English

Zimola: Sobotky je mi líto, na jeho místě bych odstoupil

Týden.cz / Domácí

Jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD) je přesvědčen, že premiér Bohuslav Sobotka jako šéf sociální demokracie tápe. Jak řekl v rozhovoru pro připravované vydání časopisu TÝDEN, Sobotka by měl projít reflexí a kývnout na rozdělení křesel…

More from Týden.cz / Domácí

Jan 7

Jiří Zimola rezignoval na funkci krajského předsedy ČSSD

Jiří Zimola v pondělí rezignoval na pozici krajského předsedy ČSSD. Na zasedání krajského předsednictva rezignovali i dva místopředsedové Stanislav Mrvka a Jaroslav Kupsa. Kandidátku ČSSD pro krajské volby v jižních Čechách povede…

Aug 20

Ústecká ČSSD vyzvala Hamáčka k rezignaci na funkci předsedy

Týden.cz / Domácí

Sociální demokraté v Ústeckém kraji vyzvali Jana Hamáčka k rezignaci na funkci předsedy strany. Důvodem jsou podle nich snahy o vyloučení poslance Jaroslava Foldyny (ČSSD) pro jeho politické názory a neúspěšný projekt zapojení ve vládě.…

Feb 4

ČSSD preferuje Hamáčka na post předsedy. Má nejvíce nominací

Nejvíce nominací na předsedu ČSSD získal na krajských konferencích současný místopředseda strany Jan Hamáček. Podpořili ho sociální demokraté v pěti krajích.

Jan 5

Zachraňme ČSSD! Kritici chtějí přímou volbu předsedy

Kritici současného vedení ČSSD založili platformu, která má podle nich zastavit propad strany. Žádají přímou volbu předsedy ČSSD a to, aby členové strany přímo rozhodli o případném vstupu do vlády. Podle bývalého jihočeského hejtmana…

Nov 2

Březina rezignoval na post předsedy zastupitelů ČSSD v Praze

Pražský zastupitel Karel Březina (ČSSD) rezignoval na funkci předsedy zastupitelského klubu sociální demokracie. Na jednání pražských zastupitelů to řekla primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Důvodem rezignace je výsledek říjnových…

Nov 1

Vondrák si nechá funkce hejtmana i poslance, dohodl se s Babišem

Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák se dohodl s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem, že zatím zůstane i poslancem. Serveru Aktuálně.cz Vondrák řekl, že pokud by souběh funkcí nezvládal, nechá si hejtmanský post.

Oct 28

Členové ČSSD se neshodnou v názoru na přímou volbu předsedy

Týden.cz / Domácí

Členové ČSSD se neshodnou v názoru na sobotní návrh statutárního místopředsedy Milana Chovance, aby nového předsedu volili přímo všichni členové strany.

Oct 27

ČSSD prosazuje Hamáčka do funkce místopředsedy sněmovny

Týden.cz / Domácí

Sociální demokracie nominuje do funkce místopředsedy Sněmovny bývalého předsedu dolní komory Jana Hamáčka, řekl nový předseda poslaneckého klubu ČSSD Jan Chvojka, který byl zvolen na dnešním prvním jednání frakce jednomyslně.

Jul 21

Jihočeská ČSSD potvrdila volebního lídra

Týden.cz / Domácí

Jihočeští sociální demokraté po sporech s celostátním vedením ČSSD potvrdili v korespondečním hlasování členů, že krajským lídrem pro sněmovní volby bude bývalý starosta Písku Ondřej Veselý. Informoval o tom mluvčí strany Mikuláš Klang.

Jun 17

Jiří Paroubek se vrací do ČSSD

Týden.cz

Bývalý předseda vlády a někdejší šéf ČSSD Jiří Paroubek se vrací do sociální demokracie. Stane se členem ČSSD v Cerhenicích na Kolínsku. "Vyplnil už přihlášku," řekl předseda kolínských sociálních demokratů Marek Semerád.

Jun 13

Zimola: Na výměnu předsedy ČSSD už je pozdě

Týden.cz

Změna předsedy sociální demokracie v tuto chvíli podle Jiřího Zimoly už nemusí straně přinést žádný efekt. Předseda jihočeské ČSSD a někdejší hejtman se domnívá, že případný odchod Sobotky z čela strany měl nastat dříve.

Apr 21

V Jihočeském kraji se rodí nová koalice, hejtman bude z ČSSD

Týden.cz / Domácí

Vznikající jihočeská koalice se v pátekdomluvila na rozdělení resortů. Kraj povede hejtman za ČSSD, zástupci každé ze čtyř koaličních stran budou zastávat pozice náměstků.

Nov 21

Novým hejtmanem se stal Josef Bernard z ČSSD

Týden.cz / Domácí

Pátým hejtmanem Plzeňského kraje se stal jednapadesátiletý Josef Bernard z ČSSD. Bývalého generálního ředitele plzeňské firmy Škoda Transportation, lídra ČSSD v krajských volbách, na ustavujícím zasedání volilo ve veřejném hlasování 23 z…

Nov 14

Novým hejtmanem hradeckého kraje je Jiří Štěpán

Týden.cz / Domácí

Novým hejtmanem Královéhradeckého kraje zastupitelé na dnešním ustavujícím zasedání zvolili proděkana Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové Jiřího Štěpána. Štěpán v čele kraje nahradí sociálního demokrata Lubomíra France.

Nov 3

Jihočeští zastupitelé zvolili hejtmanem opět Zimolu

Jihočeským hejtmanem se opět stal Jiří Zimola (ČSSD). Zahajuje tak své třetí období ve funkci. Zimolu na dnešním zasedání zvolili jihočeští zastupitelé, když jej podpořilo 38 z 54.

Nov 2

Zimola zůstane hejtmanem Jihočeského kraje

www.tyden.cz

Jihočeský kraj povede koalice ČSSD, ANO a Jihočeši 2012. Zástupci těchto tří subjektů podepsali v Českých Budějovicích koaliční smlouvu. Hejtmanem by měl zůstat sociální demokrat Jiří Zimola, jeho statutární zástupkyní se stane Lucie…

Nov 1

Hejtmanem Vysočiny je potřetí Jiří Běhounek

Hejtmanem Kraje Vysočina byl na ustavujícím zasedání nového krajského zastupitelstva potřetí za sebou zvolen Jiří Běhounek (nestraník za ČSSD). Hlasovalo pro něj 38 ze 45 přítomných zastupitelů.

Oct 11

Jihočeský hejtman Zimola se o koalici radil s prezidentem

Týden.cz / Domácí

Sestavování koalice v Jihočeském kraji bylo podle jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly hlavním tématem jeho schůzky s prezidentem Milošem Zemanem. Zimola rovněž Zemanovi poděkoval za dlouhodobou podporu.

Mar 14

Demokracie nesmí být předmětem manipulace oligarchů, odhlasovala ČSSD

www.tyden.cz

Demokratický systém Česka se nesmí stát předmětem manipulace ze strany bohatých oligarchů, vlastnících a kontrolujících současně firmy, média i politická uskupení, usnesla se v sobotu na sjezdu sociální demokracie.

Mar 9

Novým hejtmanem Karlovarského kraje je Havel z ČSSD

www.tyden.cz

Hejtmanem Karlovarského kraje byl zvolen Martin Havel. Po rezignaci Josefa Novotného povede novou, širokou koalici všech stran v krajském zastupitelstvu bez KSČM. Ta před dvěma lety v kraji volby vyhrála a do nedávna tvořila koalici se…