English

Trump: Trestat Rusko za kyberválku? Věnujme se svému životu

Spojené státy by mohly už ve čtvrtek ohlásit protiruská opatření, která mají Moskvu potrestat za údajné hackerské útoky proti americkým politickým institucím i jednotlivcům.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jun 24

Moskva tvrdí, že turecký prezident Erdogan vyjádřil Rusku plnou podporu

Ruský prezident Vladimir Putin dnes hovořil o povstání žoldnéřů s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem a ten mu vyjádřil plnou podporu, sdělil podle ruských státních médií Kreml. Agentura AFP připomíná, že Erdogan v roce 2016…

Feb 13

Spojené státy doporučily svým občanům opustit Rusko

Spojené státy doporučily svým občanům pobývajícím v Rusku, aby okamžitě opustili zemi. Jako důvod uvádějí válku na Ukrajině či možnost svévolného zatčení. Uvedlo to na svých webových stránkách americké velvyslanectví v Rusku.

Jan 18

Spojené státy a evropské země podle Lavrova vedou na Ukrajině válku proti Rusku

Týden.cz

Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov ve středu obvinil Spojené státy a evropské země, že na Ukrajině vedou válku proti Rusku. Konflikt ve východoevropské zemi je výsledkem amerických příprav na hybridní válku proti Moskvě, tvrdil ministr…

Aug 2

Spojené státy americké zavedou další vízový program pro afghánské uprchlíky

Vláda amerického prezidenta Joea Bidena zřídí nový program, který umožní některým Afgháncům získat ve Spojených státech uprchlický status.

Jul 27

Spojené státy uzavřely konzulát v Čcheng-tu

Spojené státy a Čína v pondělí oznámily uzavření konzulátu v čínském městě Čcheng-tu, jehož uzavírku minulý týden nařídil Peking. Konzulát podle prohlášení amerického ministerstva zahraničí ukončil provoz v 10.00 místního času (4.00 SELČ).

May 19

Koronavirová situace ve Spojených státech a Rusku se stabilizuje

Týden.cz

Počtem nakažených koronavirem zůstávají nejhůře zasaženou zemí světa Spojené státy, nová bilance potvrzených případů je však v zemi nejnižší za poslední týdny. V druhém Rusku se infekce již čtvrtý den za sebou drží pod hranicí 10 tisíc,…

Jun 22

Spojené státy zahájí zátah proti nelegálním migrantům

Americké imigrační úřady plánují zahájit v neděli rozsáhlou operaci, při níž by mělo být zatčeno až dva tisíce rodin, které nedávno přišly nelegálně do USA a mají být vyhoštěny. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž bude zátah…

Jun 19

Obchod s Ruskem: uvalí Spojené státy sankce i na Turecko?

Americká vláda zvažuje zavedení sankcí proti Turecku, pokud se Ankara rozhodne dokončit nákup ruského protiraketového systému S-400.

Jan 1

Spojené státy a Izrael oficiálně vystoupily z UNESCO

Spojené státy a Izrael oficiálně vystoupily z Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO). USA patřily k dvaceti zemím, které UNESCO po druhé světové válce založily.

Nov 16

Dívka přejela Spojené státy na bruslích

Třiadvacetiletá Yanise Ho přejela napříč Spojenými státy na in-linech! Od východního k západnímu pobřeží zdolala bezmála šest a půl tisíce kilometrů. Mnohdy bojovala s bouřemi, silným větrem nebo deštěm.

Jun 19

Trump: Spojené státy musejí zatýkat nelegální migranty

Spojené státy musejí vždy zatýkat lidi, kteří do země přicházejí nelegálně. V sérii příspěvků na twitteru, v nichž se věnoval hlavně migraci, to uvedl americký prezident Donald Trump.

Mar 3

Americká cla poškodí nejen partnery, ale také Spojené státy

Dovozní cla zavedená Spojenými státy na ocel a hliník pravděpodobně způsobí hospodářské škody obchodním partnerům, ale i samotné ekonomice USA. Uvedl to v prohlášení Mezinárodní měnový fond (MMF), který současně vyzval země, aby vyřešily…

Sep 13

Pro Spojené Rusko musíme získat 85 procent, jinak nám car nedá peníze

Komunální volby v Rusku, které se konaly v neděli, provází další skandál. Reportéři agentury Reuters zaznamenali několik podvodů. Sčítací komise napočítala podstatně více hlasovacích lístků, než kolik lidí skutečně přišlo volit.

Aug 29

Spojené státy reagují na ruské manévry posílením jednotek

pojené státy vyslaly dalších sedm stíhaček F-15 na ochranu vzdušného prostoru pobaltských států. Stroje přistály na vojenské základně v litevském Šiauliai, informoval ministr obrany baltského státu.

Aug 22

Spojené státy radí Pákistánu: Změňte přístup k terorismu

Pákistán musí změnit přístup k boji proti terorismu, proto Spojené státy podmíní svou podporu Islámábádu podle dosažených výsledků.

Apr 8

Spojené státy: Proti KLDR klidně zaútočíme i bez spojenců

Týden.cz

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson v sobotu varoval, že Spojené státy jsou připraveny zasáhnout proti Severní Koreji i samostatně, pokud to bude nezbytné. Prohlásil to v reakci na středeční zkoušku severokorejské balistické rakety.

Jan 10

Rusko chtělo ovlivnit volby v 25 státech, tvrdí americká rozvědka

Zpráva americké špionáže vinící Rusko z hackerských útoků na USA byla sestavena z výpovědí osob, analýzy dat a informací z veřejných zdrojů. Při slyšení před senátním výborem pro kontrolu zpravodajských služeb to prohlásil šéf amerických…

Oct 13

Moskva viní Bílý dům z destrukce rusko-amerických vztahů

Ruská diplomacie ve čtvrtek obvinila Bílý dům, že kvůli listopadovým prezidentským volbám pokračuje v destrukci rusko-amerických vztahů.

Aug 21

Spojené státy potvrdily zabití dvojky Islámského státu

Bílý dům v pátek potvrdil, že Hadží Mutaz, považovaný za druhého nejvyššího velitele Islámského státu, byl zabit při americkém náletu 18. srpna.

Jul 10

Boss al-Kajdy vyzývá k útokům na Spojené státy

Velitel al-Kajdy na Arabském poloostrově (AQAP) Kásim Rimí na videu vyzval k útokům na Spojené státy. O nové nahrávce informovala stanice CNN. AQAP má hlavní stan v Jemenu a v USA je považována za nejnebezpečnější z odnoží al-Kajdy.