English

Kalifornie odmítla plán Volkswagenu na řešení emisního skandálu

Auto.cz

Kalifornský úřad pro čisté ovzduší CARB odmítl plán německé automobilky Volkswagen na svolání naftových aut vybavených softwarem, který umožňuje manipulovat s údaji o emisích.

More from Auto.cz

Sep 3

Emisní skandál VW se prý nakonec benzinu netýká

Auto.cz

Technici automobilky Volkswagen řekli vyšetřovatelům, že u některých vozů VW, Audi a Porsche s benzinovým motorem se mohlo manipulovat s emisními testy. Napsal to německý list Bild am Sonntag s odvoláním na vnitřní dokumenty a výpovědi…

Aug 11

Skandál v továrnách Volkswagenu! V kantýnách oblíbený currywurst nechutná tak jako dříve

Auto.cz

Situace v německých továrnách Volkswagenu je natolik vážná, že někteří zaměstnanci už hovoří o skandálu kečupgate.

Feb 6

První velký německý zákazník žaluje VW kvůli emisnímu skandálu

Auto.cz

Německý distributor ryb Deutsche See žaluje Volkswagen, protože mu poskytl špatné informace o vztahu k životnímu prostředí u flotily vozů, které si pronajal.

Dec 15

V německém Volkswagenu se bude mluvit anglicky. Povinně!

Auto.cz

Koncernovým jazykem německého výrobce automobilů Volkswagen se v budoucnosti stane angličtina.

Jul 14

Kalifornie odmítla úpravu volkswagenů s podvodným softwarem

Auto.cz

Volkswagen musí nadále pracovat na řešení emisního skandálu. Kalifornské úřady totiž odmítly úpravu aut s třílitrovým turbodieselem.

Apr 22

Řešení emisního skandálu může VW přijít až na 770 miliard korun

Auto.cz

Koncern Volkswagen se dohodl s americkými úřady na základních principech řešení svého emisního skandálu ve Spojených státech.

Apr 7

Americký prodejce žaluje Volkswagen kvůli emisnímu skandálu

Auto.cz

Německý automobilový koncern Volkswagen čelí kvůli emisnímu skandálu první žalobě ze strany vlastní distribuční sítě ve Spojených státech.

Mar 8

Německo vyšetřuje kvůli emisnímu skandálu VW již 17 zaměstnanců

Auto.cz

Německá prokuratura vyšetřuje kvůli podezření z podvodu v souvislosti s emisním skandálem Volkswagenu již 17 zaměstnanců této automobilky. Jejich počet se tak zvýšil z dosavadních šesti.

Feb 26

VW prý dělá pokroky při jednání o emisním skandálu s úřady v USA

Auto.cz

Německý automobilový koncern Volkswagen dělá pokroky při jednání s americkým ministerstvem spravedlnosti a Agenturou pro ochranu životního prostředí (EPA) o řešení emisního skandálu.

Feb 22

USA prý žádají VW, aby emisní skandál odčinil výrobou elektrovozů

Auto.cz

Americká federální Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) žádá německou automobilku Volkswagen, aby ve Spojených státech vyráběla elektrické vozy, a vynahradila tím obcházení emisních testů u naftových vozů.

Feb 10

Volkswagen po emisním skandálu prudce snížil výrobu v Mexiku

Auto.cz

Německý automobilový koncern Volkswagen po skandálu kolem manipulací s testy emisí prudce snížil produkci v Mexiku. V lednu v této zemi vyrobil necelých 20.000 vozů, což představuje meziroční pokles o 42 procent.

Jan 28

Bosch zahájil interní vyšetřování kvůli emisnímu skandálu VW

Auto.cz

Německý dodavatel automobilových součástek Robert Bosch zahájil interní vyšetřování, jehož úkolem je zjistit, zda je některý z jeho zaměstnanců zapleten do skandálu kolem falšování testů emisí automobilkou Volkswagen. Oznámila to dnes…

Jan 14

Jednání Volkswagenu ohledně emisního skandálu v USA bez dohody

Auto.cz

Jednání německé automobilky Volkswagen a americké Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA) ohledně řešení pro 600.000 naftových aut s nadměrnými emisemi skončilo bez dohody. S odvoláním na americké činitele o tom informovala agentura…

Jan 13

Kalifornie odmítla plán Volkswagenu na řešení emisního skandálu

Auto.cz

Kalifornský úřad pro čisté ovzduší CARB odmítl plán německé automobilky Volkswagen na svolání naftových aut vybavených softwarem, který umožňuje manipulovat s údaji o emisích.

Jan 7

Müller: Volkswagenu budou změny po skandálu trvat až tři roky

Auto.cz

Německé automobilové skupině Volkswagen bude trvat dva až tři roky, než po skandálu kolem měření emisí dokončí změnu strategie a podnikové struktury.

Dec 4

První Škody půjdou kvůli emisnímu skandálu do servisů od března

Auto.cz

Úpravy koncernových dieselů ve vozech Škoda kvůli emisnímu skandálu začnou pro vozy s motorem o objemu 2,0 litru pravděpodobně od března, pro objem 1,6 litru a 1,2 litru od června respektive od září příštího roku.

Oct 22

Emisní skandál Volkswagenu se možná týká i starší verze současných motorů

Auto.cz

Nejen EA 189, ale možná i starší verze agregátů řady EA 288 možná podvádějí s emisemi. Informaci dnes sdělil mluvčí koncernu.

Oct 21

Emisní skandál prý zatím neměl dopad na prodej Volkswagenu

Auto.cz

Skandál kolem falšování emisních testů zatím neměl dopad na poptávku po automobilech společnosti Volkswagen. Vyplývá to podle šéfa závodní rady podniku Bernda Osterloha z vývoje prodeje v první polovině října.

Oct 12

Emisní skandál prý zatím neovlivnil ceny ojetých naftových aut VW

Auto.cz

Skandál kolem falšování údajů o emisích zatím neměl dopad na ceny ojetých naftových automobilů z koncernu Volkswagen na evropském trhu. Vyplývá to z průzkumu společnosti EurotaxGlass ve 30 evropských zemích.

Sep 24

Skandál Volkswagenu: Kdo může nahradit Winterkorna?

Auto.cz

Ještě na začátku září se zdálo, že Winterkorn setrvá ve funkci šéfa Volkswagenu minimálně do roku 2018. Kvůli kauze Dieselgate je ale všechno jinak.