English

Počet zastánců a odpůrců setrvání Británie v EU je vyrovnaný

První průzkum mezi britskými voliči od uzavření dohody mezi Británií a Evropskou unií ukazuje, že Britové jsou ohledně setrvání či odchodu země z unie rozděleni zhruba na polovinu.

More from Týden.cz / Zahraničí

Mar 13

Brexit bez dohody nebude. Odloží Británie odchod z EU?

Britští poslanci dnes odmítli možnost, že by Británie odešla z Evropské unie bez dohody.

Feb 27

V Británii se jednalo o brexitu. Mluvilo se i o novém referendu

Týden.cz

Britští poslanci dnes v sérii hlasování o návrzích na další postup v brexitovém procesu podpořili požadavek, aby i v případě odchodu Spojeného království z Evropské unie bez dohody byla zaručena práva občanů EU žijících v Británii a stejně…

Jan 4

Velvyslanec při EU: Více času na brexit? Britům bychom vyhověli

Pokud by Británie požádala o prodloužení lhůty na vyjednávání o podmínkách jejího odchodu z Evropské unie, ostatní evropské země by jí vyhověly. V rozhovoru s ČTK to řekl český velvyslanec při EU Jakub Dürr.

Nov 25

Brexit: ve hře je referendum, volby, hrozí odchod bez dohody

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 25

"Střeva" brexitu: hlavní body dohody o odchodu Británie z EU

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 15

Většina Britů je proti brexitu, chce druhé referendum

Většina Britů se nyní staví proti odchodu své země z Evropské unie a přála by si o budoucnosti Británie rozhodnout v druhém referendu. Vyplývá to z průzkumu, který ve čtvrtek zveřejnila britská stanice Sky News.

Nov 6

Britové by teď v referendu odmítli brexit, tvrdí průzkum

Kdyby se konalo další referendum o Evropské unii, Britové by odhlasovali, že v nynější osmadvacítce zůstanou

Apr 9

Britové litují brexitu. Chtějí nové referendum, odhalil průzkum

Většina Britů si přeje, aby se mohla v novém referendu vyjádřit ke konečné podobě dohody o brexitu, kterou by měla premiérka Theresa Mayová vyjednat se zástupci Evropské unie.

Jan 27

Britové se ptají: Bude další referendum o brexitu?

Týden.cz

Britové jsou ve své většině nakloněni uspořádání druhého referenda o brexitu, tedy o odchodu země z Evropské unie. Vyplývá to z průzkumu, o kterém na svém webu informoval list The Guardian.

Jan 16

Tusk: EU je otevřena Británii, pokud změní na brexit názor

Předseda Evropské rady Donald Tusk v úterý v Evropském parlamentu ujistil, že Británie by mohla setrvat v Evropské unii, pokud by ještě změnila názor na brexit. Na ostrovech se nyní znovu diskutuje o možnosti nového referenda.

Jan 14

Britská opozice nechce nové referendum o brexitu

Britská opoziční Labouristická strana nepodporuje konání druhého referenda o členství Británie v Evropské unii a ani k němu nevyzývá, řekl to v neděli vůdce labouristů Jeremy Corbyn.

Dec 17

Více než polovina Britů si nepřeje odchod z EU

Téměř rok a půl po referendu o vystoupení Británie z Evropské unie by více než polovina Britů preferovala setrvání své země v bloku. Takové je zjištění čerstvého průzkumu společnosti BMG Research pro deník The Independent.

Dec 3

Polovina Britů chce další referendum o brexitu

Polovina Britů je pro uskutečnění dalšího referenda o tom, zda má jejich země opustit Evropskou unii. Vyplývá to podle agentury Reuters z průzkumu veřejného mínění, jehož výsledky zveřejnil list Mail on Sunday. Třetina respondentů…

Jul 3

Průvodce EU pro děti už vynechal Británii. Brexit, přece!

V oblíbených francouzských naučných publikacích pro děti Petit Guide již není Británie členem Evropské unie.

Mar 29

Británie odchází z EU. Hollande: Brexit bude Brity bolet!

Týden.cz

Británie oficiálně oznámila svůj záměr opustit Evropskou unii. Premiérka Theresa Mayová tak učinila v dopise adresovaném předsedovi Evropské rady Donaldu Tuskovi a svůj krok potvrdila v britském parlamentu. Podle unijních smluv nyní začíná…

Mar 29

EU versus brexit. Co nás čeká po odchodu Británie?

Týden.cz

Británie odchází z EU. Tak rozhodlo referendum, které se uskutečnilo před více jak devíti měsíci. Pokud vše půjde podle plánu, k brexitu by mělo oficiálně dojít na jaře v roce 2019.

Mar 29

Británie spouští odchod z EU. Co bude s přistěhovalci?

Výběr hlavních událostí kolem chystaného britského odchodu z Evropské unie.

Apr 20

Brexit? Evropané chtějí, aby Britové zůstali v EU

Týden.cz

Evropané jsou více nakloněni setrvání Británie v Evropské unii než samotní Britové. Obecně se ale většina příliš neobává následků referenda, které se bude konat v červnu, ať již dopadne jakkoli, ukázal nejnovější francouzský průzkum…

Nov 12

Odchod Británie z EU by byl ztrátou pro všechny

Evropský tisk v reakci na požadavky britského premiéra Davida Camerona na reformu Evropské unie vesměs konstatuje, že by britský odchod z unie byl ztrátou pro všechny. Cameron pohrozil, že odchod v referendu podpoří, pokud unie jeho…

May 25

Britové rozhodnou v referendu sami. Občané EU bez hlasu

Ve slíbeném referendu o setrvání Británie v Evropské unii nebudou moci hlasovat občané většiny států osmadvacítky žijící v Británii. Oznámila to vláda v Londýně. Britský premiér David Cameron slíbil uspořádat referendum o setrvání Británie…