English

KLDR brání test, nechce osud Husajna či Kaddáfího

Osudy iráckého diktátora Saddáma Husajna a libyjského vládce Muammara Kaddáfího ukazují, co se stane, když se země vzdají svých jaderných zbrojních ambicí. Na obranu svého nejnovějšího nukleárního testu to uvedla Severní Korea.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jun 22

Syn Muammara Kaddáfího byl hospitalizován kvůli hladovce

Syn bývalého libyjského diktátora Muammara Kaddáfího Hannibal byl hospitalizován v Libanonu kvůli hladovce. Tou protestuje proti délce své vazby, jež trvá od roku 2015, napsala dnes agentura Reuters s odkazem na libanonského ministra…

Feb 17

Bývalý pracovník britské ambasády v Berlíně dostal třináct let za špionáž pro Rusy

Na třináct let a dva měsíce poslal britský soudce za mříže muže, který se přiznal ke špionáži ve prospěch Ruska vykonávané při práci na britské ambasádě v Berlíně.

Feb 7

Bývalý londýnský policista dostal za desítky sexuálních deliktů doživotí

Týden.cz

Bývalý příslušník londýnské metropolitní policie David Carrick, který se přiznal k 24 znásilněním a dalším sexuálním útokům, byl v úterý odsouzen k doživotnímu trestu vězení s možností předčasného propuštění nejdříve za 30 let.

Sep 1

Před půl stoletím byla v Libyi svržena monarchie. K moci se dostal Kaddáfí

Před půl stoletím, 1. září 1969, byla v Libyi svržena monarchie a vyhlášena republika. K moci se tehdy dostala skupina důstojníků pod vedením plukovníka Muammara Kaddáfího, který ve svých 27 letech bez jediné kapky krve svrhl krále Idríse…

Jul 20

Bývalý libyjský premiér Mahmúdí byl propuštěn z vězení

Bývalý libyjský premiér Bagdádí Alí Mahmúdí, který byl ve funkci za vlády diktátora Muammara Kaddáfího, byl ze zdravotních důvodu propuštěn z vězení. Stalo se tak čtyři roky poté, co ho soud odsoudil k trestu smrti. S odvoláním na…

Nov 29

Zpronevěřil miliony dolarů. Bývalý irácký ministr dostal sedm let

Soud v Iráku ve čtvrtek odsoudil v nepřítomnosti k sedmi letům vězení někdejšího ministra obchodu, který spolu se dvěma vysokými činiteli svého úřadu zpronevěřil více než 14 milionů dolarů (320 milionů korun) ze státních fondů.

Aug 30

Za válečné zločiny dostal bývalý Karadžičův poradce 11 let

Bosenský soud ve čtvrtek potrestal jedenácti lety vězení bývalého vysokého bosenskosrbského činitele Jovana Tintora za zločiny spáchané během války v Bosně a Hercegovině.

Jul 18

Bývalý ukrajinský ministr obrany dostal azyl v Bělorusku

Bývalý ukrajinský ministr obrany Mychajlo Ježel, který ve vlasti čelí obvinění ze zpronevěry částky odpovídající v přepočtu asi 45 milionům Kč, získal v sousedním Bělorusku postavení uprchlíka.

May 8

Bývalý vysoký představitel Číny dostal doživotí za korupci

Bývalého vysokého představitele čínské komunistické strany Sun Čeng-cchaje poslal soud na doživotí do vězení za korupci a další zločiny. Čtyřiapadesátiletý politik se v líčení, které začalo v dubnu, ke korupci přiznal a projevil lítost.

Apr 2

Bývalý poradce Kaddáfího se do Libye nevrátí. Obává se zatčení

Bývalý poradce a tlumočník někdejšího libyjského diktátora Muammara Kaddáfího se obává zatčení, pokud by se vrátil do Libye.

Feb 8

Bývalý rumunský ministr financí dostal za korupci osm let

Bývalý rumunský ministr financí a aktuální poradce předsedkyně vlády Darius Valcov byl odsouzen k osmiletému vězení za korupci. Rozsudek byl vynesen v prvoinstančním řízení a není pravomocný, protože se odsouzený hned odvolal, napsala…

Dec 1

Bývalý americký voják dostal v Japonsku doživotí

K doživotnímu trestu vězení byl v pátek za vraždu a znásilnění místní ženy v Japonsku odsouzen Američan, který dříve pracoval na americké vojenské základně na jihojaponském ostrově Okinawa.

Jan 18

Dostal "vyhazov", tak bývalé šéfy postřílel

Týden.cz

Dva vysoce postavené manažery moskevské stavební firmy zastřelil v ruské metropoli muž, který byl nedávno z podniku propuštěn pro podezření ze zpronevěry.

Aug 27

Bývalý místostarosta Horký dostal dva roky za tunelování

Týden.cz

Okresní soud v Karlových Varech potrestal bývalého místostarostu Mariánských Lázní Petra Horkého (ČSSD) dvěma lety vězení za tunelování Podniku bytového hospodářství Karlovy Vary.

Aug 8

Kam se poděla Kaddáfího familie?

Saíf Islám Kaddáfí, syn libyjského vůdce zabitého roku 2011, po nedávném rozsudku čeká na popravu. Kam se ale poděl zbytek kdysi mocného a prominentního klanu?

Jul 30

Bývalý soudce Havlín dostal za korupci 6,5 roku vězení

Soud uložil bývalému soudci Ondřeji Havlínovi šest a půl roku vězení za korupci. Obhájce žádal podmínku, státní zástupkyně šestiletý trest. Soudce Havlín podle obžaloby nezákonně ovlivňoval řízení ve prospěch pachatelů trestných činů,…

Jul 28

Kaddáfího syn Sajf Islám dostal v Libyi trest smrti

Syn bývalého libyjského vůdce Muammara Kaddáfího Sajf Islám byl v Libyi v nepřítomnosti odsouzen k trestu smrti. Hrdelní tresty dostalo i dalších osm vysokých představitelů Kaddáfího režimu.

Apr 24

Bývalý šéf CIA dostal dvouletou podmínku a vysokou pokutu

www.tyden.cz

Bývalý šéf americké Ústřední zpravodajské služby a někdejší vysoký armádní představitel David Petraeus dostal u soudu za neoprávněné nakládání s tajnými informacemi dvouletou podmínku a pokutu 100 tisíc dolarů (2,5 milionu korun).

Apr 21

Soud v Káhiře: bývalý prezident Mursí dostal dvacet let

www.tyden.cz

Bývalý egyptský prezident Muhammad Mursí dostal u soudu v Káhiře dvacetiletý trest odnětí svobody za podněcování k násilí při protivládních protestech v prosinci 2012.

Jan 7

Bývalý guvernér McDonnell dostal dva roky za korupci

www.tyden.cz

Soud ve Spojených státech poslal někdejšího guvernéra Virginie Boba McDonnella na dva roky do vězení za korupci. Informovala o tom americká média. McDonnell, kterému původně hrozilo až třináct let, byl považován za hvězdu Republikánské…