English

Trauma z největšího debaklu se vrací do Edenu. Slavia má šanci na zúčtování

Seznam Zprávy

Liga mistrů ještě není ztracená, zní ze Slavie po porážce s Lille 0:2 v prvním duelu. Doma jsme silní, připomínají. Červenobílí však nesmí dopustit blamáž, kterou zažili před 15 lety se stejným soupeřem.

More from Seznam Zprávy

Aug 28

Slavia ukázala sešívané srdce, na postup do Ligy mistrů to ale nestačilo

Seznam Zprávy

Slavia v odvetě předkola Ligy mistrů porazila doma LOSC Lille 2:1. Trefila dvě břevna a vyslala směrem na branku soupeře celkem 16 střel. K postupu do Ligy mistrů to ale nestačilo. Zahraje si tak Evropskou ligu.

Aug 28

Trauma z největšího debaklu se vrací do Edenu. Slavia má šanci na zúčtování

Seznam Zprávy

Liga mistrů ještě není ztracená, zní ze Slavie po porážce s Lille 0:2 v prvním duelu. Doma jsme silní, připomínají. Červenobílí však nesmí dopustit blamáž, kterou zažili před 15 lety se stejným soupeřem.

Aug 20

Slavia v souboji o Ligu mistrů nestačila na Lille, dva góly jí sebral VAR

www.seznamzpravy.cz

První zápas posledního kola kvalifikace do základní části Ligy mistrů SK Slavia Praha nezvládla. Ve Valenciennes prohrála s domácím LOSC Lille 2:0. Odveta se hraje příští týden ve středu.

Jul 20

Vítěz bere vše. Co s ligou udělá, že šampion půjde rovnou do Ligy mistrů

www.seznamzpravy.cz

Nový ligový ročník, který začal v pátek zápasem Sparty a Pardubic, má připravený zvláštní velice lukrativní bonus – vítěz postupuje přímo do Ligy mistrů. Nejde však o situaci ojedinělou. Už se to stalo čtyřikrát.

May 20

Sparta je opět mistrem, v Edenu jsou rozladěni. Co rozhodlo o ligovém titulu?

www.seznamzpravy.cz

Ligový titul obhájila Sparta Praha. Po remíze v derby čekal marně její velký rival Slavia na jakékoli zakolísání. Na Letné panuje radost, v Edenu se rozlilo zklamání. Být druhý není žádný úspěch.

Mar 7

Sparta i Slavia v Evropské lize padly. Plzeň ubránila remízu

www.seznamzpravy.cz

Sparta nestačila doma na Liverpool, který ji rozstřílel 1:5. Slavia na legendárním San Siru po vyloučení Dioufa prohrála s AC Milán 4:2. FC Viktoria Plzeň v Konferenční lize remizovala se Servette 0:0.

Feb 10

Fotbalisté za desítky milionů. Sparta i Slavia utrácely už v devadesátkách

Seznam Zprávy

Slavia Praha vydala za obránce Davida Zimu sto milionů korun, stejně dokáže za posily utrácet i největší rival Sparta Praha. Fanoušek žasne, kam se doba v astronomických výdajích posunula.

Oct 31

Nejlepší fotbalista světa poprvé není z evropské ligy. Messi se vrátil na trůn

Seznam Zprávy

Nejvíce hráčů mezi deseti nejlepšími fotbalisty této sezony má Manchester City - hned čtyři. Z fotbalistů, kteří odešli do arabských lig, neuspěl nikdo.

Jun 5

Slavia zmizela z Edenu. Co se muselo stát kvůli středeční akci roku

Seznam Zprávy

Stadion v Edenu, kde sídlí Slavia Praha, čeká velký svátek: ve středu 7. června bude hostit finále Konferenční ligy, v němž se střenou anglický West Ham United a italský ACF Fiorentina. Jde o velkou událost pro celý český fotbal.

May 15

Obrazem: O titulu ve fotbalové lize je rozhodnuto. A získala ho Slavia

www.seznamzpravy.cz

Seznam Zprávy sledovaly souboje fotbalistek pražských „S“. Úspěšněji z nich nakonec vyšly hráčky z Edenu.

Nov 1

Ze Slavie do Barcelony. Trenérská legenda z Nou Campu zářila i v Edenu

Seznam Zprávy

Když návštěvník projde muzeum Slavie Praha na stadionu v Edenu, nemůže na mnoha fotografiích neminout vysportovanou postavu Ferdinanda Daučíka, kapitána vítězného mužstva Středoevropského poháru 1938.

Oct 8

Teď hraju byznysovou Ligu mistrů, říká král klik, bývalý fotbalista Ulich

Seznam Zprávy

V jaké kondici jsou české firmy? Energetické společnosti a banky hrají o titul, sklárnám a pekárnám hrozí baráž. „My hrajeme klidný střed ,“ říká bývalý profesionální fotbalista, nyní majitel firmy M&T Ivo Ulich.

Jul 15

K rekordu musí s Duklou postoupit do první ligy. To by šlo, říká Rada

www.seznamzpravy.cz

Jako trenér vedl reprezentaci, Slavii, Spartu, Plzeň, Liberec, Jablonec a jiné kluby, nikdy však Petr Rada neseděl na lavičce své Dukly, v níž zažil patnáct let aktivní hráčské kariéry. Návrat na Julisku přišel až letos v létě.

Aug 26

Kterak outsider z nejchudší evropské země urval postup do Ligy mistrů

Seznam Zprávy

Ve středu večer se zrodila jedna z největších fotbalových senzací nového tisíciletí. Klubu z nejchudší evropské země se podařilo protlačit se všemi čtyřmi předkoly přímo do milionářské Ligy mistrů.

Apr 20

Superliga se hroutí, šance Slavie vrátit se do Evropské ligy mizí

Seznam Zprávy

Evropský fotbal prožívá bouřlivé chvíle. Sotva tucet velkoklubů vyhlásil, že vytvoří Superligu odtrženou od UEFA, hned se toto společenství zase začalo rozpadat. Po protestech fanoušků, zdá se, končí Chelsea, možnu i další kluby.

Feb 18

Začíná vyřazovací část Evropské ligy. O co hraje Slavia?

Seznam Zprávy

Po začátku vyřazovací fáze Ligy mistrů se rozjede i play off Evropské ligy. Ta láká přítomností 4 anglických gigantů. Český fotbal doufá, že po prvním kole bude o jednoho míň. Slavia vyzve Leicester v boji o miliony a koeficient.

Sep 30

Slavia v Dánsku prohrála boj o Ligu mistrů

Seznam Zprávy

Fotbalisté pražské Slavie prohrou 4:1 na hřišti dánského Midtjyllandu přišli o postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Sep 17

Čeští turisté sice do Dánska nesmí, Slavia na boj o Ligu mistrů ale ano

www.seznamzpravy.cz

Slávisté už mají jasno, o postup do Ligy mistrů si to rozdají s dánským klubem FC Midtjylland. Podle aktuálních českých opatření, souvisejících s covidem-19, by dánská výprava měla mít možnost přicestovat do Prahy bez potíží.

Aug 27

Glosa: Liga mistrů epidemiologů

Seznam Zprávy

Rčení „fotbal nemá logiku“ získává za pandemie covidu-19 nový význam. O vítězích a poražených rozhodují u zeleného či jiného stolu hygienici. Jak to skončí?

Jun 17

Liga mistrů i Evropská liga se dohrají v srpnu. České týmy si zahrají předkola

Seznam Zprávy

UEFA na tiskové konferenci oznámila plán dohrání letošního ročníku evropských pohárů a představila systém rozehrání soutěží pro příští sezónu. Jak se změny dotknou českých týmů a jejich účasti v předkolech v příští ročníku?