English

Tropická bouře Beryl podle meteorologů zesílila na hurikán

Tropická bouře Beryl mířící k pobřeží Barbadosu zesílila na hurikán a mohla by dál rychle nabírat na intenzitě. Uvedlo to podle agentury Reuters americké Národní centrum pro hurikány (NHC).

More from Týden.cz / Zahraničí

Jul 8

Na texaském pobřeží začaly evakuace kvůli blížící se bouři Beryl

Týden.cz

Bouře Beryl v pondělních dopoledních hodinách SELČ přinese ničivé nárazy větru o síle hurikánu na jih amerického státu Texas a úřady by se měly snažit dokončit přípravy včetně evakuací pobřežních oblastí. Vyplývá to z dnešního varování…

Jun 30

Tropická bouře Beryl podle meteorologů zesílila na hurikán

Tropická bouře Beryl mířící k pobřeží Barbadosu zesílila na hurikán a mohla by dál rychle nabírat na intenzitě. Uvedlo to podle agentury Reuters americké Národní centrum pro hurikány (NHC).

Jun 7

Americká armáda opět zprovoznila u Gazy molo, které poškodila minulý týden bouře

Americká armáda znovu instalovala provizorní molo, které dokončila minulý měsíc u pobřeží Pásma Gazy, které ale minulý týden poškodila bouře. Informovalo o tom dnes regionální velitelství americké armády (CENTCOM). Uvedlo také, že dodávky…

May 11

Zemi zasáhla geomagnetická bouře nejvyššího stupně, uvedl americký úřad

Zemi zasáhla v pátek geomagnetická bouře nejvyššího stupně. Uvedl to podle agentury AFP americký Národní úřad pro oceán a atmosféru (NOAA). Stalo se tak poprvé od roku 2003. Na řadě míst zeměkoule včetně Česka je tak vidět polární záře.…

Jul 31

Bouře Isaias zesílila na hurikán a řítí se na Bahamy

Tropická bouře Isaias v Karibiku zesílila poblíž Baham na hurikán. Informovalo o tom ve čtvrtek americké Národní středisko pro hurikány (NHC).

Sep 16

Bouře Humberto v Atlantiku zesílila na hurikán prvního stupně

Tropická bouře Humberto v Atlantickém oceánu zesílila na hurikán prvního stupně, uvedlo americké Národní středisko pro hurikány (NHC).

Jul 13

Bouře Barry zesílila na hurikán, ohrožuje jih USA

Tropická bouře Barry na cestě k pobřeží amerického státu Louisiana zesílila na hurikán. Podle Národního střediska pro hurikány (NHC) živel provází vítr o rychlosti 120 kilometrů v hodině a jihu USA hrozí rozsáhlé škody zejména kvůli…

Jul 12

Louisiana se chystá na hurikán. New Orleans se obává bouře

Tropická bouře Barry, která se blíží k pobřeží amerického státu Louisiana, nadále nabírá na síle, takže před vstupem nad pevninu v noci na sobotu může zesílit na první hurikán letošní sezony.

Apr 14

Americký jih zasáhly bouře s tornády, dva lidé přišli o život

Jih Spojených států zasáhly v sobotu večer a v noci na dnešek silné bouře, které na některých místech doprovázela tornáda. Nejméně dva lidé přišli o život a několik dalších utrpělo zranění.

Sep 22

Hurikán a bouře Florence mají v USA nejméně 43 obětí

Nejméně 43 mrtvých si vyžádal živel Florence, který jako hurikán a později jako bouře, zasáhl minulý týden Spojené státy. Novou bilanci dnes oznámila agentura AP. Jiné zdroje uvádějí, že obětí je 45.

Sep 9

Bouře Florence sílí. USA se chystá na možný úder hurikánu

Týden.cz

Americké státy v jižní části východního pobřeží se chystají na možný úder hurikánu, v nějž se podle meteorologů už brzy promění tropická bouře Florence nad Atlantikem. Podle Národního střediska pro hurikány (NHC) by bouře mohla zesílit v…

Sep 5

Tropická bouře bičuje jižní pobřeží USA. Tisíce lidí bez elektřiny

Týden.cz

V amerických státech Louisiana a Mississippi byl vyhlášen mimořádný stav kvůli tropické bouři Gordon, která zasáhla jižní pobřeží Spojených států.

Sep 3

Jižní pobřeží USA ohrožuje tropická bouře. Může zesílit

K jižnímu pobřeží Spojených států se blíží tropická bouře Gordon, která podle meteorologů může způsobit bleskové povodně a mohutné pobřežní vlny.

Jul 7

Nad Atlantikem se zformoval první hurikán této sezony

Nad vodami Atlantického oceánu východně od souostroví Malé Antily se v pátek zformoval první hurikán letošní sezony. Bouře dostala jméno Beryl a ostrovy v Karibiku pravděpodobně zasáhne v noci z neděle na pondělí.

Oct 7

Tropická bouře Nate sílí, mění se v hurikán. Žene se na Cancún

Tropická bouře Nate při postupu k jihovýchodu Mexika a státům na jižním pobřeží USA zesílila. Provází ji vítr o rychlosti 105 kilometrů v hodině a při přesunu nad Mexickým zálivem má ještě nabírat na síle a přeměnit se v hurikán.

Sep 17

Nad Atlantikem se vytvořila bouře Maria, patrně zesílí na hurikán

Nad Atlantickým oceánem se vytvořila tropická bouře Maria, která v nejbližších hodinách patrně zesílí na hurikán. Uvedlo to americké Národní středisko pro hurikány (NHC).

Sep 16

Bouře Norma se změnila v hurikán. Míří k Mexiku

Tropická bouře Norma, která se zformovala ve východním Tichomoří, se v noci na sobotu změnila v hurikán a zamířila k mexickému poloostrovu Baja California.

Aug 31

Z Atlantiku se žene další hurikán, míří ke Karibiku

Týden.cz

Tropická bouře Irma, která se zformovala ve východním Atlantiku, ve čtvrtek zesílila na hurikán. Zatím dosahuje druhé kategorie na pětistupňové škále hurikánů, už ve čtvrtek v noci by ale mohla dosáhnout nejvyššího stupně.

Nov 24

Z tropické bouře se stal hurikán, v Karibiku evakuují tisíce lidí

Tropická bouře Otto, která už několik dní sužuje jihozápad karibské oblasti, ve čtvrtek opět zesílila na hurikán. Na pětistupňové škále dosáhl živel síly druhého stupně, uvedlo americké Národní středisko pro hurikány . Oko hurikánu se po…

Oct 11

Bouře Nicole, která směřuje na Bermudy, se změnila v hurikán

Bouře Nicole, která postupuje na Bermudy, nabírá v Atlantiku na síle a již přerostla v hurikán. Oznámilo to americké Národní středisko pro hurikány.