English

Premiér Johnson napsal otevřený dopis ukrajinským dětem. Ocenil jejich odvahu a sílu

Britský premiér Boris Johnson v otevřeném dopise ocenil odvahu a sílu ukrajinských dětí tváří v tvář ruské invazi a vyjádřil přesvědčení, že Ukrajina zvítězí. Dopis v noci na pondělí zveřejnila Johnsonova kancelář.

Top Related Stories
10

May 27

Putin se dál prokousává Donbasem, musíme Ukrajině dodat těžké zbraně, říká Johnson

Britský premiér Boris Johnson vyzval k další vojenské podpoře Ukrajiny včetně poskytnutí útočných zbraní jako jsou salvové raketomety MLRS. V rozhovoru s agenturou Bloomberg také uvedl, že ruské jednotky na ukrajinském Donbasu pomalu, ale…

May 27

Britský premiér Johnson vyzval k další vojenské podpoře Ukrajiny. Spojenecké země...

Deník N open event

Britský premiér Johnson vyzval k další vojenské podpoře Ukrajiny. Spojenecké země by podle něj měly Ukrajině poskytnout například salvové raketomety. (Bloomberg)

May 27

Johnson po večírkové aféře odmítá rezignovat. Boří tradice britské politické kultury, míní sociolog

iROZHLAS open event

K večírkům v Downing Street, které se konaly za koronavirové uzávěry navzdory tehdy platným restrikcím, vedlo podle dlouho očekávané vyšetřovací zprávy selhání ve vedení britské vlády. Britský premiér Boris Johnson se za to znovu omluvil,…

May 23

Johnson mluvil se Zelenským o ruské blokádě Oděsy

Britský premiér Boris Johnson telefonicky hovořil s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským o blokádě ukrajinského přístavního města Oděsa vojsky ruského prezidenta Vladimira Putina a o potřebě zvýšit objem potravinové a jiné…

May 23

Premiér Johnson napsal otevřený dopis ukrajinským dětem. Ocenil jejich odvahu a sílu

Britský premiér Boris Johnson v otevřeném dopise ocenil odvahu a sílu ukrajinských dětí tváří v tvář ruské invazi a vyjádřil přesvědčení, že Ukrajina zvítězí. Dopis v noci na pondělí zveřejnila Johnsonova kancelář.

May 22

Ruské ženy vyhrožují Borisi Johnsonovi: Napíchneme tebe a Británii na vidle

Na sociálních sítích se objevilo video, na kterém pět ruských žen vyhrožuje britskému premiérovi Borisi Johnsonovi a celé Británii. Obviňují ho ze zasahování do ruských záležitostí a chtějí ho napíchnout na vidle.

May 19

Branagh hraje Borise Johnsona. Minisérie ukáže, jak zvládal pandemii

Aktuálně.cz open event

Úřadující britský premiér v krátkém sledu za sebou vyhrál volby, zaváděl protipandemická opatření, stal se otcem a sám koronaviru málem podlehl.

May 16

Johnson si zahrává s ohněm. Kvůli Severnímu Irsku zvažuje zrušení části brexitové dohody

Boris Johnson v pondělí navštívil po dlouhé době severoirský Belfast, aby tam podpořil ustavení nové místní vlády. V nedávných volbách totiž poprvé v historii zvítězila irská nacionalistická strana Sinn Féin, což se nelíbí unionistické…

May 12

Johnson: Normalizace vztahů s Putinem je po jeho invazi na Ukrajinu nepředstavitelná

Normalizace vztahů s ruským prezidentem Vladimirem Putinem je po jeho invazi na Ukrajinu nepředstavitelná. Rozhlasové stanici LBC to dnes řekl britský premiér Boris Johnson.

May 6

Boris Johnson s dětmi ve školce nakreslil královnu

iDNES.cz open event

Britský premiér Boris Johnson se pochlubil portrétem Srdcové královny, který namaloval během kreslení s dětmi po volbách do místní samosprávy.