English

Tři čtvrtiny Němců se bojí zhoršení vztahů, pokud Trump vyhraje

Více než tři čtvrtiny Němců se obávají, že případné vítězství republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa povede ke zhoršení vztahů mezi Berlínem a Washingtonem.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jun 6

Vyštetřovatel Smith a právníci Donalda Trumpa se sešli na schůzku

Týden.cz

Právníci amerického exprezidenta Donalda Trumpa se v pondělí sešli s pracovníky ministerstva spravedlnosti včetně zvláštního vyšetřovatele Jacka Smithe, který prověřuje kauzy spojené s bývalým šéfem Bílého domu. S odvoláním na své zdroje o…

Jan 9

Socha ironizující Donalda Trumpa lehla popelem

Týden.cz

Dřevěná socha ironizující amerického prezidenta Donalda Trumpa shořela ve Slovinsku, rodišti jeho manželky Melanie. S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura AP.

Dec 18

Sněmovna bude hlasovat o žalobě na Donalda Trumpa

Týden.cz

Sněmovna reprezentantů schválila podobu středečního hlasování o ústavní žalobě proti prezidentu Donaldu Trumpovi. Procedurální výbor dolní komory amerického Kongresu, v níž mají převahu demokraté, těsným poměrem pěti ku čtyřem rozhodl, že…

Dec 16

Rozhodnutí o dalším osudu Donalda Trumpa se blíží

Týden.cz

Americký Senát se může brzy změnit v bitevní pole, na němž se o osud prezidenta Donalda Trumpa, a možná i o výsledek prezidentských voleb v příštím roce, střetnou republikáni s opozičními demokraty.

Oct 21

Vypovězení smlouvy. Británie Trumpa podporuje, Německo se obává

Velká Británie rozhodně podporuje rozhodnutí Spojených států vypovědět smlouvu o likvidaci raket středního a krátkého doletu z roku 1987. V rozhovoru pro list Financial Times to prohlásil britský ministr zahraničí Gavin Williamson.

Oct 2

Bejrútem projelo umělecké dílo v podobě Donalda Trumpa

Umělec, který si říká Saint Hoax, ukázal v libanonské metropoli Bejrútu své nejnovější dílo. Ulicemi projel obří nafukovací tank s hlavou amerického prezidenta Donalda Trumpa s několikametrovým nosem v podobě hlavně.

Sep 6

Trumpa a migrace se Němci bojí víc než teroru a katastrof

Největší strach mají Němci z dopadů politiky amerického prezidenta Donalda Trumpa. Obava z toho, co prezident USA způsobí, je ještě vyšší než strach z terorismu nebo přírodních katastrof.

Jun 20

Spekulace potvrzeny. Britská královna přijme Donalda Trumpa

Týden.cz / Domácí

Americký prezident Donald Trump se během červencové návštěvy Británie sejde s královnou Alžbětou II.

Aug 20

Vývoj nočních TV show v éře Donalda Trumpa

Bývaly doby, kdy pozdní noční televizní pořady jako The Tonight Show a Jimmy Kimmel Live! přinášely odlehčení drsné každodenní reality, napsal list New York Daily News.

Jul 25

V maskách Donalda Trumpa vykradli desítky bankomatů

VIDEO UVNITŘ: Italská policie v pondělí oznámila, že zatkla dva bratry podezřelé z vyloupení desítek bankomatů v maskách prezidenta Donalda Trumpa.

Jul 15

Prezident Kuby se poprvé vyjádřil k politice Donalda Trumpa

Kubánský prezident Raúl Castro odsoudil tvrdší postoj Spojených států vůči Havaně, který přijal americký prezident Donald Trump.

Mar 22

Hrozba radikalismu. Berlín vyhostí Němce afrického původu

Týden.cz

Německo vyhostí dva muže afrického původu, které úřady považují za islámské radikály, ačkoli se oba narodili již ve spolkové republice. Uvedl to zpravodajský server BBC, podle něhož to v Německu bude první takový případ.

Jan 11

Ruská kompra na Donalda Trumpa. Co zatím (ne)víme

Aféra kolem údajných kompromitujících materiálů, kterými má na nového amerického prezidenta Donalda Trumpa disponovat ruská tajná služba FSB, začala ihned hýbat světovým děním. Ještě před svým uvedením do úřadu musí Trump čelit těžkému…

Nov 6

Tři čtvrtiny Němců se bojí zhoršení vztahů, pokud Trump vyhraje

Více než tři čtvrtiny Němců se obávají, že případné vítězství republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa povede ke zhoršení vztahů mezi Berlínem a Washingtonem.

Oct 8

Jak vyměnit Trumpa? Složit se na nového kandidáta

Další ze série urážlivých výroků z úst republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa rozpoutal ve straně silnou diskusi o tom, zda nevyslat měsíc před volbami do klání s demokratkou Hillary Clintonovou někoho jiného.

Sep 12

Český příběh Donalda Trumpa. Jak potkal holku z Gottwaldova

Týden.cz

Svérázný americký prezidentský kandidát Donald Trump se už za necelé dva měsíce utká s Hillary Clintonovou o Bílý dům. Jeho příběh má ale i český prvek. Jmenuje se Ivana Trumpová.

Sep 11

Bizarní svět v hlavě Donalda Trumpa

Jak asi vypadá současný svět v hlavě magnáta Donalda Trumpa? Tak takovou otázku si položil jeden z bulharských umělců a aby nezůstal pozadu s odpovědí, podělil se o ni rovnou se světem v podobě digitální infografiky.

Aug 8

Republikáni, kteří nechtějí Trumpa, našli nového kandidáta

Američtí republikáni nespokojení s prezidentskou kandidaturou Donalda Trumpa chtějí vyslat do boje vlastního uchazeče o Bílý dům. Konzervativní alternativou newyorského miliardáře se má stát čtyřicetiletý Evan McMullin, bývalý přední…

Apr 10

Amerika Donalda Trumpa. Noviny ukázaly vydání za rok

Týden.cz

List The Boston Globe ve svém nedělním vydání otiskl svou fiktivní titulní stránku s datem 9. dubna 2017. Donald Trump na ní coby prezident USA ohlašuje zahájení deportací imigrantů, kteří v zemi pobývají bez povolení.

Feb 12

Hollanda nechtějí za prezidenta tři čtvrtiny Francouzů

Týden.cz

Tři ze čtyř Francouzů si nepřejí, aby socialistický prezident François Hollande ve volbách na jaře 2017 získal další pětiletý mandát. Vyplynulo to z výsledků průzkumu, které zveřejnila místní média.