English

Rusko a Ukrajina si vyměnily po 90 válečných zajatcích, uvedla Moskva

Týden.cz

Z ukrajinského zajetí se do Ruska vrátilo 90 ruských vojáků a také Rusko předalo Ukrajině 90 válečných zajatců, oznámilo dnes ruské ministerstvo obrany podle agentur. Výměnu zajatců podle ministerstva zprostředkovaly Spojené arabské…

More from Týden.cz

Jun 25

Rusko a Ukrajina si vyměnily po 90 válečných zajatcích, uvedla Moskva

Týden.cz

Z ukrajinského zajetí se do Ruska vrátilo 90 ruských vojáků a také Rusko předalo Ukrajině 90 válečných zajatců, oznámilo dnes ruské ministerstvo obrany podle agentur. Výměnu zajatců podle ministerstva zprostředkovaly Spojené arabské…

Mar 22

Rusko podniklo rozsáhlý úder na Ukrajinu, podle Kyjeva mířilo na energetiku

Týden.cz

Rusko v noci podniklo rozsáhlý vzdušný úder na ukrajinský energetický sektor, jde o jeden z největších takových útoků v poslední době, uvedl podle serveru Ukrajinska pravda ukrajinský ministr energetiky Herman Haluščenko. Na některých…

Apr 7

Kyjev: Rusko chce celou Ukrajinu; teď vyčkává a hledá způsob, jak vyhrát

Dlouhodobým záměrem Ruska je zmocnit se celé Ukrajiny, ačkoliv nyní je jeho pozornost upřena na východ země. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek řekla náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová.

Mar 3

Číňané na znamení podpory Ruska v konfliktu s Ukrajinou kupují ruskou čokoládu

Ruský internetový obchod na čínské platformě pro elektronické obchodování JD.com poděkoval čínským zákazníkům za podporu, protože vykoupili většinu nabízeného zboží, včetně čokolády a změkčovačů tkanin.

Mar 3

Škoda Auto zastaví kvůli ruské invazi na Ukrajinu veškeré aktivity v Rusku

Týden.cz / Byznys

Automobilka Škoda Auto kvůli ruské invazi na Ukrajinu zastaví veškeré své aktivity v Rusku. Přeruší výrobu ve svých ruských závodech v Kaluze a Nižném Novgorodu, zastaví i export vozů do země.

Feb 25

Rusko tvrdí, že je připraveno jednat s Kyjevem, až Ukrajina složí zbraně

Týden.cz

Moskva je připravena vyjednávat s Kyjevem teprve poté, až Ukrajina složí zbraně, uvedl v pátek šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov.

Feb 23

Ukrajina povolává do armády zálohy; Kyjev radí občanům necestovat do Ruska

Ukrajina od středy povolává do armády zálohy. Týká se to rezervistů ve věku od 18 do 60 let, informovala agentura Interfax-Ukrajina s odvoláním na ukrajinskou armádu.

Jun 20

Rusko nesouhlasí s vyšetřovateli, potvrdil Putin o pádu letadla

Rusko nesouhlasí se závěry mezinárodních vyšetřovatelů o příčinách katastrofy malajsijského letadla na lince MH17 nad východem Ukrajiny z roku 2014. V Moskvě to dnes po skončení besedy s občany novinářům řekl ruský prezident Vladimir Putin…

Feb 13

Pád ruského letadla u Moskvy zavinili nejspíš piloti

Pád letadla An-148 u Moskvy se 71 oběťmi na životech nejspíše zavinila chyba pilotů, kteří opomněli zapnout vytápění pro odmrazování snímačů měřících rychlost letounu. Chybné údaje o rychlosti pak vedly k pádu stroje.

Feb 13

Havárie letadla: Ukrajina pomůže Rusku s vyšetřováním

Ruští experti začali zkoumat záznam dvou černých skříněk z letounu An-148, který se v neděli zřítil nedaleko Moskvy a v jehož troskách zahynulo 71 lidí.

Dec 28

Porošenko: Kyjev si ponechal ruské zajatce na výměnu s Moskvou

Kyjev do středeční výměny zajatců s proruskými separatisty z Doněcka a Luhanska nezahrnul zadržené Rusy, aby je mohl vyměnit za Ukrajince vězněné v Rusku. Uvedl to prezident Petro Porošenko.

Oct 26

Výbuch v Kyjevě. Šlo o terorismus, tvrdí Ukrajina. Obviňuje Rusko

Nejméně jeden člověk přišel o život při pokusu o atentát na ukrajinského poslance Ihora Mosijčuka, sám poslanec z útoku vyvázl se zraněním.

Oct 19

Putin: Uzavření hranic Ruska s Ukrajinou může vést k masakru

Moskva se obává, že uzavření hranic mezi Ruskem a separatistickými regiony na východě Ukrajiny by mohlo vést k masakru podobnému krveprolití v bosenské Srebrenici z roku 1995.

Jul 10

Trumpův syn se s ruskou právničkou sešel na žádost Moskvy

Před schůzkou s ruskou právničkou napojenou údajně na Kreml dostal Donald Trump junior e-mail se vzkazem, že kompromitující informace na Hillary Clintonovou jsou součástí snahy ruské vlády pomoci kandidatuře jeho otce.

Aug 15

Napětí mezi Kyjevem a Moskvou může uškodit ratingu Ruska

Týden.cz / Byznys

Další eskalace napětí mezi Ruskem a Ukrajinou by mohla uškodit ruskému úvěrovému ratingu. Uvedla to dnes mezinárodní ratingová agentura Moody's Services. Schopnost Ruska splácet své dlouhodobé závazky hodnotí nyní tato agentura známkou Ba1…

Dec 22

Putin: Rusko, Ukrajina a EU se ještě mockrát vrátí k jednacímu stolu

Rusko se bude dál snažit o urovnání vztahů v rámci "trojúhelníku" mezi Moskvou, Kyjevem a Bruselem. V komentáři k zatím neúspěšným rozhovorům o urovnání rusko-ukrajinských hospodářských vztahů to řekl ruský prezident Vladimir Putin.

Dec 3

Odveta Moskvy. Rusko zastavilo práce na tureckém plynovodu

www.tyden.cz

Rusko pozastavilo přípravné práce v projektu plynovodu Turkish Stream. Plynovodem Turkish Stream má proudit ruský zemní plyn do Turecka a z něj dál do Evropy.

Aug 11

Kyjev se chová nezodpovědně, stěžuje si Rusko

Moskva obvinila Kyjev, že svými "nezodpovědnými akcemi" ohrožuje plnění minských dohod, které mají na východ Ukrajiny vrátit klid a mír. Prohlášení ruského ministerstva zahraničí přišlo den poté, co ukrajinská armáda oznámila nejtěžší…

Feb 5

Osa Moskva-Atény. Putin pozval Tsiprase do Ruska

www.tyden.cz

Ruský prezident Vladimir Putin pozval nového předsedu řecké vlády Alexise Tsiprase, aby se 9. května v Moskvě zúčastnil oslav konce druhé světové války. Oznámili to dnes Putinův poradce pro zahraniční politiku Jurij Ušakov a úřad řeckého…

Dec 31

Putin: Návrat Krymu do Ruska je milníkem ruské historie

www.tyden.cz

Návrat Krymu do Ruska je jednou z nejdůležitějších událostí ruské historie. V novoročním projevu to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin. Krym Rusko anektovalo navzdory protestům mezinárodního společenství letos v březnu. Putin dále…