English

Hurikán Nicole opět nabral sílu. Bermudám hrozí záplavy

Hurikán Nicole, který v posledních hodinách zesílil na druhý z pěti stupňů intenzity, směřuje k Bermudám, kde podle meteorologů může způsobit rozsáhlé záplavy.

More from Týden.cz / Zahraničí

Aug 4

Hurikán Isaias už zeslábl na bouři

Bouře Isaias, která v pondělí v noci zesílila na hurikán prvního stupně, dorazila na východní pobřeží USA ve státěHurikán Isaias, který v noci na úterý dorazil na východní pobřeží USA ve státě Severní Karolína, opět zeslábl na tropickou…

Jul 31

Bouře Isaias zesílila na hurikán a řítí se na Bahamy

Tropická bouře Isaias v Karibiku zesílila poblíž Baham na hurikán. Informovalo o tom ve čtvrtek americké Národní středisko pro hurikány (NHC).

Sep 19

Hurikány ochromily Bermudy i okolí Houstonu v USA

Bermudy zasáhl hurikán Humberto. Na ostrovech poničil elektrické vedení, takže desítky tisíc lidí jsou tam bez elektřiny.

Sep 16

Bouře Humberto v Atlantiku zesílila na hurikán prvního stupně

Tropická bouře Humberto v Atlantickém oceánu zesílila na hurikán prvního stupně, uvedlo americké Národní středisko pro hurikány (NHC).

Jul 13

Bouře Barry zesílila na hurikán, ohrožuje jih USA

Tropická bouře Barry na cestě k pobřeží amerického státu Louisiana zesílila na hurikán. Podle Národního střediska pro hurikány (NHC) živel provází vítr o rychlosti 120 kilometrů v hodině a jihu USA hrozí rozsáhlé škody zejména kvůli…

Jul 12

Louisiana se chystá na hurikán. New Orleans se obává bouře

Tropická bouře Barry, která se blíží k pobřeží amerického státu Louisiana, nadále nabírá na síle, takže před vstupem nad pevninu v noci na sobotu může zesílit na první hurikán letošní sezony.

Jul 7

Nad Atlantikem se zformoval první hurikán této sezony

Nad vodami Atlantického oceánu východně od souostroví Malé Antily se v pátek zformoval první hurikán letošní sezony. Bouře dostala jméno Beryl a ostrovy v Karibiku pravděpodobně zasáhne v noci z neděle na pondělí.

Oct 14

Atlantikem se k západní Evropě žene hurikán Ophelia

www.tyden.cz

Varování před silným větrem a vydatným deštěm, který s sebou přinese hurikán Ophelia, v sobotu vydaly úřady na Azorských ostrovech. Toto portugalské souostroví by měl okraj hurikánu zasáhnout v noci na neděli SELČ.

Oct 7

Tropická bouře Nate sílí, mění se v hurikán. Žene se na Cancún

Tropická bouře Nate při postupu k jihovýchodu Mexika a státům na jižním pobřeží USA zesílila. Provází ji vítr o rychlosti 105 kilometrů v hodině a při přesunu nad Mexickým zálivem má ještě nabírat na síle a přeměnit se v hurikán.

Sep 17

Nad Atlantikem se vytvořila bouře Maria, patrně zesílí na hurikán

Nad Atlantickým oceánem se vytvořila tropická bouře Maria, která v nejbližších hodinách patrně zesílí na hurikán. Uvedlo to americké Národní středisko pro hurikány (NHC).

Sep 16

Bouře Norma se změnila v hurikán. Míří k Mexiku

Tropická bouře Norma, která se zformovala ve východním Tichomoří, se v noci na sobotu změnila v hurikán a zamířila k mexickému poloostrovu Baja California.

Sep 11

Hurikán Irma slábne. Guvernér Floridy: Zatím se domů nevracejte

Hurikán Irma ráno dále zeslábl, během svého postupu přes sever Floridy k hranicím státu Georgia však stále představuje vážné riziko pro obyvatele. Bez proudu je v současnosti 4,5 milionu domácností a podniků na Floridě a dalších sto tisíc…

Sep 5

Obyvatelé Floridy bedlivě sledují vývoj hurikánu Irma

Obyvatelé karibských ostrovů či Floridy s napětím sledují vývoj hurikánu Irma, který dnes zesílil na pátý, tedy nejvyšší stupeň hurikánové škály a je nejsilnější bouří v této oblasti za dlouhá desetiletí.

Aug 31

Z Atlantiku se žene další hurikán, míří ke Karibiku

Týden.cz

Tropická bouře Irma, která se zformovala ve východním Atlantiku, ve čtvrtek zesílila na hurikán. Zatím dosahuje druhé kategorie na pětistupňové škále hurikánů, už ve čtvrtek v noci by ale mohla dosáhnout nejvyššího stupně.

Nov 24

Z tropické bouře se stal hurikán, v Karibiku evakuují tisíce lidí

Tropická bouře Otto, která už několik dní sužuje jihozápad karibské oblasti, ve čtvrtek opět zesílila na hurikán. Na pětistupňové škále dosáhl živel síly druhého stupně, uvedlo americké Národní středisko pro hurikány . Oko hurikánu se po…

Oct 14

Hurikán Nicole zeslábl, na Bermudách připravil o proud desetitíce lidí

Slábnoucí hurikán Nicole, který se již výrazně vzdálil od Bermud, způsobil na těchto ostrovech východně od amerického pobřeží bleskové povodně a desetitisíce lidí připravil o elektřinu. Podle místního premiéra se však patrně obešel bez…

Oct 12

Hurikán Nicole opět nabral sílu. Bermudám hrozí záplavy

Hurikán Nicole, který v posledních hodinách zesílil na druhý z pěti stupňů intenzity, směřuje k Bermudám, kde podle meteorologů může způsobit rozsáhlé záplavy.

Oct 11

Bouře Nicole, která směřuje na Bermudy, se změnila v hurikán

Bouře Nicole, která postupuje na Bermudy, nabírá v Atlantiku na síle a již přerostla v hurikán. Oznámilo to americké Národní středisko pro hurikány.

Oct 7

Stovky mrtvých na Haiti po hurikánu Matthew, u Floridy zeslábl

Hurikán Matthew, který si v Karibiku vyžádal stovky obětí, v pátek u východního pobřeží amerického státu Florida výrazně zeslábl, nadále však s větrem až 195 kilometrů v hodině zůstává nebezpečným.

Oct 24

Patricia: nejsilnější hurikán na americkém kontinentu

Týden.cz

Mohutný hurikán Patricia, který v sobotu ráno ničivou silou udeřil na západní pobřeží Mexika a způsobil evakuaci tisíců lidí, zeslábl na tropickou bouři. Původně hurikán nejsilnější páté kategorie, který z Pacifiku přinesl přívalové deště,…