English

Islámský stát vyhlásil Západu válku, varuje expert

Teroristickými útoky v Tunisku, Kuvajtu a Francii vyhlásila radikální organizace Islámský stát válku západní civilizaci. V rozhovoru poskytnutém německé stanici WDR to uvedl blízkovýchodní expert Michael Lüders.

More from Týden.cz / Zahraničí

May 20

K pátečnímu útoku na turisty v Afghánistánu se přihlásila teroristická organizace Islámský stát

Týden.cz

K pátečnímu útoku na zahraniční turisty, při kterém v Afghánistánu zemřelo šest lidí, se přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Napsala to v neděli večer agentura AFP. Podle ní afghánské úřady zadržely kvůli útoku sedm lidí.

Mar 25

Odnož teroristické organizace Islámský stát, jež stojí za pátečním útokem v Moskvě, se pokusila o útoky ve Francii

Týden.cz

Odnož teroristické organizace Islámský stát (IS), která se přihlásila k pátečnímu útoku u Moskvy, se v poslední době pokusila spáchat několik podobných akcí také ve Francii. Podle agentury AFP to dnes uvedl francouzský prezident Emmanuel…

Mar 23

K útokům ve Francii se přihlásil Islámský stát

Teroristická síť Islámský stát se prohlášením na internetu přihlásila k útoku v Carcassonne a Trèbes na jihu Francie, kde zemřely tři osoby a několik dalších bylo zraněno.

Jun 5

K útoku v Londýně se přihlásil Islámský stát

K sobotnímu teroristickému útoku v Londýně, který si vyžádal sedm obětí a desítky zraněných, se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS).

Apr 20

K útoku v Paříži se přihlásil Islámský stát

Z pařížské třídy Champs-Élysées byla dnes večer ohlášena střelba, při které přišli o život nejméně dva lidé: policista a útočník.

Mar 23

K útokům v Londýně se přihlásil Islámský stát

Týden.cz

Radikální hnutí Islámský stát se prostřednictvím agentury Amak přihlásilo ke středečnímu útoku v Londýně. IS se obvykle hlásí k odpovědnosti za všechny teroristické činy, které atentátníci v západním světě podniknou.

Jan 2

Útoky v Istanbulu má na svědomí Islámský stát

K teroristickému útoku v istanbulském klubu z noci ze Silvestra na Nový rok se v pondělí přihlásila radikální organizace Islámský stát (IS). Učinila tak prostřednictvím agentury Amak, kterou islamisté ke komunikaci se světem používají.…

Mar 31

Islámský stát vyzval příznivce ke spáchání útoků v Německu

Radikální organizace Islámský stát na internetu zveřejnila obrázky, na nichž vyzývá své příznivce v Německu, aby spáchali teroristické útoky podobné těm z Bruselu.

Feb 8

Islámský stát chystal atentáty v Moskvě a Petrohradu, hlásí Rusko

Ruská tajná služba FSB v Jekatěrinburgu na Urale zadržela sedm členů radikální organizace Islámský stát, kteří chystali sérii atentátů.Skupinu prý řídil člen IS, který přicestoval z Turecka.

Jan 28

K útoku u sídla jemenského prezidenta se přihlásil Islámský stát

Při sebevražedném útoku spáchaném u vchodu do sídla jemenského prezidenta v Adenu přišlo o život nejméně osm lidí. Oznámily to jemenské zdravotnické a bezpečnostní zdroje.

Jan 14

K útokům v Jakartě se přihlásil Islámský stát

Sedm mrtvých si vyžádala série útoků v indonéské metropoli Jakartě. Mezi oběťmi je pět atentátníků a další dva lidé, 17 osob utrpělo zranění. K útokům se přihlásila radikální skupina Islámský stát (IS). Terčem atentátů byli podle IS…

Jan 12

Za útokem v Istanbulu stojí Islámský stát, potvrdil premiér

Týden.cz

Deset mrtvých a 15 zraněných si vyžádal sebevražedný pumový útok v historickém centru evropské části Istanbulu. Podle Berlína zemřelo nejméně osm Němců a devět jich bylo zraněno. Atentátník rovněž zabil jednoho Peruánce. Státní příslušnost…

Dec 15

Turecko zmařilo atentát Islámského státu na konzulát USA

Turecké úřady zadržely údajného člena radikální organizace Islámský stát (IS), který se prý chystal k sebevražednému atentátu u amerického konzulátu v Istanbulu.

Nov 15

Turecko zmařilo "větší" atentát v den útoků ve Francii

Iráčtí zpravodajci den před atentáty v Paříži varovali koalici států před hrozícími útoky Islámského státu.

Nov 14

"Budete se bát i na nákup!" Islámský stát hrozí Francií

K pátečním teroristickým útokům spáchaným ve Paříži se přihlásila v prohlášení organizace Islámský stát.

Aug 23

Desítky mrtvých vojáků při útoku Islámského státu v Iráku

www.tyden.cz

Po útoku ozbrojenců z hnutí Islámský stát padlo v neděli v západoirácké provincii Anbár dalších nejméně 23 iráckých vojáků a členů místních provládních milic.

Jun 30

Islámský stát vyhlásil Západu válku, varuje expert

Teroristickými útoky v Tunisku, Kuvajtu a Francii vyhlásila radikální organizace Islámský stát válku západní civilizaci. V rozhovoru poskytnutém německé stanici WDR to uvedl blízkovýchodní expert Michael Lüders.

Jun 27

K zodpovědnosti za útok v Tunisku se přihlásil Islámský stát

Týden.cz

K odpovědnosti za páteční teroristický útok v tuniském letovisku Súsa se v prohlášení na twitterovém účtu přihlásila organizace Islámský stát.

Jun 23

Vystupňujte útoky! vyzval své stoupence Islámský stát

Islámský stát, který v posledním roce obsadil rozsáhlá území v Iráku a Sýrii, vyzval své stoupence, aby o právě zahájeném postním měsíci ramadánu vystupňovali své útoky.

Jan 26

Islámský stát vyzval muslimy na Západě k novým útokům

www.tyden.cz

Mluvčí radikální organizace Islámský stát vyzval muslimy žijící v západních zemích k dalším útokům. Každý, komu se naskytne příležitost prolít krev, tak má učinit, prohlásil ve zvukovém záznamu.