English

Martin Schulz chce zůstat předsedou SPD i v případě porážky ve volbách

EuroZprávy.cz / Zprávy ze světa 2 sources

Berlín – I pokud SPD v zářijových volbách podlehne konzervativní unii CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové, chce šéf německých sociálních demokratů Martin Schulz zůstat v čele strany.

Případná porážka od Merkelové? Schulz chce zůstat v čele SPD

Předseda německých sociálních demokratů Martin Schulz chce zůstat v čele strany.

Top Related Stories
25

Aug 15

Schulz žádá vytvoření evropské azylové politiky a přerozdělování běženců do všech zemí EU

EuroZprávy.cz open event

Berlín – Někdejší šéf Evropského parlamentu a kandidát německé sociální demokracie na kancléře Martin Schulz chce prosazovat společný evropský azylový systém, který umožní spravedlivé rozdělování běženců.

Aug 13

Šéf SPD Schulz stále věří ve vítězství voleb. Průzkumy ukazují opak

Berlín - Vůdce německých sociálních demokratů Martin Schulz je navzdory výsledkům průzkumů stále přesvědčen o možnosti vyhrát zářijové parlamentní volby.

Aug 11

Schulz chce tlačit na automobilky, požaduje závazné kvóty na elektromobily

Kandidát německé sociální demokracie na kancléře Martin Schulz chce prosadit závazné kvóty pro elektromobily v Evropě. Požaduje také přísnější kontroly automobilového průmyslu.

Aug 8

Martin Schulz chce zůstat předsedou SPD i v případě porážky ve volbách

Berlín – I pokud SPD v zářijových volbách podlehne konzervativní unii CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové, chce šéf německých sociálních demokratů Martin Schulz zůstat v čele strany.

Aug 7

Merkelová chystá kampaň. Zaměří ji na rodinu a bezpečnosti

Berlín - Témata rodiny, zaměstnanosti a bezpečnosti budou před zářijovými parlamentními volbami dominovat billboardové kampani Křesťanskodemokratické unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové.

Aug 6

Komentář: Volby vyhraje Merkelová. Schulz tak dlouho řečnil, až to voliče přestalo zajímat

Info.cz open event

Sedm týdnů před všeobecnými parlamentními volbami v Německu není, aspoň papírově, co řešit. Konzervativní blok CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové a bavorského premiéra Horsta Seehofera vede s drtivým náskokem 40 procent, jejich hlavní…

Aug 1

Kdo má zájem na tom, aby Merkelová vyhrála volby? Vlivná společnost obviněná z nekalého jednání

Berlín - Německé volby se blíží. Už v září bude jasné, zda-li Křesťanskodemokratická unie (CDU) německé kancléřky Angelely Merkelové se podaří už počtvrté obhájit dominantní postavení v německé policie. Už teď ale zcela jednoznačně vítězí…

Jul 28

Schulz požaduje solidaritu EU s uprchlíky. Země, které je odmítají, by měly nést finanční důsledky

Berlín - Martin Schulz, šéf německých sociálních demokratů, ve čtvrtek kritizoval země Evropské unie za to, že „vybírají třešničky“ z politiky bloku – a to zejména pokud jde o migraci. Jeho slova cituje server Politico.

Jul 26

CDU/CSU vede v průzkumu nad SPD o 18 procentních bodů

Forum24 open event

Berlín 26. července (zpravodaj ČTK) – Necelé dva měsíce před německými parlamentními volbami se zdá, že konzervativní unie CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové směřuje k dalšímu jasnému vítězství. Před druhými sociálními demokraty má podle…

Jul 25

Schulz riskuje s uprchlíky. Pomůže mu to porazit Merkelovou?

Berlín – Protivník Angely Merkelové v blížících se volbách Martin Schulz riskuje, aby navýšil svoje šance. A využívá k tomu migranty. Je to ovšem dobrý nápad?