English

Rusko vysílá k Sýrii svou jedinou letadlovou loď

Týden.cz

Moskva opět překvapuje svou vojenskou strategií v Sýrii. K jejím břehům by už tento víkend měla z Murmansku vyplout jediná ruská letadlová loď Admirál Kuzněcov. Informoval o tom FlashNord, zdroj z velitelství Severní flotily. V souvislosti…

More from Týden.cz

Dec 21

Černé moře nepatří Rusku! zní z Británie. Vyslána loď

Černé moře nepatří Rusku, prohlásil britský ministr obrany Gavin Williamson v ukrajinské Oděse při jednání se svým protějškem Stepanem Poltorakem. Před dvěma dny v přístavním městě zakotvila britská výzvědná loď HMS Echo, která by v Černém…

Dec 12

Merkelová: Rusko si nemůže zabrat Azovské moře jen pro sebe

Týden.cz

Německo se bude zasazovat za prodloužení protiruských sankcí, řekla kancléřka Angela Merkelová parlamentu, kde čelila dotazům poslanců. Spolková republika podle ní nemůže přijmout, aby si Azovské moře nárokovalo jen Rusko.

Oct 25

EP odsuzuje Rusko. Zostřuje situaci v Azovském moři

Evropský parlament ve čtvrtek odsoudil "nadměrnou činnost" Ruska v Azovském moři, kterou označil za porušení mezinárodního námořního práva a mezinárodních závazků Ruska.

Aug 25

Autobus v Rusku sjel do moře, počet mrtvých roste

Nejméně 17 mrtvých si dnes na jihu Ruska vyžádala nehoda autobusu, který sjel do Černého moře. Hospitalizováno je kolem 20 lidí, jeden člověk se stále pohřešuje.

Apr 22

Rusko se chystá zmodernizovat svou jedinou letadlovou loď

Ruská armáda se rozhodla modernizovat svou jedinou letadlovou loď, která se loni v listopadu zapojila do války v Sýrii. Loď Admirál Kuzněcov se během dvou měsíců podílela na 420 bojových operacích a na zničení 1252 cílů, a tím podle Moskvy…

Apr 20

Z Bajkonuru odstartovala loď s rusko-americkou posádkou

Týden.cz / Věda

Z kosmodromu Bajkonur v Kazachstánu odstartovala ruská vesmírná loď Sojuz MS-04 s ruským kosmonautem Fjodorem Jurčichinem a americkým astronautem Jackem Fischerem na palubě.

Feb 19

Letadlová loď USA hlídkuje ve sporné části Jihočínského moře

Americká letadlová loď Carl Vinson doprovázená dalšími plavidly zahájila v sobotu hlídku ve sporné oblasti Jihočínského moře, které je jedním z důvodů rostoucího napětí mezi Spojenými státy a Čínou.

Feb 8

Piráti unesli rusko-ukrajinskou posádku nákladní lodi

Piráti u nigerijského pobřeží unesli osmičlennou posádku nákladní lodi. Mezi unesenými je sedm osob s ruským občanstvím a jedna s ukrajinským. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na prohlášení ruské ambasády v Nigérii.

Oct 15

Rusko poslalo jedinou svou letadlovou loď do Středozemního moře

Do Středozemního moře se vydala ruská letadlová loď Admirál Kuzněcov, jediné plavidlo tohoto typu, které je ve výzbroji ruského námořnictva.

Sep 21

Rusko zapojí do bojů v Sýrii svou jedinou letadlovou loď

Rusko vyšle svou jedinou letadlovou loď do východní části Středozemního moře. Oznámil to ve středu ruský ministr obrany Sergej Šojgu.

Jul 26

Rusku zbyla jediná loď. Na olympiádu nesmí dvaadvacet veslařů

Týden.cz / Sport

Na olympijské hry do Ria de Janeiro nepustí mezinárodní federace FISA dvaadvacet z osmadvaceti nominovaných ruských veslařů.

Mar 30

Rusko se nehodlá ze Sýrie stáhnout, vysílá lodě se zbraněmi

Týden.cz

Ruský ledoborec Jauza vyplul z černomořského Novorossijska do syrského Tartúsu krátce po 14. březnu, kdy prezident Vladimir Putin ohlásil částečné stažení ruských sil ze Sýrie.

Dec 14

Rusko hlásí další námořní incident s tureckou lodí

Týden.cz

Rusko oznámilo další námořní incident s Tureckem, tentokrát v Černém moři. Turecká loď tam prý odmítala uhnout konvoji ruských plavidel a hrozila srážka, než ruské vojenské čluny donutily tureckého kapitána změnit kurz.

Dec 6

Turci obvinili Rusko z provokace kvůli raketometu na lodi

Turecko v neděli obvinilo Rusko z provokace poté, co jeden z členů posádky ruské lodi projíždějící v sobotu kolem Istanbulu údajně držel na ramenou raketomet.

Oct 27

Rusko o měsíc odložilo start nové kosmické lodi Progress

Týden.cz / Věda

Rusko o měsíc odložilo první start nového typu nákladní kosmické lodi Progress-MS, protože nebyl zcela prošetřen neúspěšný start rakety staršího typu z letošního dubna.

Oct 15

Rusko vysílá k Sýrii svou jedinou letadlovou loď

Týden.cz

Moskva opět překvapuje svou vojenskou strategií v Sýrii. K jejím břehům by už tento víkend měla z Murmansku vyplout jediná ruská letadlová loď Admirál Kuzněcov. Informoval o tom FlashNord, zdroj z velitelství Severní flotily. V souvislosti…

Aug 26

Francouzské lodě Mistral místo Ruska koupí Egypt

Dvě moderní francouzské vojenské lodě Mistral, které mělo původně získat Rusko, koupí nejspíš Egypt. Kontrakt v hodnotě 1,2 miliardy eur Francie uzavřela v minulých letech s Ruskem, ale kvůli přístupu Moskvy k Ukrajině dodávku dvou…

Aug 24

Rusko má odškodnit Nizozemí za loď Greenpeace

Týden.cz

Stálý rozhodčí soud v Haagu nařídil, aby Rusko odškodnilo Nizozemí za zabavení lodi mezinárodní ekologické organizace Greenpeace v roce 2013.

Jul 31

Rusko a Francie zatím nedospěly k dohodě za lodě Mistral

Týden.cz

Rusko a Francie se po dlouhém jednání dohodly na výši odškodnění za nedodané vrtulníkové lodě třídy Mistral, které Paříž odmítla ruskému námořnictvu vydat, přestože kontrakt byl uzavřen a částka uhrazena.

Mar 5

Rusko a NATO ukazují svaly v Černém moři

www.tyden.cz

Rusko a Severoatlantická aliance opět demonstrují sílu. Ruská armáda zahájila cvičení protivzdušné obrany, do kterého je zahrnut i Krym, zatímco v Černém moři nedaleko břehů Ukrajiny pořádají manévry plavidla flotily NATO.