English

Kohl a Orbán: Nejdeme proti migrační politice Merkelové

Postoje bývalého německého kancléře Helmuta Kohla a maďarského premiéra Viktora Orbána nejsou v rozporu s politikou, kterou vede současná kancléřka Angela Merkelová v uprchlické krizi.

More from Týden.cz / Zahraničí

Mar 6

Maďarský premiér Orbán varuje před přijímáním přistěhovalců

Týden.cz

Maďarský premiér Viktor Orbán před dubnovými parlamentními volbami varuje voliče před možnou proměnou Maďarska v přistěhovaleckou zemi.

Feb 5

Helmut Kohl přispíval organizaci, která podporovala nacisty

Týden.cz

Někdejší německý kancléř Helmut Kohl přispíval po druhé světové válce organizaci, která podporovala nacistické zločince. S odvoláním na nově objevené materiály o tom informoval magazín Spiegel. Kohl, který stál v čele vlády spolkové…

Jun 17

"Jak zůstane v paměti?" Němci si připomínají Helmuta Kohla

Týden.cz

Jako velkého kancléře a Evropana i otce německého znovusjednocení připomínají německé deníky bývalého šéfa vlády Helmuta Kohla, který zemřel v pátek ve věku 87 let.

Jun 16

Němečtí politici: Kohl byl velký Evropan a sjednotitel

Němečtí politici oceňují zesnulého Helmuta Kohla jako kancléře znovusjednocení Německa a velkého Evropana.

Jun 16

Juncker: Kohl byl velký Evropan. Merkelová: Změnil mi život

Týden.cz

Helmut Kohl naplnil evropský dům životem a to nejen proto, že stavěl mosty na západ i na východ, ale také proto, že nikdy nepřestal navrhovat ještě lepší plány pro budoucnost Evropy. V reakci na dnešní smrt bývalého německého kancléře to…

Jun 16

Zemřel bývalý německý kancléř Helmut Kohl

Ve věku 87 let zemřel dnes ve svém domě v Ludwigshafenu bývalý německý kancléř Helmut Kohl. Informoval o tom německý deník Bild. V čele německé vlády stál Kohl v letech 1982 až 1998 a významnou měrou se zasloužil o znovusjednocení Německa…

Jun 16

Nechte nás na pokoji! vzkázal Orbán Merkelové

Maďarský premiér Viktor Orbán se ohradil proti komentářům německé konzervativní kancléřky Angely Merkelové a jejího sociálnědemokratického volebního vyzývatele Martina Schulze, kteří shodně uvítali řízení, které Evropské komise kvůli…

Jan 31

Německá SPD po nominaci Schulze na kancléře posiluje

Německá sociální demokracie po nominaci bývalého šéfa Evropského parlamentu Martina Schulze na kancléře posiluje v průzkumech veřejného mínění. V aktuálním průzkumu agentury Insa pro deník Bild si polepšila dokonce o pět bodů a dostala se…

Nov 14

Steinmeier německým prezidentem? Má podporu strany Merkelové

Kandidaturu sociálního demokrata a ministra zahraničí Franka-Waltera Steinmeiera na německého prezidenta podpoří i Křesťanskodemokratická unie kancléřky Angely Merkelové.

Oct 4

Nejoblíbenější němečtí politici. Jak si vede Merkelová?

Německá kancléřka Angela Merkelová nadále patří mezi nejpopulárnější politiky Spolkové republiky Německo, a to navzdory kritice její uprchlické politiky nebo neúspěchům Křesťanskodemokratické unie v několika posledních zemských volbách.

Sep 9

Německé volby: jak dopadne Merkelová v Berlíně?

Volby v Berlíně, který je kromě hlavního města také jednou ze šestnácti německých spolkových zemí, podle aktuálního průzkumu veřejného mínění vyhraje sociální demokracie. Úspěch pravicově populistické Alternativy pro Německo ji ale zřejmě…

Apr 25

Orbán: Maďarská ústava zakazuje islamizaci

Maďarská ústava zakazuje islamizaci, protože základní zákon země chrání maďarský jazyk a kulturu. Prohlásil to v parlamentu maďarský premiér Viktor Orbán.

Apr 19

Kohl a Orbán: Nejdeme proti migrační politice Merkelové

Postoje bývalého německého kancléře Helmuta Kohla a maďarského premiéra Viktora Orbána nejsou v rozporu s politikou, kterou vede současná kancléřka Angela Merkelová v uprchlické krizi.

Feb 29

Orbán vadí. Maďarští rodiče neposlaly děti do školy

Tisíce rodičů v Maďarsku nechaly své děti doma a neposlaly je do školy na protest proti školské politice vlády premiéra Viktora Orbána, spočívající v centralizaci, zvýšení zátěže učitelů a zrušení možnosti volby učebnic.

Jan 8

Orbán: Sankce vůči Polsku? S maďarským "ano" nepočítejte

Případné sankce Evropské unie vůči Polsku by Maďarsko vetovalo. V rozhovoru to uvedl premiér Viktor Orbán. Prohlásil rovněž, že Brusel by měl vybudovat "obrannou linii" na severní hranici Řecka, neboť dohoda s Tureckem prý nezabrání…

Nov 10

Zemřel bývalý německý kancléř Helmut Schmidt

Týden.cz

Ve věku 96 let zemřel v Hamburku bývalý německý kancléř Helmut Schmidt. Sociálnědemokratický politik stál v čele spolkové vlády v letech 1974 až 1982.

Sep 23

Orbán Merkelové: Nevnucujte nám morální imperialismus!

Týden.cz

Evropská unie se musí v uprchlické krizi vrátit k dodržování dohodnutých pravidel. Nyní vládne chaos a všechna řešení jsou jen improvizovaná, což je dlouhodobě neudržitelné.

Sep 3

Maďarský premiér: Uprchlíci jsou německý problém

UVNITŘ ANKETA. Maďarský premiér Viktor Orbán v Bruselu obhajoval přístup své země k řešení nynější migrační krize. Budapešť se podle něj jen snaží plnit nyní platná evropská pravidla a za tuto svou snahu by neměla být kritizována.…

Jun 12

Orbán: Kvůli migrantům klidně zavřeme maďarské hranice

Týden.cz

Maďarská vláda je připravená kvůli ilegálním migrantům dokonce uzavřít hranice, bude-li to nutné. Podle agentury MTI to řekl premiér Viktor Orbán v rozhovoru, který poskytl státnímu rozhlasu.

Feb 2

Merkelová krátce vstoupila na zaminovaný maďarský terén

www.tyden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová při dnešní návštěvě Budapešti vyzvala maďarského premiéra Viktora Orbána k respektu vůči opozici a k větší otevřenosti vůči kritice.