English

Německo musí rozhodnout o 770 tisících starých žádostí o azyl

Až o 770 tisících starých žádostí o azyl podaných lidmi, kteří do Německa přišli v loňském roce, bude muset letos rozhodnout Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky. Oznámil to v pátek jeho šéf Frank-Jürgen Weise, který dlouhodobě upozorňuje…

More from Týden.cz / Zahraničí

Jan 22

Palworld si můžete hrát s českou lokalizací

www.tyden.cz

Nyní máte možnost hrát Palworld s českou lokalizací po pouhých třech dnech od vydání předběžného přístupu ve verzi 0.2.

Sep 5

České ministerstvo nadále podporuje vzdělávání Ukrajinců v ČR

Ministerstvo školství (MŠMT) dál podpoří ukrajinské asistenty pedagoga a jazykové vzdělávání Ukrajinců. Pro období od začátku nového školního roku do konce kalendářního roku rozdělí mezi školy téměř 116 milionů korun na práci ukrajinských…

Oct 3

Ministerstvo zahraničí vyzvalo české občany, aby opustili Rusko

Ministerstvo zahraničí v pondělí vyzvalo české občany, aby opustili Rusko kvůli hrozbě zhoršení bezpečnosti v zemi v souvislosti s invazí na Ukrajinu. Česká diplomacie zároveň varovala před cestami na ruské území.

Feb 22

Polští podvodníci obrali české a německé důchodce o téměř sedm milionů korun

Týden.cz

Organizovaná skupina z Polska podle policie obírala české a německé důchodce o peníze nebo cennosti. Škoda je asi sedm milionů korun.

Feb 13

Německo umožní dojíždět jen českým zdravotníkům

Do Německa mohou od neděle z českých pendlerů dojíždět jen zdravotníci, oznámilo spolkové ministerstvo vnitra.

Feb 4

Klesá počet odmítnutých žadatelů o azyl, kteří opouštějí Německo

Počet odmítnutých žadatelů o azyl, kteří dobrovolně opustili Německo, loni znovu výrazně klesl.

Mar 22

Německo láká stále více českých turistů

Německo je stále častějším cílem českých turistů. Počet příjezdů Čechů do země s ubytováním loni stoupl o desetinu na 560 tisíc. Počet přenocování českých návštěvníků u západního souseda stoupl o 4,6 procenta na 1,18 milionu.

Jan 21

Způsobíte další migrační vlnu! zní z Německa k reformě azylu

Navrhovaná reforma azylového systému Evropské unie může způsobit další přistěhovaleckou vlnu a ohrozit společenský smír v Německu. Varoval před tím v rozhovoru s agenturou DPA saský ministr vnitra Roland Wöller.

Dec 4

Německo zpracovalo více žádostí o azyl než zbytek EU

Týden.cz

Německo v první polovině letošního roku rozhodlo o výrazně více žádostech o azyl než všechny ostatní země Evropské unie dohromady.

Oct 30

Nedostali azyl. Německo opustilo 35 tisíc migrantů

Německo za prvních devět měsíců letošního roku dobrovolně opustilo téměř 35 tisíc odmítnutých žadatelů o azyl.

Oct 25

Německo vrátilo do Afghánistánu 14 odmítnutých žadatelů o azyl

Německo vyhostilo dalších 14 Afghánců, kteří neuspěli s žádostmi o azyl. Letoun s odmítnutými běženci přistál ve středu ráno na letišti v afghánské metropoli Kábulu. Stroj s vypovězenými mladými muži na palubě startoval z letiště Lipsko…

Sep 25

Syn českých exulantů se dostal do německého parlamentu

Po nedělních parlamentních volbách se do německého Spolkového sněmu dostal také syn českých emigrantů Petr Bystroň. Do poslaneckých lavic usedne coby zástupce protiimigrační a protiislámské strany Alternativa pro Německo (AfD), informoval…

Sep 19

Německo: počet tureckých žádostí o azyl vzrostl o polovinu

Počet žádostí o azyl, které letos podali v Německu občané Turecka, vzrostl ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o více než polovinu.

May 31

Obavy z teroru. Německo projde schválené žádosti o azyl

Německé úřady přezkoumají až sto tisíc žádostí o azyl, které v minulosti schválily, uvedla ve středu německá veřejnoprávní televize ARD.

Apr 19

Syn českých exulantů v hledáčku německé kontrarozvědky

Předseda bavorské organizace pravicově populistické strany Alternativa pro Německo (AfD) se dostal do hledáčku německého Spolkového úřadu pro ochranu ústavy (BfV), který plní funkce kontrarozvědky. Petr Bystroň, syn českých exulantů, podle…

Feb 22

Německo zjednoduší deportace odmítnutých žadatelů o azyl

Německá vláda schválila návrh, který usnadní deportace neúspěšných žadatelů o azyl do jejich vlasti. Umožní kontrolovat mobilní telefony a SIM karty uprchlíků a počítá také s nasazením elektronických náramků v některých případech.

Aug 10

Iráčané, kteří utekli z Česka, se z Německa nevrátí. Dostali azyl

Většina Iráčanů, kteří odešli letos z České republiky do Německa, se do Česka pravděpodobně nevrátí. Naprostá většina běženců, kteří dostanou církevní azyl ve spolkové republice, totiž může v zemi zůstat.

Apr 16

Německý student údajně vydíral českou vládu jedem

Týden.cz

Ve Švédsku je vyšetřován 27letý německý student, který je podezřelý z vydírání české vlády blíže neurčenou toxickou látkou, kterou získal přes internet. Informují o tom švédská média s odvoláním na prokurátora Henrika Södermana.

Dec 9

Německo chce zavést jednotný průkaz pro žadatele o azyl

Jednotný průkaz pro všechny žadatele o azyl s podrobnými informacemi o identitě i s otisky prstů chce od léta příštího roku zavést německá vláda.

Oct 12

Týraní psi z českých množíren zaplavují Německo

Týden.cz / Domácí

Milionové kšefty se štěňaty z českých množíren se rozšiřují do Německa a dalších zemí. Každý rok tam v kamionech či dodávkách míří tisíce mláďat. Mnohá cestu nepřežijí.