English

Kalousek: Řešit migrační krizi chci i s demokratickou levicí

Týden.cz / Domácí

Miroslav Kalousek, který v neděli vystřídá v čele opoziční TOP 09 Karla Schwarzenberga, chce v řešení migrační krize spolupracovat i s demokratickou levicí, tedy vládními sociálními demokraty. Tématu migrační krize, ochrany demokracie a…

More from Týden.cz / Domácí

Jun 8

Rusko je teroristický a barbarský stát, říká Miroslav Kalousek

Týden.cz

V dnešním díle hovorů Jaromíra Soukupa a Miroslava Kalouska si můžete poslechnout mimo jiné o válce na Ukrajině. Voda ze zničené Kachovské přehrady, která leží na jihu Ukrajiny a je 20× větší než Lipno, zaplavila přes 1 300 domů na pravém…

Sep 3

Miroslav Šimůnek nebude mít nikdy děti

sedmicka.tyden.cz

Miroslav Šimůnek se ze závislosti na lécích dokázal dostat především díky své krásné přítelkyni. A i když je do ní bezhlavě zamilovaný a chystá se ji pojmout za manželku, magazínu SEDMIČKA prozradil, že se tatínkem bohužel nikdy nestane.

Dec 15

Kalousek do Sněmovny kandidovat nebude, rozhoduje se, co dál

Týden.cz / Domácí

Jako další z životních výzev, kterou zvládne, bere zakladatel TOP 09 a jeden z nejvýraznějších českých politiků poslední doby Miroslav Kalousek rozhodnutí, že po dvaadvaceti letech skončí příští rok v Poslanecké sněmovně.

Aug 12

Dnes si na konzervativce hraje kdejaký nácek, říká Miroslav Kalousek

Týden.cz

TOP 09 není v kondici a potřebuje vyměnit předsedu, říká zakladatel strany MIROSLAV KALOUSEK, který podporuje Tomáše Czernina a odmítá, že by byl aristokrat jeho loutkou.

May 29

Kalousek dělá dusno v TOP 09. Pohřbí vlastní stranu?

Týden.cz

Pořádné dusno dělá uvnitř TOP 09 Miroslav Kalousek. Kvůli jeho neutichající kritice mířené dovnitř strany mu už někteří členové nemohou přijít na jméno. Navíc se obávají, že svým destruktivním chováním může stranu pohřbít ve chvíli, kdy se…

Oct 13

Bělobrádek už nebude kandidovat na předsedu KDU-ČSL

Týden.cz / Domácí

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na březnovém sjezdu strany už nebude kandidovat do čela lidovců. Ve vrcholné lidovecké funkci skončí bez ohledu na výsledek senátních voleb, v nichž kandiduje na Náchodsku.

Jun 18

Obměna ČSSD v Brně. Kandidovat nebude ani bývalý primátor

Týden.cz / Domácí

V říjnových komunálních volbách v Brně zmizí z kandidátek nebo jejich popředí některá výrazná jména posledních volebních období. Vůbec nebude kandidovat bývalý primátor Roman Onderka (ČSSD), který vedl Brno osm let.

Feb 6

Herec Oldřich Navrátil bude kandidovat do Senátu za TOP 09

Herec Oldřich Navrátil bude na podzim v Třebíči kandidovat do Senátu za TOP 09. Serveru iDnes.cz to řekl předseda strany Jiří Pospíšil. Volby se letos uskuteční ve 27 senátních obvodech, TOP 09 by do nich mohla vyslat až osm kandidátů.

Jan 8

Hamáček bude kandidovat na předsedu ČSSD

Místopředseda ČSSD a bývalý předseda sněmovny Jan Hamáček bude kandidovat na šéfa strany. Nominaci přijal na pondělním jednání sociálních demokratů v domovské Mladé Boleslavi, oznámil na twitteru.

Oct 26

Kdo nahradí Kalouska? Pekarová Adamová to nebude

Týden.cz / Domácí

Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se nebude ucházet o funkci předsedy strany, kterou nebude na listopadovém sněmu obhajovat Miroslav Kalousek. Řekla, že se chystá založit rodinu.

Oct 22

Nahradí Kalouska? TOP 09 ještě není mrtvá, říká Pospíšil

www.tyden.cz

Europoslanec a bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil podal přihlášku do TOP 09. Pospíšil řekl, že o jeho možné kandidatuře do vedení strany je nyní předčasné mluvit, když ještě není ani členem.

Jul 29

Zaorálek chce uspět ve volbách a kandidovat na předsedu ČSSD

Týden.cz / Domácí

Místopředseda ČSSD a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek chce kandidovat na předsedu sociální demokracie, píše deník Právo.

Jan 6

Jurečka nebude kandidovat na předsedu proti Bělobrádkovi

Ministr zemědělství Marian Jurečka nebude kandidovat na předsedu KDU-ČSL proti vicepremiérovi Pavlu Bělobrádkovi. Řekl to serveru iDNES.cz s tím, že nechce štěpit stranu. Bělobrádek bude v květnu na lidoveckém sjezdu obhajovat…

Oct 27

Pithart na prezidenta zřejmě kandidovat nebude, nemá dost sil

Týden.cz / Domácí

Bývalý předseda české vlády a Senátu Petr Pithart pravděpodobně nebude kandidovat v přímé volbě na prezidenta, i když to zvažoval. Zdůvodnil to tím, že by neměl fyzickou sílu zvládnout volební kampaň. Uvedl to v Praze při besedě v rámci…

Oct 20

Kalousek je dobrý šéf. Širší vedení TOP 09 podrželo předsedu

Týden.cz / Domácí

Širší vedení TOP 09, výkonný výbor, ve čtvrtek podpořil setrvání Miroslava Kalouska ve funkci předsedy strany.

Oct 11

Zůstat v čele TOP 09? Kalousek chce zpětnou vazbu

Týden.cz / Domácí

Miroslav Kalousek je připraven dále vést TOP 09, ale příští týden si chce u zástupců krajů a členů výkonného výboru ověřit, zda jeho rozhodnutí pokládají za správné. Novinářům to řekl po dnešním jednání předsednictva strany. O personálních…

Nov 28

TOP 09 přepřahá. Schwarzenberg předá žezlo Kalouskovi

Týden.cz / Domácí

Opoziční TOP 09 se začala v pražském hotelu Don Giovanni loučit s dosavadním předsedou Karlem Schwarzenbergem, který na zahájeném stranickém sněmu předá vedení svému statutárnímu zástupci Miroslavu Kalouskovi.

Nov 26

Nová TOP 09. Schwarzenberg předává žezlo Kalouskovi

Týden.cz / Domácí

Po šesti letech končí na své přání v čele TOP 09 její spoluzakladatel Karel Schwarzenberg. O víkendu převezme roli stranického předsedy dosavadní Schwarzenbergův statutární zástupce a hlavní hybatel dění v TOP 09 od jejího vzniku Miroslav…

Oct 27

Hlavatý z Juty za ANO kandidovat nebude

Týden.cz / Domácí

Generální ředitel textilky Juta a senátor Jiří Hlavatý odmítl místo lídra hnutí ANO pro krajské volby v Královéhradeckém kraji. Hlavatý to zdůvodnil tím, že za sebe nenašel náhradu do vedení firmy.

Feb 5

Kalousek chce šéfovat TOP 09. Až skončí Schwarzenberg

www.tyden.cz

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek se bude ucházet o místo šéfa strany, až její nynější předseda Karel Schwarzenberg nebude chtít tento post obhajovat. Kalousek to uvedl pro pořad Kauza dne Rádia Impuls.