English

Merkelová jednala s Erdoganem, poprvé od sporu kvůli genocidě

Německá kancléřka Angela Merkelová v sobotu na summitu NATO ve Varšavě poprvé jednala s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem od okamžiku, kdy počátkem června německý parlament označil masakr Arménů osmanskou říší během první…

More from Týden.cz / Zahraničí

Nov 16

Německo chce přísnější karanténu, do médií to řekla kancléřka Merkelová

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová by kvůli stále vysokým počtům nových případů nemoci covid-19 ráda zpřísnila stávající karanténní opatření.

Dec 22

Merkelová jako kancléřka překoná Adenauera

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová dnes dohnala prvního kancléře poválečné spolkové republiky Konrada Adenauera co do počtu dní v úřadě.

Sep 7

Angela Merkelová ocenila výměnu vězňů jako nadějný signál

Americký prezident Donald Trump pogratuloval Rusku a Ukrajině k výměně vězňů, kterou na twitteru označil za "velmi dobrou zprávu" a "první velký krok k míru". "Tato výměna vypadá jako nadějný signál," uvedla německá kancléřka Angela…

Jan 23

Putin s Erdoganem jednali o Sýrii, postupovat chtějí společně

Koordinace kroků ke stabilizaci situace v syrském Idlibu ovládaném islámskými radikály byla v Moskvě předmětem jednání ruského prezidenta Vladimira Putina s jeho tureckým protějškem Recepem Tayyipem Erdoganem.

Nov 13

Merkelová promluví o budoucnosti Evropy a migraci

Debata o budoucnosti Evropy s německou kancléřkou Angelou Merkelovou, hlasování o cílech v oblasti obnovitelných energetických zdrojů či rozprava o postoji členských států Evropské unie ke globálnímu paktu o migraci jsou v úterý na…

Oct 30

Slabší Merkelová? Moje pozice ve světě neutrpí, věří kancléřka

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová je přesvědčena, že rozhodnutí skončit v čele křesťanských demokratů neoslabí její pozici v mezinárodních jednáních. Bude na ně naopak mít víc času.

Oct 29

Angela Merkelová je připravena vzdát se vedení strany

Německá kancléřka a předsedkyně Křesťanskodemokratické unie (CDU) Angela Merkelová je připravena vzdát se vedení strany a v prosinci znovu nekandidovat do jejího čela; funkci kancléřky ale hodlá dál zastávat.

Jun 28

Merkelová: NATO je pro německou obranu mimořádně důležité

NATO je pro německou obranu stále mimořádně důležité, i navzdory nynějšímu napětí uvnitř aliance.

Jun 18

Merkelová: Jednostranné kroky v migraci odmítám, chci jednat

Týden.cz

Jednostranné kroky v oblasti migrace by podle německé kancléřky Angely Merkelové (CDU) mohly vést k dominovému efektu a mít negativní dopad na Evropskou unii.

May 29

Pravicový extremismus je ostudou, míní kancléřka Merkelová

Pravicový extremismus v žádném případě nepatří minulosti a je ostudou Německa. Řekla to v Düsseldorfu německá kancléřka Angela Merkelová při vzpomínce na tři děti a dvě mladé ženy.

May 12

Kancléřka Merkelová dostala cenu míru od františkánů

Německá kancléřka Angela Merkelová obdržela od františkánského řádu ocenění za úsilí o smír a mírové spolužití v Německu i v Evropě.

Mar 14

Angela Merkelová sbírá gratulace ke svému znovuzvolení

Týden.cz

Angele Merkelové ke znovuzvolení německou kancléřkou gratuloval ruský prezident Vladimir Putin, francouzský prezident Emmanuel Macron, šéf Evropské rady Donald Tusk nebo polský premiér Mateusz Morawiecki.

Feb 17

Merkelová vs. Schulz. Kancléřka by prý v druhém kole ostrouhala

Týden.cz

Kandidát sociálnědemokratické strany na německého kancléře Martin Schulz by v přímém souboji současnou předsedkyni vlády Angelu Merkelovou výrazně porazil. Vyplývá to z průzkumu Politbarometer veřejnoprávní televizní stanice ZDF.

Nov 17

Merkelová jedná s Obamou. I o Trumpovi

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová přijala ve čtvrtek odpoledne dosluhujícího amerického prezidenta Baracka Obamu k poslednímu bilaterálnímu jednání. Diskutovat na něm mají o mezinárodní politice i o příštím prezidentovi Spojených států…

Oct 15

Kancléřka Merkelová chce zpřísnit sankce vůči Rusku

Německá kancléřka Angela Merkelová se chce v Evropské unii zasadit o zpřísnění sankcí vůči Rusku kvůli jeho vojenským aktivitám v Sýrii. Informoval o tom německý list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung s odvoláním na zdroje z…

Sep 16

Merkelová: Nelegální migraci musíme zastavit

UVNITŘ ANKETA. Evropská unie poskytne Bulharsku 108 milionů eur (2,9 miliardy Kč) na ochranu jeho hranice s Tureckem před náporem migrantů. Po summitu 27 zemí EU v Bratislavě to řekl předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker.

Jul 29

Merkelová svým hodnocením situace s migrací nepřesvědčila

Týden.cz

Stanovisko k problematice migrace a terorismu, které ve čtvrtek přednesla kancléřka Angela Merkelová, řadu německých politiků nepřesvědčilo. Nesouhlas dalo najevo především vedení Křesťansko-sociální unie sesterské strany…

Jul 9

Merkelová jednala s Erdoganem, poprvé od sporu kvůli genocidě

Německá kancléřka Angela Merkelová v sobotu na summitu NATO ve Varšavě poprvé jednala s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem od okamžiku, kdy počátkem června německý parlament označil masakr Arménů osmanskou říší během první…

May 23

Merkelová se sejde s Erdoganem, řeč bude o migraci i imunitě

Německá kancléřka Angela Merkelová se dnes na okraj summitu OSN k humanitární činnosti v Istanbulu sejde s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem. Mluvit s ním chce mimo jiné o nedávném rozhodnutí tureckého parlamentu týkajícím se…

Dec 9

Osobností roku je "kancléřka svobodného světa" Merkelová

Osobností letošního roku amerického časopisu Time byla vyhlášena německá kancléřka Angela Merkelová. Redakce ocenila její roli morální vůdkyně či vstřícný přístup k uprchlíkům.