English

Putinovy zahraniční návštěvy: Postsovětští lídři či princ podezřelý z vraždy

Seznam Zprávy

Vladimir Putin od vydání mezinárodního zatykače na jeho osobu navštívil celkem sedm zemí, některé opakovaně. Výběr destinací se však od předešlých let razantně změnil.

More from Seznam Zprávy

Jun 9

Exšéf státní agentury dostal pokutu za podvod s auditem. Trvalo to 13 let

Seznam Zprávy

Miroslav Křížek, bývalý generální ředitel agentury CzechInvest, odešel od soudu s pokutou. Podle rozsudku zaplatil svému známému 2,2 milionu za zbytečný a nekvalitní audit.

May 15

Putin zahájil návštěvu Číny, sejde se s prezidentem Si Ťin-pchingem

www.seznamzpravy.cz

Ruský prezident Vladimir Putin dnes zahájil dvoudenní návštěvu Číny, která je jeho první zahraniční cestou v novém funkčním období. V Číně se šéf Kremlu sejde s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem a premiérem Li Čchiangem.

May 10

Ženíšek: To, že je prezident Putin zločinec a vrah, budu říkat i jako ministr

Seznam Zprávy

Širší vedení TOP 09 schválilo nominaci poslance Marka Ženíška na post ministra pro vědu a výzkum. V rozhovoru pro Seznam Zprávy popsal, co bude jeho prioritou.

Jan 10

Putin poprvé ve funkci prezidenta navštívil Čukotku na ruském Dálném východě

www.seznamzpravy.cz

Cesta na Čukotku zahajuje Putinovo turné po regionech před březnovými prezidentskými volbami, usoudil zpravodajský server Meduza.

Apr 4

Putin nepoužívá mobil ani internet. Zběh z Kremlu popsal izolaci prezidenta

www.seznamzpravy.cz

Rozhovor s uprchlým důstojníkem bezpečnostní služby FSO, který měl na starosti utajenou komunikaci ruského prezidenta během výjezdů, zveřejnil investigativní web podnikatele Michaila Chodorkovského.

Mar 21

Putinovy neklidné nohy. Záběry s čínským prezidentem živí spekulace o nemoci

Seznam Zprávy

Záběry ze schůzky Vladimira Putina s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v Kremlu opět rozvířily spekulace, které má za podložené například ukrajinská tajná služba. Že ruského vůdce zrazuje zdraví.

Nov 18

AP: Kde je Putin? Prezident špatné zprávy z Ukrajiny nechává na jiných

www.seznamzpravy.cz

O Putinovi se svého času říkalo, že osobně dohlíží na vojenské tažení na Ukrajině a dává rozkazy generálům, nyní to ale vypadá, že se soustředí na všechno jiné než na válku.

Oct 26

Kreml popírá slova prezidenta z Afriky. Putin vzkaz do Kyjeva neposlal

www.seznamzpravy.cz

Ruský prezident Vladimir Putin žádný vzkaz do Kyjeva po prezidentovi Guineje-Bissau nevyslal, oznámil Kreml. Umaro Sissoco Embaló ve středu řekl, že ho Putin požádal o předání vzkazu o nutnosti rozhovorů mezi Ruskem a Ukrajinou.

Oct 2

Putin má nejméně tři dvojníky, tvrdí ukrajinská rozvědka

www.seznamzpravy.cz

Podle ukrajinské rozvědky má prezident Putin nejméně tři dvojníky, kteří mají za úkol odlákat pozornost. Údajně jde o pracovníky tajné služby FSO.

Aug 30

Ruského novináře čeká 22 let vězení. Kvůli údajné spolupráci s českou rozvědkou

www.seznamzpravy.cz

Novinář Ivan Safronov pracoval jako poradce šéfa Ruské kosmické agentury a podle ruských úřadů spolupracoval s českou rozvědkou.

May 1

Glosa: Volba prezidenta v Česku bude jednou z bitev Putinovy války

Seznam Zprávy

Komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov ve své glose rozebírá, že jednotlivé volby v Evropě jsou nebo budou „válkou“ o budoucnost Evropy.

Mar 5

Rusové v Česku stojí za Ukrajinou: Putin není náš prezident, říkají

Seznam Zprávy

Na demonstrace proti ruskému válečnému šílenství nechodí jen Češi, ale také Ukrajinci, kteří tu žijí, a čeští Rusové. Ti hlásí, že Vladimir Putin není jejich prezident. Seznam Zprávy přináší čtyři příběhy z pátečního protestu.

Feb 22

Prezident Zeman: Putinovy kroky zvyšují riziko války

Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman se krátce vyjádřil ke krokům ruského prezidenta Vladimira Putina.

Oct 7

Smrt na Putinovy narozeniny. Po 15 letech se neví, kdo vraždu objednal

Seznam Zprávy

Annu Politkovskou, osmačtyřicetiletou novinářku nezávislého listu Novaja Gazeta, zastřelili 7. října 2006 v jejím domě v Moskvě, v den čtyřiapadesátých narozenin ruského prezidenta Vladimira Putina.

Jun 12

Putin: Vztahy mezi USA a Ruskem jsou nejhorší za řadu let

Seznam Zprávy

Vztahy mezi Spojenými státy a Ruskem jsou v současnosti nejhorší za řadu let. V rozhovoru s americkou televizní stanicí NBC News to podle agentury Reuters řekl ruský prezident Vladimir Putin.

Mar 22

Video: Uzbecký prezident si údajně postavil podobnou rezidenci jako Putin

Seznam Zprávy

Vyšetřování uzbecké pobočky Radia Svobodné Evropy letos zveřejnilo další důležité důkazy ohledně luxusního paláce, který vlastní uzbecký prezident Šavkat Mirzijojev.

Mar 18

Jsem prezident, tedy chudnu. Trump má méně než český premiér Babiš

Seznam Zprávy

Bývalý prezident USA Donald Trump za dobu svého úřadování v Oválné pracovně přišel o 700 milionů dolarů – větší majetek má i český premiér Andrej Babiš. Trumpův byznys výrazně poškodila koronavirová pandemie.

Jul 2

Putin Forever. Rusko dává prezidentovi bianko šek na dalších 16 let

Seznam Zprávy

Vladimir Putin v čele Ruska až do roku 2036. O tom, ale také o dalších ústavních změnách se rozhodlo v celostátním referendu. O co všechno v hlasování šlo a jakou roli Putin v dnešním Rusku má?

Mar 10

Putin prezidentem až do roku 2036? Žádný problém, předchozí období vynulujeme

Seznam Zprávy

V balíčku změn ruské ústavy se objevila nová, kontroverzní položka. Poslankyně a někdejší kosmonautka Valentina Těřeškovová navrhla, aby se vynulovala dosavadní funkční období stávající hlavy státu. Pokud ústavní dodatek projde, Vladimir…