English

První týden dalšího kola rozhovorů o Sýrii průlom nepřinesl

ČeskéNoviny.cz 2 sources

Ženeva - Zvláštní zmocněnec OSN pro Sýrii Staffan de Mistura dnes vyzval syrskou vládu, aby pro úspěch ženevských rozhovorů dělala víc a příští týden už přišla s konkrétními...

Nové rozhovory o Sýrii: první týden průlom nepřinesl

Týden.cz

Zvláštní zmocněnec OSN pro Sýrii Staffan de Mistura vyzval syrskou vládu, aby pro úspěch ženevských rozhovorů dělala víc a příští týden už přišla s konkrétními představami o politické transformaci země.

Top Related Stories
20

Mar 18

První týden dalšího kola rozhovorů o Sýrii průlom nepřinesl

Ženeva - Zvláštní zmocněnec OSN pro Sýrii Staffan de Mistura dnes vyzval syrskou vládu, aby pro úspěch ženevských rozhovorů dělala víc a příští týden už přišla s konkrétními...

Mar 17

O Sýrii jedná v Ženevě také moskevská skupina: Pád Asada zemi zničí

Ženeva - Na jednání u budoucnosti Sýrie dorazila do Ženevy další opoziční skupina. S jejími zástupce se poprvé ve středu večer sešel zmocněnec OSN Staffan de Mistura.

Mar 15

Humanitární konvoj OSN se v Sýrii nedostal k obléhaným místům

Damašek – Konvoje OSN s humanitární pomocí se kvůli bezpečnostním problémům nedostaly do obléhaných lokalit v Sýrii. OSN dnes oznámila, že se o to automobily pokusí znovu ve středu a ve čtvrtek. Pomoc měla dorazit do měst Zabadání, Fúa,…

Mar 14

Plán B pro Sýrii? Další a ještě horší válka, varuje zmocněnec OSN

Damašek/Ženeva - V Ženevě dnes začíná další kolo mírových rozhovorů o Sýrii a jejich koordinátor Staffan de Mistura hned na úvod pronesl alarmující slova.

Mar 9

Konec posouvání termínu: Rozhovory o Sýrii začnou v pondělí

Ženeva - Zmocněnec OSN Staffan de Mistura dnes v Ženevě oznámil, že v pondělí 14. března vlastní mírové rozhovory mezi syrskou vládou a opozicí. Pokud půjde vše dle plánu, rokování by mělo trvat deset dní.

Mar 8

Mírové rozhovory o Sýrii ve středu nezačnou. Proč?

Damašek/Ženeva - Ve středu 9. března mělo začít hlavní kolo mírových rozhovorů o Sýrii, termín byl ale nakonec posunut až na pondělí 14. března. Důvodem je fakt, že se účastníci sjíždějí do Ženevy s velkým časovým odstupem.

Mar 1

Další kolo rozhovorů o Sýrii začne 9. března

Ženeva - Jednání mezi syrskou vládou a opozicí bylo zahájeno na konci ledna v Ženevě, 3. února ho zmocněnec OSN pro Sýrii Staffan de Mistura přerušil. Další kolo jednání by mělo začít 9. března odpoledne.

Feb 29

Tisícům lidí v Sýrii hrozí podle OSN smrt hladem

Ženeva – Vysoký komisař OSN pro lidská práva Zaíd Husajn dnes varoval, že v Sýrii by mohly zemřít hladem tisíce obyvatel obléhaných oblastí. V současnosti žije podle Husajna v obklíčených syrských městech a vesnicích na 450.000 lidí.