English

Trump: Migrace je děsivá věc, Britům bude bez EU líp

Británii by bylo lépe, kdy Evropskou unii opustila. V rozhovoru pro televizi Fox News to ve čtvrtek řekl pravděpodobný kandidát amerických republikánů na úřad prezidenta Donald Trump. Británie bude v červnu hlasovat v referendu o osudu…

More from Týden.cz / Zahraničí

Oct 2

Americký prezident Donald Trump se nakazil koronavirem

Americký prezident Donald Trump a jeho manželka Melania měli ve čtvrtek pozitivní test na koronavirus. Šéf Bílého domu to oznámil na svém twitterovém účtu několik hodin poté, co přišla zpráva o nákaze u jeho poradkyně Hope Hicksové.…

May 19

Trump zkritizoval stanici Fox News kvůli antimalariku

Americký prezident Donald Trump se v noci na úterý v sérii příspěvků na sociální síti twitter opřel do televizní stanice Fox News, která je mu dlouhodobě nakloněna a podle mnohých indicií ji pravidelně sleduje.

Aug 6

Bosna zatím podle EK nesplňuje kriteria pro členství v EU

Bosna a Hercegovina podle hodnocení Evropské komise dostatečně nesplňuje kriteria, aby se mohla stát členem EU. Senátní výbor pro unijní záležitosti s tímto hodnocením k žádosti balkánského státu o vstup do EU souhlasil.

Mar 6

Žádná Fox News. Demokraté vyhlásili vůči stanici embargo

Vedení americké Demokratické strany vyhlásilo embargo na spolupráci s konzervativní televizní stanicí Fox News během politických debat uchazečů o stranickou nominaci do prezidentských voleb v příštím roce.

Dec 6

Mayová: Británie ještě může zůstat v EU!

Týden.cz

Před klíčovým hlasováním britského parlamentu o brexitové dohodě, které se uskuteční příští úterý, premiérka Theresa Mayová varovala, že ve hře je stále i možnost, že Británie z Evropské unie vůbec neodejde.

Oct 25

Lajčák: Pro Česko i Slovensko je členství v EU životním zájmem

Evropská unie je nejlepší garancí udržení našeho národního způsobu života. Kdo si myslí, že roztříštěné národní státy by lépe čelily sílícím mocnostem z jiných civilizačních okruhů, mýlí se. Na konferenci věnované 100. výročí vzniku…

Sep 13

Srbsko za dohodu s Kosovem požaduje členství v EU

Týden.cz

Srbský prezident Aleksandar Vučić hodlá v rámci případné dohody s Kosovem usilovat o záruku, že se Srbsko v roce 2025 stane členem Evropské unie.

Mar 26

Erdogan: Naším cílem je stále plné členství v EU

Pro Turecko zůstává strategickým cílem plné členství v Evropské unii. Prohlásil to v pondělí turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v bulharské Varně před svou večerní schůzkou s vrcholnými představiteli EU.

Dec 17

Více než polovina Britů si nepřeje odchod z EU

Téměř rok a půl po referendu o vystoupení Británie z Evropské unie by více než polovina Britů preferovala setrvání své země v bloku. Takové je zjištění čerstvého průzkumu společnosti BMG Research pro deník The Independent.

Aug 20

Po brexitu si členství v EU považuje stále více občanů

Chystaný odchod Británie z Evropské unie přesvědčil řadu lidí ve zbylých státech osmadvacítky, že členství v unii jejich zemi přináší spíše výhody než nevýhody.

May 2

Brit dostal u soudu osm let za terorismus a členství v IS

Londýnský soud v úterý poslal na osm let do vězení Brita Samatu Ullaha za členství v teroristické organizaci Islámský stát (IS). Policie u něj našla 30 párů USB zařízení kamuflovaného jako knoflíčky do košilových manžet s údaji o…

Mar 29

Británie odchází z EU. Hollande: Brexit bude Brity bolet!

Týden.cz

Británie oficiálně oznámila svůj záměr opustit Evropskou unii. Premiérka Theresa Mayová tak učinila v dopise adresovaném předsedovi Evropské rady Donaldu Tuskovi a svůj krok potvrdila v britském parlamentu. Podle unijních smluv nyní začíná…

Nov 29

Erdoğan členství v EU neodepsal. Ale zvažuje i jiné varianty

Pokud jde o členství v Evropské unii, Turecko ještě na tuto možnost zcela nezanevřelo, uvedl prezident Recep Tayyip Erdogan.

Nov 20

Erdogan: Musíme se přestat tolik fixovat na členství v EU

Týden.cz

Turecko se nepotřebuje stát členem Evropské unie za každou cenu a může se připojit k asijskému bezpečnostnímu bloku, vedenému Ruskem a Čínou. S poukazem na možný obrat Turecka k Šanghajské organizaci pro spolupráci to řekl novinářům…

May 6

Členství Ukrajiny v NATO? Rusko ničí americké plány

Týden.cz

Americko-ruské vztahy jsou již nyní špatné a ještě je zhoršují američtí diplomaté vysíláním protichůdných poselství ohledně budoucích vztahů Ukrajiny se Severoatlantickou aliancí. Napsal to expert na východoevropské reformy Josh Cohen.

Feb 22

Členství v EU ztrácí pro adepty z Balkánu přitažlivost

Začlenění do Evropské unie ztrácí pro kandidátské země na Balkáně na půvabu, a to kvůli migrační krizi a možnosti vystoupení Británie. Řekl to dnes v Londýně srbský premiér Aleksandar Vučić, který ale zdůraznil, že vstup do EU zůstává pro…

Feb 18

Juncker: Dohoda s Brity na summitu EU bude

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker je přesvědčen, že se lídrům osmadvacítky na nynějším summitu v Bruselu podaří dohodnout změny ve vztahu mezi Británií a Evropskou unií.

Feb 14

Léčba Brity. Změní Cameron EU?

Zůstane Spojené království v Evropské unii? Dohodou upravující podmínky britského členství se bude tento týden zabývat unijní summit. Pokud David Cameron pro své plány ostatní státníky získá, může to mít pro Unii dalekosáhlé následky.…

May 9

Srbsko neuzná Kosovo, i kdyby ho to stálo členství v EU

www.tyden.cz

Srbsko neuzná Kosovo, i když je to nejdůležitější podmínka jeho přijetí do Evropské unie. Ruské agentuře Interfax to řekl srbský prezident Tomislav Nikolić, podle něhož "na něco takového mohou přistoupit jen otroci".

Mar 13

Island už nestojí o členství v EU

www.tyden.cz

Island ve čtvrtek stáhl svou žádost o členství v Evropské unii. Euroskeptická středopravá vláda tak po dvou letech u moci ukončila proces, který započal podáním přihlášky už v roce 2009.