English

Ukrajinský parlament žádá propuštění Savčenkové, přidala se i Rada Evropy

EuroZprávy.cz / Zprávy ze světa 3 sources

Kyjev - Radu Evropy by se měla neprodleně vložit do jednání o okamžitém propuštění pilotky Nadiji Savčenkové, která dostala u ruského soudu 22 let vězení. S výzvou dnes přišel ukrajinský parlament.

Kyjev vyzval Radu Evropy, aby pomohla s jednáním o propuštění Savčenkové

E15.cz / Zprávy

Ukrajinský parlament vyzval Radu Evropy, aby se neprodleně vložila do jednání o okamžitém propuštění v Rusku odsouzené ukrajinské důstojnice Nadiji Savčenkové. Podle předsedy sněmovny Andrije Parubije, jehož citovala agentura Interfax, je…

Ukrajinský parlament žádá propuštění Savčenkové

Deník.cz / Ze světa

Kyjev – Ukrajinský parlament dnes vyzval Radu Evropy, aby se neprodleně vložila do jednání o okamžitém propuštění v Rusku odsouzené ukrajinské důstojnice Nadiji Savčenkové. Podle předsedy sněmovny Andrije Parubije, jehož citovala agentura…

Top Related Stories
101

Apr 28

Vydání Savčenkové na Ukrajinu už nic nebrání, řekl advokát

Kyjev – Politické řešení o vydání v Rusku vězněné letkyně Nadiji Savčenkové na Ukrajinu už padlo, formality si ale ještě několik týdnů vyžádají. Novinářům v Kyjevě to dnes řekl advokát Savčenkové Mark Fejgin. „Práce obhajoby už v tomto…

Apr 28

V Rusku byla zadržena sestra Nadiji Savčenkové, prý urazila soud

Moskva - V Rusku byla zadržena Vira Savčenková, mladší sestra odsouzené ukrajinské pilotky. Kvůli obvinění z údajné urážky soudu nesmí opustit ruské území.

Apr 27

Začal proces výměny ukrajinské pilotky Nadi Savčenkové

iROZHLAS open event

Proces směřující k výměně ukrajinské pilotky Nadi Savčenkové začal. Ruský soud poslal ukrajinskou důstojnici na 22 let do vězení za údajný podíl na vraždě ruských novinářů.

Apr 25

Zdravotní stav Savčenkové se po ukončení hladovky zlepšuje

iROZHLAS open event

Ukrajinskou důstojnici Naděždu Savčenkovou dnes v ruské věznici v Novočerkasku navštívil její obhájce Mark Fejgin. Po návštěvě uvedl, že Savčenkové se po ukončení hladovky daří lépe a její život už není v ohrožení.

Apr 25

Ukrajina dojednává s Ruskem podrobnosti propuštění důstojnice Savčenkové

iROZHLAS open event

Ukrajinský prezident Petro Porošenko oznámil, že se dohodl s ruským prezidentem Vladimírem Putinem na harmonogramu návratu důstojnice Nadi Savčenkové na Ukrajinu. Savčenkovou ruský soud odsoudil k 22 letům za údajný podíl na smrti dvou…

Apr 22

Výměna Savčenkové za odsouzené Rusy proběhne do konce května

Moskva - Výměna ukrajinské důstojnice Nadiji Savčenkové za dva ruské vojáky zajaté na Ukrajině a odsouzené ke 14 letům odnětí svobody proběhne do konce května. Napsal to dnes ruský zpravodajský server RBK.

Apr 19

Dohodli jsme s Ruskem osvobození pilotky Savčenkové, oznámil Porošenko

Novinky.cz open event

Ukrajinský prezident Petro Porošenko v úterý oznámil, že se s ruským prezidentem Vladimirem Putinem domluvil na způsobu výměny ukrajinské pilotky Nadiji Savčenkové. Porošenko to uvedl na společné tiskové konferenci s dánským premiérem…

Apr 18

Ukrajinský parlament žádá propuštění Savčenkové, přidala se i Rada Evropy

Kyjev - Radu Evropy by se měla neprodleně vložit do jednání o okamžitém propuštění pilotky Nadiji Savčenkové, která dostala u ruského soudu 22 let vězení. S výzvou dnes přišel ukrajinský parlament.

Apr 16

Zdraví Savčenkové se zhoršilo, její stav je vážný

Zdravotní stav ukrajinské důstojnice Nadiji Savčenkové vězněné v Rusku je vážný, sdělil ukrajinským novinářům advokát Nikolaj Polozov.

Apr 14

Putin přiznal: Moskva je kvůli Savčenkové v kontaktu s Kyjevem

Moskva - Po skončení besedy s ruskými občany se prezident Vladimir Putin vyslovil ke kauze ukrajinské důstojnice Nadiji Savčenkové. Moskva je prý kvůli kauze v kontaktu s ukrajinským vedením.