English

USA prý vyzvou Rusko k uzavření jednoho z konzulátů

EuroZprávy.cz / Zprávy ze světa 2 sources

Moskva - Spojené státy vyzvou Rusko k uzavření jednoho z jeho čtyř konzulátů v USA. Napsal to dnes ruský list Kommersant s odvoláním na své zdroje ve Washingtonu.

Washington prý vyzve Rusko k uzavření jednoho ze čtyř konzulátů v USA

Moskva - Spojené státy vyzvou Rusko k uzavření jednoho z jeho čtyř konzulátů v USA. Napsal to dnes ruský list Kommersant s odvoláním na své zdroje ve Washingtonu.

Top Related Stories
116

Aug 25

Výstraha z Moskvy. Rusko vyslalo ke Korejskému poloostrovu bombardér

Rusko vyslalo do blízkosti Korejského poloostrova svůj strategický bombardér Tu-95, který je schopen nést jaderné zbraně. Moskva misi uskutečnila v době velkého společného cvičení jihokorejské a americké armády. Let strategického…

Aug 21

USA v Rusku pozastaví vydávání nepřistěhovaleckých víz, turisté musí do Moskvy

Washington/Moskva - Spojené státy od středy do 1. září pozastaví vydávání všech typů nepřistěhovaleckých víz, poté je až do odvolání budou vydávat jen v Moskvě. Pro Rusy, kteří chtějí USA navštívit jako turisté, tak získání víza bude…

Aug 19

USA začaly vyšetřovat údajné čínské krádeže duševního vlastnictví

Washington - Spojené státy v pátek oficiálně zahájily vyšetřování možných čínských krádeží amerického duševního vlastnictví. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Aug 17

Důvěra republikánů v Putina rapidně roste, Rusko ale Američanům stále nevoní

Washington/Moskva - V roce 2010 téměř polovina Američanů vnímala Rusko v pozitivním světle. Poté přišla anexe Krymu a dění na východě Ukrajiny a popularita Ruska se propadla. Nyní postupně narůstá. Ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi…

Aug 11

USA prý vyzvou Rusko k uzavření jednoho z konzulátů

Moskva - Spojené státy vyzvou Rusko k uzavření jednoho z jeho čtyř konzulátů v USA. Napsal to dnes ruský list Kommersant s odvoláním na své zdroje ve Washingtonu.

Aug 7

USA podle Tillersona ještě zvažují reakci na ruskou odvetu

Manila - Spojené státy zareagují okolo 1. září na ruské opatření, nutící je k výraznému snížení personálu zastupitelských úřadů USA v Rusku. Řekl to novinářům šéf americké...

Jul 31

Rusko vyhostí 755 amerických diplomatů. Tolik jich nemáme, tvrdí USA

Deník.cz open event

Americké ministerstvo zahraničí označilo za politováníhodné nedělní oznámení Vladimira Putina, že Rusko bude muset opustit 755 amerických diplomatů. Ten jednal v reakci na protiruské sankce ze strany USA.

Jul 31

USA: Ruské rozhodnutí o odchodu diplomatů je politováníhodné

EuroZprávy.cz open event

Washington - Americké ministerstvo zahraničí označilo za politováníhodné nedělní oznámení Moskvy, že Rusko bude muset opustit 755 amerických diplomatů.

Jul 30

Putin vypovídá z Ruska 755 amerických diplomatů

Echo24.cz open event

Podle ruského prezidenta Vladimira Putina bude muset Rusko opustit 755 diplomatů Spojených států. Šéf Kremlu to dnes řekl v rozhovoru poskytnutém ruské státní televizi. Jde o odvetu za protiruské sankce ze strany USA.

Jul 28

USA přijaly nové sankce kvůli testu íránské rakety

Washington - V reakci na čtvrteční test íránské nosné rakety dnes Spojené státy přijaly nové sankce vůči íránským společnostem. Zprávu přinesly zahraniční tiskové agentury.

Jul 28

Rusové kvůli sankcím požadují odchod části diplomatů USA

Novinky.cz open event

Ruské ministerstvo zahraničí vyzvalo v pátek Spojené státy, aby do 1. září snížily počet svých diplomatů v Rusku na 455. Uvedla to agentura Reuters. Podle agentury TASS také Rusko 1. srpna uzavře rekreační objekty využívané zaměstnanci…

Jul 28

Rusko vyhostí část amerických diplomatů a zavře jejich rekreační objekty. Reaguje na návrh nových sankcí

Ruské ministerstvo zahraničí vyzvalo USA, aby snížily počet diplomatů v Rusku.

Jul 26

Junckerovi vadí chystané sankce USA proti Rusku. Obává se dopadů na energetiku

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker dnes varoval Spojené státy, že Evropská unie obratem zareaguje na chystané americké sankce proti Rusku, pokud budou ohrožovat energetickou bezpečnost unie. Proti restrikcím, které připravuje…

Jul 18

Řešení sporu o diplomatické objekty? Jednání Ruska a USA trvalo tři hodiny

Washington/Moskva - Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov v pondělí ve Washingtonu jednal se svým americkým protějškem Thomasem Shannonem a zabavených diplomatických nemovitostech. Řešení sporu je prý blízko.