English

Chovanec se nemá nechat zastrašit, míní Sobotka

Týden.cz / Domácí

Snaha o větší transparentnost hospodaření České pošty naráží podle premiéra Bohuslava Sobotky na řadu soukromých tlaků, které tomu brání. Ministr vnitra Milan Chovanec, pod něhož pošta spadá, se tím podle něj nemá nechat zastrašit.

More from Týden.cz / Domácí

Jun 12

Ministr zahraničí Tchaj-Wanu je na návštěvě České republiky

Tchajwanský ministr zahraničí Joseph Wu dnes zahájí návštěvu v České republice. Během asi hodinové schůzky se setká s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem (ODS). Ve středu se zúčastní pražské bezpečnostní konference. V plánu je také…

Jan 11

Česká firma boduje v zahraničí s bezpečnostními systémy

Týden.cz / Byznys

Psal se rok 1994. Petr Jacina otevírá malou provozovnu, která začala vyrábět a instalovat do rodinných domů obyčejná garážová vrata. Dnes, po 28 letech růstu, firma vyvíjí a vyrábí sofistikované protipožární a protipovodňové systémy nejen…

Dec 3

Milan Kundera získal opět české občanství

Týden.cz

Spisovatel Milan Kundera získal po 40 letech opět české státní občanství. Listinu o nabytí občanství devadesátiletému autorovi předal v jeho pařížském bytě 28. listopadu český velvyslanec Petr Drulák.

Aug 28

Ministři české a polské vlády jednali o dálnicích i o potravinách

Týden.cz / Domácí

Polsku chybí dálnice, která by propojovala jihopolskou Vratislav či hlavní město Varšavu s Prahou. Uvedl to polský premiér Mateusz Morawiecki po společném zasedání české a polské vlády ve Varšavě.

Jun 28

Chovanec: Pro ČSSD už není žádné dobré řešení

Týden.cz

Situace kolem výměny ministra kultury už nemá pro ČSSD žádné dobré řešení. Myslí si to bývalý pověřený předseda strany a bývalý ministr vnitra Milan Chovanec. Nechápe, proč vedení ČSSD vyvolává další vládní krizi den po hlasování o…

Oct 7

Ministr Metnar navštívil české vojáky v Afghánistánu

Ministr obrany Lubomír Metnar o víkendu navštívil české vojáky v Afghánistánu, seznámil se s úkoly jejich mise a uctil památku jejich tří kolegů, kteří tam padli v srpnu po útoku sebevraha

May 21

Ministr dopravy Dan Ťok, spasitel českých dálnic

Týden.cz

Už šest měsíců vládne České republice kabinet pod vedením Andreje Babiše. Jak se mu daří? On-line deník TÝDEN.CZ požádal experty na jednotlivé oblasti o komentář k jednotlivým ministrům. Čím se mohou dosluhující politici pochlubit, a co se…

Feb 22

Česká pošta bez ředitele. Elkána odvolal ministr vnitra

Týden.cz / Domácí

Ministr vnitra v demisi Lubomír Metnar odvolal ke konci února generálního ředitele České pošty Martina Elkána. Poště podle ministra chybí smysluplná vize fungování podniku.

Feb 18

Milan Chovanec: ANO je partner, který ČSSD kdykoliv prodá

Týden.cz

Hnutí ANO je partner, který sociální demokracii prodá, kdykoliv se mu to bude hodit. Ve své zprávě úřadujícího předsedy v úvodu sjezdu ČSSD to řekl statutární místopředseda strany Milan Chovanec.

Jan 28

Chovanec: Zemanovi není osud ČSSD cizí

Týden.cz / Domácí

Účast Miloše Zemana na únorovém sjezdu ČSSD podle úřadujícího šéfa strany Milana Chovance znamená, že prezidentovi není osud sociální demokracie cizí. Chovanec, který dnes ohlásil kandidaturu na post předsedy ČSSD, Zemana pozval kvůli tomu…

Jul 31

Herman nehájí české zájmy, zaútočil Grebeníček na ministra

Týden.cz / Domácí

Ministr kultury Daniel Herman podle poslance KSČM Miroslava Grebeníčka nehájí zájmy ČR, ale v dikci landsmanšaftu útočí na právní pořádek a nepravdivě obviňuje republiku z údajné etnické čistky na Němcích.

Jul 29

Česká armáda bude mít třicet tisíc lidí, potvrdil ministr

Týden.cz

Česká armáda by se měla za pět až sedm let rozšířit až na třicet tisíc lidí, aktuálně jich má zhruba o sedm tisíc méně. V posledních letech se jí daří nabírat nové zaměstnance.

May 16

Šéf bezpečnostní firmy odmítl, že by uplácel kvůli České poště

Týden.cz / Domácí

Šéf bezpečnostní agentury Alkom Security Václav Růžička odmítl, že by se pokoušel uplácet někdejšího manažera České pošty kvůli tomu, aby pokračovala vzájemná spolupráce.

Apr 23

Manželky českých ministrů nikdo nezná. Proč žijí v utajení

Týden.cz

Ministr financí Andrej Babiš se bude ženit a o své partnerce rád veřejně rozpráví. Další ministři ale o manželkách především mlčí. Jak vlastně žije žena Milana Chovance nebo Mariana Jurečky? A jaké byly manželky Karla Kramáře, Viliama…

Apr 22

Ministr: České firmy by se mohly podílet na obnově Sýrie

Týden.cz / Domácí

České firmy by se mohly podílet na obnově Sýrie, zničené válečným konfliktem. Během setkání se zástupci Hospodářské komory to uvedl náměstek syrského ministra zahraničí Fajsal Mikdád. Podle něj bude v následujících letech země potřebovat…

Mar 22

České bezpečnostní složky přešly kvůli Bruselu do pohotovosti

Týden.cz / Domácí

České bezpečnostní složky přešly po útocích v Belgii do pohotovosti, uvedl na twitteru ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). V souladu s krizovými plány začínají podle něj platit zvýšená bezpečnostní opatření.

Oct 24

Chovanec: Zeman podporuje migrační postoj české vlády

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman podporuje migrační politiku vlády a ministerstva vnitra. Rozdílný názor má pouze na žalobu Slovenska na Evropskou komisi kvůli povinným kvótám pro přerozdělování uprchlíků, ke které by se připojil.

Aug 25

Chovanec: Česká pošta zavádí sedm opatření proti korupci

Týden.cz / Domácí

Česká pošta zavádí sedm opatření, jejichž cílem je zamezit korupci a zprůhlednit hospodaření státního podniku. Po své úterní schůzce to České televizi řekli ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a generální ředitel pošty Martin Elkán.

Aug 25

ČSSD pozastavila členství Choce kvůli kauze Česká pošta

Týden.cz / Domácí

Sociální demokraté pozastavili členství Kamila Choce ve straně. Novinářům to v úterý odpoledne potvrdil předseda okresní organizace ČSSD Praha-západ Petr Seredycz.

Aug 16

Kauza Česká pošta: příští týden se sejde bezpečnostní rada

Týden.cz / Domácí

Kvůli kauze České pošty se ve čtvrtek po jednání vlády sejde předsednictvo Bezpečnostní rady státu. Potvrdil to mluvčí vlády Martin Ayrer. Premiéra Bohuslava Sobotku o schůzku předsednictva BRS požádal ministr vnitra Milan Chovanec.