English

Apple čelí hněvu lidí za destruktivní reklamu. Ničí umění kvůli tabletu

iDNES.cz / Technet

Nová reklama Applu na čerstvě představené tablety iPad vyvolala na internetu vlnu hněvu. V reklamě totiž firma drtí předměty sloužící k vytváření umění, aby je nakonec nahradil jeden tenký tablet.

More from iDNES.cz / Technet

Dec 27

12 let vývoje u Applu: novinka je mnohem lepší, ale starý model překvapil

iDNES.cz / Technet

Postavili jsme vedle sebe dva počítače iMac – jeden z roku 2023 a druhý z roku 2011. Jak vypadá dvanáct let vývoje u společnosti Apple?

Sep 13

Česká firma vyrobí z neprodaných pouzder obaly na iPhony, rozdíl nepoznáte

iDNES.cz / Technet

Do testovací fáze se v Česku dostala linka, která bude ze starých neprodaných krytů na mobily a tablety dělat obaly nové. Na tom by nebylo nic moc zajímavého, kdyby nebyla stavěná na termoplastický polyuretan, zkráceně TPU, jenž se dosud…

Jul 28

Požár sledují americké i evropské družice. Podívejte se, co a jak vidí

iDNES.cz / Technet

Některé družice na požár mrknou jednou za pět minut, jiné několikrát denně a některé sotva obden. I tak nabízejí mnoho dat, která sice umí plně vyhodnotit jen profesionál, ale v předžvýkané podobě si představu o požáru z vesmíru může…

Feb 23

Utopené dolary. Americké námořnictvo nakupuje lodě a pak neví, co s nimi

iDNES.cz

Americké námořnictvo se chce zbavit prvních čtyř lodí kategorie Littoral Combat Ship, které začalo zavádět do služby před pouhými dvanácti lety. Lodě potřebují finančně náročný upgrade, ten by se však nevyplatil.

Aug 20

Apple chystá pořady za šest miliard dolarů, podpoří vlastní TV platformu

iDNES.cz

Společnost Apple se chystá vydat přes šest miliard dolarů (140 miliard Kč) na výrobu vlastních pořadů. Ty se mají objevit v plánovaném televizním kanále TV+.

Apr 18

Apple měl tajit propad prodejů iPhonů. Hrozí mu vyplácení odškodného

iDNES.cz

Investorům Applu se nelíbí, že firma dopředu neinformovala o propadu prodejů iPhonů. Apple tak čelí v USA obvinění z podvodu s cennými papíry. Žaloba požadující odškodné pro investory.

Apr 17

Apple bude muset platit za iPhony poplatky Qualcommu

iDNES.cz

Společnost Apple se překvapivě dohodla s výrobcem čipů Qualcomm na urovnání sporu o porušování patentních práv při výrobě telefonů iPhone. Tratit na tom bude Intel.

Apr 12

Velká ztráta pro Apple. Čipový šéfdesignér opustil firmu

iDNES.cz

Gerard Williams III byl roky velmi důležitou součástí týmu společnosti Apple. Vedl totiž vývoj čipových sad, kterými výrobce osazuje iPhony, iPady i své hodinky. Jak ale informoval server CNet, klíčový designér kalifornskou firmu před…

Jan 17

Fúzní elektrárnu budeme mít do pěti let, chlubí se firma

iDNES.cz / Technet

Společnost TAE, dříve známá jako Tri Alpha Energy, během příštích pěti let začne na trhu nabízet fúzní zařízení na výrobu elektřiny. S nečekaným a optimistickým slibem přišel její šéf Michl Binderbauer při nedávné přednášce na Kalifornské…

Oct 16

Apple koupil firmu, jejíž program má umět najít budoucí popovou hvězdu

iDNES.cz

Firma Asaii vyvinula software, který umožní vyhledávat a sledovat potenciálně úspěšné interprety. Nyní ji koupila firma Apple.

Oct 5

Čína údajně zaútočila na americké služby přes Apple a Amazon

iDNES.cz / Technet

Čínské tajné služby podle agentury Bloomberg provedly masivní útok na americké společnosti a skrze ně na americké tajné služby s pomocí tajně upravených čipů. Údajně zasažené společnosti informaci popřely.

Sep 13

Apple má nová sluchátka sladěná s iPhony a vylepšuje chytrý reproduktor

iDNES.cz

Ne všechny novinky, které se objevily na webu společnosti Apple, stihla firma představit na uvedení nových produktů v polovině tohoto týdne, jiné zmínila jen krátce.

Jul 23

Před 100 lety vznikla firma, která vyrobila první palubní letoun

iDNES.cz / Technet

V roce 1917 založili Chance Milton Vought a Birdsey Lewis významnou leteckou společnost, která se dnes jmenuje Vought Aircraft Industries. Za tu dobu vyvinula několik úspěšných letounů včetně stíhačky Vought F-8 Crusader a útočného letounu…

May 21

Před 100 lety vyhořela americká Atlanta

iDNES.cz / Technet

V seriálu "Před 100 lety" připomínáme obrazem události z domova i ze světa, které se odehrály na den přesně před sto lety. Vzpomínáme na osobnosti z politiky, kultury i sportu. Popisujeme průběh válek, zrod revolucí i formování států.…

Jul 15

„Pokud to není Boeing, tak neletím.“ Firma slaví 100 let

iDNES.cz / Technet

Před sto lety se začala psát historie firmy Boeing, jednoho z nejslavnějších leteckých výrobců všech dob. Podívejte se na fotografie zobrazující některé významné historické okamžiky, ale především zajímavé stroje z její produkce.

Sep 2

Samsung na lovu: uživatelům iPhonu nabízí za dolar měsíc s novými Galaxy

iDNES.cz

Rivalita Samsungu a Applu je známá, obě firmy na sebe často útočí ve štiplavých reklamách. Samsung teď spouští agresivní kampaň, v rámci které nabízí majitelům iPhonu měsíční zápůjčku svých nejlepších smartphonů za symbolický jeden dolar.

Jul 22

Analytici to považují za neúspěch. Prodeje iPhonů klesly i stouply

iDNES.cz

Apple zveřejnil výsledky za třetí fiskální kvartál roku 2015. Prodeje iPhonů mezikvartálně klesly, meziročně jsou ale výrazně vyšší. Prodeje hodinek Watch výrobce ve své zprávě nespecifikoval, což může znamenat cokoliv.

Jul 21

Samsung se inspiroval u Applu. Hodinky budou mít korunku jako Apple Watch

iDNES.cz

Samsung chystá nové chytré hodinky s kódovým označením Orbis. Budou mít kulatý displej a stejně jako hodinky Apple Watch k ovládání poslouží korunka.

Jun 18

Apple má velký problém. Počítače s OS X i iPady a iPhony nejsou bezpečné

iDNES.cz / Technet

Operační systémy OS X a iOS jsou zranitelné. Útočníci z nich mohou vytáhnout hesla a získat tak přístup k účtu uživatele.

Feb 7

UKÁZKA: Jak Applu dochází dech. Nejslavnější firma v éře po Jobsovi

technet.idnes.cz

Směřuje nejoslavovanější technologická firma současnosti do šedivého průměru a ještě níže? Na tuto otázku se snaží odpovědět kniha Zakletá říše, která popisuje dění ve společnosti Apple po odchodu a smrti jejího šéfa Steva Jobse.