOS můžete ovládat přirozenou řečí a zprostředkuje obsah ze spousty on-line zdrojů včetně Netflixu a HBO. Vše zatím jen v angličtině.

Mar 9

Apple představil nový MacBook. Mistrovské dílo s jedním konektorem

technet.idnes.cz

Nový MacBook není žádným faceliftem předchozích modelů, je to od základu přepracovaný notebook. Unikátní je vrstvená baterie kopírující tvar notebooku. Touchpad rozpozná sílu stisku a umí hapticky odpovídat. Trochu nás však straší pouhý…