English

Útoky v Sýrii hatí boj s teroristy, kritizoval Lavrov plány USA

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov během pondělní návštěvy Kataru zkritizoval nový americký plán týkající se Sýrie, kde chtějí USA vést nálety na obranu svých spojenců bez ohledu na to, že by to mohlo ohrozit syrskou armádu.

More from Týden.cz / Zahraničí

Apr 7

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov začátkem nadcházejícího týdne navštíví Čínu, oznámila ruská diplomacie

Týden.cz

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov začátkem nadcházejícího týdne navštíví Čínu, oznámila ruská diplomacie. Peking je klíčovým diplomatickým partnerem Moskvy, jejíž vztahy se Západem jsou od ruské invaze na Ukrajinu v únoru 2022 na bodu…

Jul 26

Americké volby: Rusko bylo agresivnější, než se myslelo

Rusko v prezidentských volbách v USA v roce 2016 zaútočilo na volební systémy ve všech 50 amerických státech a jeho agresivita byla mnohem větší, než se dosud soudilo.

Apr 16

Rusko: Nebudeme odkládat reakce na americké sankce

Rusko nebude odkládat přijetí právních norem, které mají být odpovědí na sankce USA. Uvedl v pondělí to náměstek ministra zahraničí Sergej Rjabkov.

Feb 14

Americké tajné služby varují před pokračujícím vměšováním Ruska

Šéfové hlavních amerických tajných služeb při slyšení v Kongresu varovali, že Rusko se pokusí ovlivnit letošní americké parlamentní volby, stejně jako volby v zemích amerických spojenců. Ředitel zpravodajských služeb USA Dan Coates v úterý…

Nov 14

Medveděv: Rusko-americké vztahy jsou nejhorší za desítky let

Vztahy mezi Spojenými státy a Ruskem jsou teď na nejnižším bodě za desítky let. Prohlásil to ruský premiér Dmitrij Medveděv. Podle agentury RIA Novosti také řekl, že u příležitosti summitu Sdružení zemí jihovýchodní Asie (ASEAN) v Manile…

Oct 13

Rusko zneužilo k vměšování do americké politiky i Pokémon Go

Rusko se snažilo ovlivnit americkou politiku i pomocí populární aplikace Pokémon Go, která svým uživatelům prostřednictvím chytrého telefonu umožňuje odchytávat virtuální postavy. Moskva se pomocí hry pokoušela šířit rasovou nesnášenlivost…

Oct 11

Rusko: Zvažujeme další snížení počtu americké diplomatické mise

Moskva nevylučuje, že Spojené státy budou muset znovu omezit počet členů své diplomatické mise v Rusku. Počet by se mohl snížit na 300 i méně, řekl šéf odboru pro severní Ameriku na ruském ministerstvu zahraničí Georgij Borisenko.

Sep 21

Rusko varovalo americké spojence, aby neprovokovali

Syrští povstalci podporovaní USA u provincie Dajr az-Zaur zřejmě ostřelovali syrské vládní jednotky. Pokud se budou podobné incidenty opakovat, Rusko podnikne patřičné kroky, varovala Moskva Washington.

Jul 30

Putin: Rusko musí opustit 755 amerických diplomatů

Týden.cz

Podle ruského prezidenta Vladimira Putina bude muset Rusko opustit 755 diplomatů Spojených států. Šéf Kremlu to dnes řekl v rozhovoru poskytnutém ruské státní televizi. Jde o odvetu za protiruské sankce ze strany USA.

May 10

Putin: Comeyho odvolání neovlivní rusko-americké vztahy

Americký prezident Donald Trump dnes obhajoval propuštění šéfa Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamese Comeyho, které vyvolalo velký poprask na politické scéně USA. Comey podle šéfa Bílého domu ztratil důvěru veřejnosti zvláště…

Apr 12

Rusko-americké vztahy se zhoršily po nástupu Trumpa, přiznal Putin

Ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že vztahy mezi Ruskem a USA se velice zhoršily po nástupu nového prezidenta Donalda Trumpa. Vůdce Kremlu řekl novinářům, že důvěra mezi oběma státy výrazně klesá.

Mar 7

Americké skandály? Netahejte do nich Rusko, vzkazuje Kreml

Týden.cz

Kreml se důrazně distancoval od skandálů ve Washingtonu a odmítl komentovat rozruch kolem údajného odposlouchávání newyorské kanceláře Donalda Trumpa, které podle nového amerického prezidenta nařídil jeho předchůdce Barack Obama.

Jan 14

Začíná vyšetřování: jak moc Rusko ovlivnilo americké volby?

Výbor amerického Senátu pro kontrolu zpravodajských služeb zahájí vyšetřování možných kontaktů mezi Ruskem a lidmi spojenými s kampaněmi před loňskými prezidentskými volbami. Vyšetřování bude součástí širšího zkoumání údajného vměšování…

Jan 14

Poláci se bojí Ruska. Americké vojáky vítali s nadšením

Nejvyšší polští představitelé oficiálně uvítali příslušníky amerických jednotek, které mají posílit východní křídlo Severoatlantické aliance.

Dec 30

Putin: Rusko v reakci na americké sankce nikoho nevyhostí!

Rusko v reakci na americké sankce nikoho nevyhostí. Podle agentury RIA Novosti to oznámil ruský prezident Vladimir Putin. Ruská diplomacie přitom hlavě státu navrhovala vyhoštění 35 amerických diplomatů a rovněž uzavření dvou budov…

Sep 24

Lavrov: V jednáních o příměří v Sýrii nemůže ustupovat jen Rusko

Týden.cz

Obnovení příměří v Sýrii podle ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova závisí na všech stranách konfliktu, nikoli pouze na "jednostranných ústupcích Ruska".

May 6

Členství Ukrajiny v NATO? Rusko ničí americké plány

Týden.cz

Americko-ruské vztahy jsou již nyní špatné a ještě je zhoršují američtí diplomaté vysíláním protichůdných poselství ohledně budoucích vztahů Ukrajiny se Severoatlantickou aliancí. Napsal to expert na východoevropské reformy Josh Cohen.

Apr 25

Vzkaz Rusku. Americké stíhačky F-22 poprvé přistály v Rumunsku

Dvě americké stíhačky F-22 Raptor v doprovodu tankovacího letounu KC-135 přistály na letišti u rumunského přístavu Konstanca. K Černému moři se podívaly v rámci cvičení.

Oct 11

Vzkaz Rusku. Americké tanky míří do Polska

Výzbroj a další vybavení pro americký tankový prapor se má v Polsku objevit v polovině příštího roku, aby v případě potřeby posloužily předsunutým silám Severoatlantické aliance. Uvedl to polský list Gazeta Wyborcza s odvoláním na polské…

Sep 11

Lavrov kvůli Sýrii vybídl ruské a americké vojáky ke koordinaci

Týden.cz

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v pátek vybídl ke koordinaci mezi ruskými a americkými vojáky, aby nedošlo k "nezamýšleným incidentům" kvůli Sýrii, kde ozbrojené síly obou velmocí působí.