English

Rozdělený národ? Mediální fikce, řekli Sobotka s Pavlem mezi dragouny

zpravy.idnes.cz

Američtí vojáci v Česku mají „volný“ den. V ruzyňských kasárnách pořádají den otevřených dveří, na který navzdory dešti dorazily stovky, ne-li tisíce lidí. Odpůrce opět není vidět. Podle premiéra Bohuslava Sobotky a náčelníka generálního…

More from idnes.cz

Feb 19

Česká suverenita sociální demokracie (ČSSD)

www.idnes.cz

Česká suverenita sociální demokracie, dříve Česká Suverenita či Suverenita - blok Jany Bobošíkové, byla založena po politickém rozchodu Bobošíkové s Petrem Hannigem, se kterým spolupracovala v letech 2002 až 2010 v rámci koalice Suverenita…

Jun 27

ŽIVĚ: Tisková konference prezidenta Petra Pavla a primátora Bohuslava Svobody po návštěvě Prahy

tv.idnes.cz

Prezident Petr Pavel společně s pražským primátorem Bohuslavem Svobodou debatuje se zastupiteli jednotlivých městských částí a zastupitelskými kluby v budově magistrátu. (27. června 2023)

Jan 29

Otevřená výzva Andreji Babišovi k odchodu z české politiky

drozdik.blog.idnes.cz

Andrej Babiš dal heslu "Pomáhat lidem" zcela jiný rozměr a proto si myslím, že v politice už nemá co dělat. Doufám, že se zachová jako chlap a že se nebude s odstupem času opět u odchodu z politiky vytáčet.

Jan 23

Andrej Babiš se klidně může stát prezidentem České republiky

Stačí k tomu pouhá skutečnost, aby se potencionální voliči Petra Pavla nechali ukonejšit průzkumy, které vykřikují do světa, že to má generál ve výslužbě v podstatě v kapse.

Oct 2

Andrej Babiš se nestane prezidentem České republiky

Andrej Babiš nebude kandidovat v prezidentských volbách, bude-li kandidovat, nebude zvolen a bude-li zvolen, nebude ho to bavit.

May 3

Jak napálit premiéra České republiky

V pondělí zavítal předseda vlády České republiky Petr Fiala do obce Kněžice na Nymbursku. Ta sama sebe označuje za „první energeticky soběstačnou obec“ v ČR. Premiér dokonale sedl na lep úspěšnému píár a marketingu této obce.

Dec 17

Výměna premiérů: Andrej Babiš předal úřad Petru Fialovi

tv.idnes.cz

Končící premiér Andrej Babiš (ANO) předal v pátek úřad svému nástupci Petru Fialovi (ODS).

Jan 10

Jak Andrej Babiš “zmafianizoval“ českou veřejnou správu

evan.blog.idnes.cz

Slovo “mafianizovat“ mi není vlastní, četl jsem ho ale nedávno v týdeníku 5plus2 (vydává MAFRA), takže je možné, že toto slovo v češtině skutečně existuje, a je tak celkem příhodné ho zde na iDnes.cz použít.

Sep 21

Česko hledá premiéra: Andrej Babiš umřel

fekar.blog.idnes.cz

Už dlouho hodně věcí naznačovalo, že Andrej Babiš jako premiér není úspěšný a končí. Dneska večer umřel. Česko potřebuje schopného šéfa, který ho nahradí.

Jul 18

ČSSD aneb Česká Strana SebeDestruktivní

lhotska.blog.idnes.cz

K probíhající koaliční „krizi-nekrizi“ se už vyjádřil kdekdo, a tak jsem asi jedna z posledních, kdo tak dosud neučinil. Je na čase to napravit, plácnout taky nějaké ta moudro a pokusit se přitom neopakovat již tisíckrát sdělené.

Jun 25

Andrej Babiš, Matka Tereza české politiky

Čím víc se rozmáhá masový odpor proti trestně stíhanému premiérovi, tím více také přitvrzují jeho obhájci. Staré argumenty typu odstřihl lobisty od státních penězovodů vzaly za své poté co se prokázalo, že on sám je lobistou no 1.

Jun 22

Premiér Andrej Babiš je v defenzivě i když to nedává najevo, ale ČSSD i opozice to využívá

Obdobně by na tom byl každý občan, pokud by byl v ohrožení nejen on sám, ale v podstatě celá jeho rodina a to pouze na základě staré podnikatelské kauzy neustále zneužívané k politickému nátlaku na premiéra Andreje Babiše.

Mar 29

Polička získala dopisy skladatele a rodáka Bohuslava Martinů

iDNES.cz

Další střípek do mozaiky, která dává ucelený obraz o světoznámém skladateli Bohuslavu Martinů, zapadl ve skladatelově rodné Poličce. Velvyslanec České republiky v USA Hynek Kmoníček předal muzeu dopisy, které psal Martinů svému příteli.

Mar 26

Andrej Babiš obral Bohuslava Sobotku o vše, ale nemohl mu vzít slušnost, hrdost a čest

Přebral mu voliče, přivlastnil si úspěchy jeho vlády, obsadil jeho premiérské křeslo a zcizil i sociálnědemokratické know-how. Ale slušnost, hrdost a čest si Bohuslav Sobotka vzít nenechal. A přitom právě to chybí Babišovi nejvíc.

Mar 24

Bohuslav Sobotka by ještě odcházet neměl

strompf.blog.idnes.cz

Konce některých českých premiérů nebyly vždy oslavnou chvílí, kdy jim davy v ulicích dojemně kynuly na rozloučenou. Dělo se tak pokaždé po volbách a chvíle vnitrostranického zúčtování na sebe nedala dlouho čekat.

Mar 23

Poděkování Bohuslavu Sobotkovi

vodvarka.blog.idnes.cz

Nejsem volič sociálních demokratů. Přesto si dovolím tvrdit. že pan Bohuslav Sobotka byl v řadě našich premiérů ojedinělým pozitivním jedincem.

Feb 26

Sobotka se ozval. Odmítl účast ČSSD v koalici s Andrejem Babišem

iDNES.cz / Zprávy

Bývalý premiér Bohuslav Sobotka se ostře postavil proti vstupu ČSSD do koalice s premiérem Andrejem Babišem. „ČSSD by sice vstupem do koalice poskytla vládě ústavní legitimitu, díky složení Sněmovny a politickým sympatiím Andreje Babiše by…

Jun 14

OBRAZEM: Mládenec, premiér, boj o přežití. Kariéra Bohuslava Sobotky

iDNES.cz / Zprávy

Portál iDNES.cz připravil dvacet fotografií rámujících politickou kariéru Bohuslava Sobotky. Ta fakticky začala v roce 1996, kdy byl tehdy pětadvacetiletý jihomoravský sociální demokrat zvolen poslancem. Nyní se nad ní vznáší otazník,…

Nov 11

Falešný Bohuslav Sobotka píše novinářům. ČSSD se už brání přes právníky

iDNES.cz

Neznámý vtipálek se vydává za premiéra Bohuslava Sobotku a píše vzkazy novinářům. E-mailová adresa, ze které je odesílá, je však funkční a při snaze o kontakt s „premiérem“ přijde oficiální stranická odpověď. Sobotka s adresou nemá nic…

Jun 28

Premiér Sobotka nemá informace o náborech Islámského státu v Česku

iDNES.cz / Zprávy

Česko není cílem náborů organizace Islámský stát. V Otázkách Václava Moravce to uvedl premiér Bohuslav Sobotka. Podle něj to souvisí s demografickým složením i malou muslimskou komunitou v zemi, která není radikální. Česku spíše hrozí, že…