English

Petryová horší než Hitler? Šéfce AfD zakázali řečnit v hospodě

Týden.cz

Provozovatel slavné mnichovské restaurace Hofbräukeller, ve které kdysi řečnil nacistický vůdce Adolf Hitler, zakázal ve svém podniku vystoupit předsedkyni pravicově populistické Alternativy pro Německo (AfD) Frauke Petryové.

More from Týden.cz

Jun 30

Před 90 lety Adolf Hitler zlikvidoval opozici ve vlastních řadách

Týden.cz

Jen rok poté, co se Adolf Hitler stal říšským kancléřem, nechal zlikvidovat své poslední odpůrce ve vlastních řadách a definitivně si tak upevnil moc. Akce, od jejíhož počátku uplyne 30. června 90 let, vstoupila do dějin pod označením Noc…

Apr 30

Adolf Hitler rozpoutal nejkrvavější válku v dějinách, zemřel vlastní rukou

Jeho charismatu zdatného řečníka a idejím o budování nového národního společenství propadla i značná část jednoho z nejcivilizovanějších národů.

Sep 5

Ve francouzském Senátu mají stále bustu Adolfa Hitlera

Více než sedmdesát let po konci druhé světové války se v budově francouzského Senátu stále nachází busta nacistického vůdce Adolfa Hitlera. Odhalení deníku Le Monde přitom nepřekvapilo jen jeho čtenáře, ale i předsedu horní komory…

Apr 20

Adolf Hitler: manipulátor davů, který přežil několik atentátů

Týden.cz

Jeho charismatu zdatného řečníka a jeho idejím o budování nového národního společenství propadla i značná část jednoho z nejcivilizovanějších národů. Nacistický vůdce Adolf Hitler, který se narodil před 130 lety, 20. dubna 1889, se stal z…

Feb 16

Zemřel filmový Adolf Hitler, Brunu Ganzovi bylo 77 let

Týden.cz

Na divadelních prknech sklízel vavříny víc jak čtyři desetiletí a za stejnou dobu ztvárnil také řadu rolí i na plátně. Do povědomí širší veřejnosti se ale švýcarský herec Bruno Ganz, který v sobotu zemřel ve věku 77 let, dostal až v…

Jan 29

Exšéfka AfD Petryová prohrála soud s touto stranou

Bývalá předsedkyně protiimigrační strany Alternativa pro Německo Frauke Petryová prohrála soud s touto stranou, a nebude tak pro svůj nový politický projekt moci používat chráněnou značku Modrá strana.

Oct 31

Poslanec AfD rozesílal fotky s Hitlerem či hákovým křížem

Stefan Keuter, poslanec Alternativy pro Německo, ze svého mobilního telefonu, podle magazínu Stern a investigativního týmu Correctiv, posílal fotografie s nacistickým vůdcem Adolfem Hitlerem nebo s hákovým křížem.

Sep 3

AfD se ohledně migrace radikalizuje. Je hrozbou pro Německo?

Týden.cz

V Německu se po událostech ve východoněmeckém Chemnitzu (Saské Kamenici) diskutuje o tom, zda by Spolkový úřad na ochranu ústavy (BfV), tedy civilní kontrarozvědka, měl začít sledovat protestní Alternativu pro Německo (AfD).

Jun 4

Hitler skvrnkou na velkolepé historii? Šéf AfD to schytal

Kritiku z vlastní strany si vysloužil spolupředseda Alternativy pro Německo Alexander Gauland, který v sobotu označil Adolfa Hitlera a dvanáctiletou éru nacismu jen za skvrnku na jinak velkolepé tisícileté historii Německa. Křídlo AfD,…

Feb 15

Německo půjčí Česku originál mnichovské dohody

Týden.cz / Domácí

Německo zapůjčí do České republiky originál mnichovské dohody, jednoho z nejdůležitějších dokumentů české moderní historie. Uvedl to ministr zahraničí Martin Stropnický.

Jan 24

Slavili narozeniny Adolfa Hitlera, výtečníky zadržela policie

Polské úřady zadržely na příkaz prokuratury pět lidí, kteří se loni v Polsku zúčastnili tajné oslavy narozenin Adolfa Hitlera, jak vyšlo o víkendu najevo z dokumentárního televizního pořadu.

Dec 2

Jörg Meuthen zůstává předsedou Alternativy pro Německo

Sjezd německého protiimigračního uskupení Alternativa pro Německo (AfD) dnes potvrdil Jörga Meuthena v jedné ze dvou předsednických funkcí. Meuthen získal 72 procent hlasů, proti jeho setrvaní v čele AfD hlasovalo 24 procent delegátů.

Sep 29

Petryová nebude poslední. Od AfD se distancuje stále více lidí

Od protiimigrační a protiislámské Alternativy pro Německo (AfD), která se v neděli poprvé dostala do parlamentu, se distancuje stále více jejích členů.

Sep 27

Petryová možná založí stranu, AfD se podle ní radikalizovala

Týden.cz

Předsedkyně protiimigrační strany Alternativa pro Německo Frauke Petryová a její manžel Marcus Pretzell, kteří se stranu chystají opustit, možná založí nové politické uskupení. Pretzell, který dosud šéfoval AfD v nejlidnatější spolkové…

Sep 26

Frauke Petryová se svým mužem se chystají vystoupit z AfD

Předsedkyně protiimigrační a protiislámské Alternativy pro Německo (AfD) Frauke Petryová se chystá vystoupit ze strany. Řekla to dnes v Drážďanech. Stranu opouští i její muž a zemský šéf AfD v Severním Porýní-Vesfálsku Marcus Pretzell.…

Aug 29

Šéfka AfD Petryová může být stíhána, přišla o imunitu

Spolupředsedkyně strany Alternativa pro Německo (AfD) Frauke Petryová přišla o imunitu, a může tak být trestně stíhána kvůli podezření z křivé přísahy.

Feb 5

Frauke Petryová musí spojit kampaň s rolí matky

Předsedkyni pravicově populistické strany Alternativa pro Německo Frauke Petryovou zřejmě čeká náročná předvolební kampaň. Boj o hlasy voličů bude totiž muset skloubit s péčí o dítě, které by se mělo narodit v první polovině tohoto roku,…

May 6

Petryová horší než Hitler? Šéfce AfD zakázali řečnit v hospodě

Týden.cz

Provozovatel slavné mnichovské restaurace Hofbräukeller, ve které kdysi řečnil nacistický vůdce Adolf Hitler, zakázal ve svém podniku vystoupit předsedkyni pravicově populistické Alternativy pro Německo (AfD) Frauke Petryové.

Mar 11

Donald Trump jako Adolf Hitler?

Týden.cz

Nad příčinami úspěchů Donalda Trumpa se zamýšlí americký profesor Ralph Nurnberger v komentáři napsaném pro časopis TÝDEN.

Aug 2

Židovské hry v Berlíně. Adolfa Hitlera by z toho kleplo

Poprvé od holocaustu se Makabejské hry, židovská olympiáda, konají v Berlíně. Navíc na Hitlerových stadionech. Teď jsou tu však nová nebezpečí: muslimové. Sportovci bydlí blízko radikální mešity.