English

Řecká politička odmítla zastupovat svou zemi u MMF. Vadí jí odpor vládní Syrizy

IHNED.cz / Zahraničí 2 sources

Bývalá poslankyně za stranu levého středu PASOK odmítla teprve týden po svém jmenování zastupovat Řecko u Mezinárodního měnového fondu.

Zástupkyně Řecka u MMF se vzdává funkce, odradila ji reakce vládní Syrizy

E15.cz

Elena Panaritisová, kterou řecká vláda minulý týden jmenovala svou zástupkyní u Mezinárodního měnového fondu (MMF), tuto funkci nepřevezme. Bývalá poslankyně za stranu levého středu PASOK, která podporovala politiku úspor, své rozhodnutí…

Top Related Stories
54

Jun 14

MMF prý odmítl Bruselem vypracovaný kompromis ohledně Řecka

Berlín - Mezinárodní měnový fond (MMF), jeden z významných věřitelů zadluženého Řecka, odmítl dojednaný kompromis, který Aténám nedávno předložil předseda Evropské komise Jean-Claude...

Jun 5

Řecká vládní strana SYRIZA odmítla navrhovaný plán věřitelů

Podle nejužšího vedení SYRIZA jsou požadavky věřitelů šokující, protože jsou přísnější než jaké byly vůči předchozí vládě.

Jun 1

Řecká politička odmítla zastupovat svou zemi u MMF. Vadí jí odpor vládní Syrizy

Bývalá poslankyně za stranu levého středu PASOK odmítla teprve týden po svém jmenování zastupovat Řecko u Mezinárodního měnového fondu.

May 28

Řecko by mohlo opustit eurozónu, připustila šéfka MMF

Podle Christine Lagardeové je odchod Řecka z eurozóny jednou z možností. I kdyby na ni došlo, pravděpodobně by to ale neznamenalo konec eura.

May 26

MMF odmítá rozpočtové plány Řecka, protože nezajišťují přebytky

Rozpočtové návrhy, které mezinárodním věřitelům předkládá řecká vláda, jsou nedostatečné, protože v tomto roce nezajišťují dosažení rozpočtového přebytku. Uvedl to hlavní ekonom Mezinárodního měnového fondu Olivier Blanchard v rozhovoru s…

May 25

Tvrdé jádro řecké Syrizy chce znárodnit banky a nesplatit dluh MMF. Vedení strany návrh zamítlo

IHNED.cz open event

Vedení řecké vládní strany Syriza zamítlo návrh neuhradit splátky Mezinárodnímu měnovému fondu. S návrhem přišli členové tvrdého jádra strany.

May 24

Řecko nemá na splátky, podle ministra MMF své peníze nedostane

Řecko nesplatí podle tamějšího ministra vnitra další dluhy Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF), které jsou splatné v červnu, protože na to nemá dostatek financí. Ministr Nikos Vutsis se tak v neděli vyjádřil v soukromé řecké televizi Mega.

May 20

Řecko prý bez dohody s věřiteli neuhradí červnovou splátku MMF

Atény - Řecko bez dosažení dohody s mezinárodními věřiteli nedokáže uhradit splátku půjčky od Mezinárodního měnového fondu (MMF), která připadá na 5. června. Uvedl to dnes parlamentní...